Jump to content

Åka till Mariehamn med Viking Line


StefanJ

Recommended Posts

StefanJ

Hej, vi tänkte åka till Åland 22 timmars från Stockholm.

Det slog mig.. att sambon väntar på beslut från MIG om förlängning av hennes 2-års-visa.

Kan det bli strul?   Har läst på VL site..  ta med ID och Pass om man är Utomnordisk.

Tänkte om detta med att vänta på förlängning, kan det strula till det?

Eller så oroar jag mig i onödan, att dom bara kollar att man har svenskt ID-kort, även om man är Thai.

Tacksam för svar.

mvh Stefan J

Vill du gå med i Vattenskallarnas förening? - JätteHjärna !

Link to post
thaiwife

Vet inte om det är till någon hjälp, men vi åkte över till Helsingör en sväng igår från Hbg. Dom inre gränskontrollerna finns ju kvar så polisen kollade alla när vi kom tillbaka till Hbg. Nu är ju frugan Svensk medborgare men dom ville se passet eftersom Skatteverkets Id inte gäller. Är nog tveksamt att det funkar med ett Thaipass och ett utgånget UT-kort?

Link to post
audirs2
17 timmar sedan, skrev StefanJ:

Hej, vi tänkte åka till Åland 22 timmars från Stockholm.

Det slog mig.. att sambon väntar på beslut från MIG om förlängning av hennes 2-års-visa.

Kan det bli strul?   Har läst på VL site..  ta med ID och Pass om man är Utomnordisk.

Tänkte om detta med att vänta på förlängning, kan det strula till det?

Eller så oroar jag mig i onödan, att dom bara kollar att man har svenskt ID-kort, även om man är Thai.

Tacksam för svar.

mvh Stefan J

Surfa in Mg,s hemsida och kolla där! 

Sju år i folkskola, det du! Helvete, nu har adhdn tagit slut, vad skall man skylla på nu då?

Link to post
Nicholas

På viking line har jag inte behövt visa något i närtid och inte frugan heller.

95% inga problem

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Link to post
Kenneth4618
3 minuter sedan, skrev Nicholas:

På viking line har jag inte behövt visa något i närtid och inte frugan heller.

95% inga problem

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
 

Samma här

På Birka var de så kinkiga att när namnet på biljetten var felstavat så fick hon gå och hämta ut en ny.

Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls  Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 Swish (Sverige) 0708 575 222

Link to post
Swedmark
12 timmar sedan, skrev Changfi Fa:

Du måste ha nationell ID-kort eller pass med dig

 

Konstigt, for min fru och jag jobbar i Danmark och vi reser över Öresundsbron varje dag, och min fru visar enbart sitt ID-kort från skatteverket. Aldrig något problem.

En dansk som ber om ursäkt för hans konstiga svenska

Link to post
StefanJ

Tack för era svar..

Det blev ingen resa.  Väntar man på beslut om Förlängning av Visa (2 års visa utgick Dec 2016), så får man INTE lämna landet, och Mariehamn tillhör Finland.

Min bekant åkte för 2v sen.. då fick hans sambo visa upp pass/visum.  Vi får åka sen när tjejern har fått sitt nya visa.

Utomnordiska medborgare MÅSTE numera ha pass med sig. Kryssa till Tallin t ex.. så måste t ex Thai pass vara giltiga 6 mån vid utresan.

För övrigt kan jag säga att vår ansökan reggades 16 nov 2016, och nu är det 28 juli 2017.. så det tar en jäkla tid numera.

Vill du gå med i Vattenskallarnas förening? - JätteHjärna !

Link to post

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Similar Content

  • Amigo
   By Amigo
   Expressen idag Expressen artikeln är ett plus artikel som kräver abonnemang, det har jag inte men läste i vanlig tidning. Kan nån kopiera hit? Länken får jag inte fungera men provar
   https://www.expressen.se/premium/nyheter/svenskar-begar-brott-for-att-ha-rad-att-stanna-i-Thailand/

  • MAlban
   By MAlban
   Hej,
    
   Jag och min flickvän är tillsammans för mer än fem år nu, jag har även har bott och jobbat i Thailand nästan 12månader (inom IT). Nu har vi bestämt oss att bo i Sverige.
    
   Vi har läst Migrationsverket website och lämnar in våran ansökan snart. Men där finns en grej som vi undrar om. När man gör en ansökan, så tar det upp till ett år att få svar. Men istället att vänta, kan min sambo ansöka om turist visum för tre månader trots att vi ansökte familjvisum?
    
    Alla hjälp ska uppskattas
    
   mvh
  • Dempa
   By Dempa
   Planerar att ta en paus i livet och säga upp mig från nuvarande jobb. Efter uppsägning och uppsägningstid planerar vi att tillbringa ca 6 månader i Thailand. Min tanke var att ansöka om ett Multiple Entry Tourist Visa men ser på ambassadens hemsida att det visumet inte är sökbart som arbetslös. Frågan är om det är ett absolut måste med ett anställningsbevis eller om bevis på en god ekonomi räcker? Någon som varit i samma situation?
    
   /D
  • thaiola
   By thaiola
   detta hände mig nu den 25/9-17 på IMMig. i NAN
   I mars-17 fick jag 1 års visa med Thai-Fru då skrev dom visat till september när mitt pass går ut och inget mera . 
   kommer till IMMG i september med det nya svenska passet och vill overfora resten av visat till nya passet , men ack nej , mitt visum är SLUT , punkt slut . så jag måste soka ett nytt visum på stort har 2 dagar på mig men det ordnade sig .
   dom sa att dom slutat med att overfora visum till nya pass . så var vaken med detta och FRÅGA dom där ni fixar visumet
   MEN MEN detta gäller MIG och i NAN .
   kanske fungerar på ett annat ställe på andra ställen 
  • Amru
   By Amru
   Intressant läsning för Er som är bosatta i Thailand med sambos, fru eller barn som har uppehållstillstånd i Sverige, detta kan bli återkallat vid längre vistelser utomlands! Jag kopierade direkt från Migrationsverkets hemsida så jag tar inte åt mig någon ära för detta MVH Amru
    
   Tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd
   Ett uppehållstillstånd kan vara tidsbegränsat, vilket innebär att man får stanna i Sverige en begränsad tid. Vill du stanna i Sverige efter att tillståndet slutar att gälla ska du ansöka om förlängning. Det är viktigt att ansöka innan tillståndet slutar gälla.
   Ett tillstånd kan också vara utan tidsbegränsning, ett så kallat permanent uppehållstillstånd. Det innebär att du har rätt att bo och arbeta i Sverige under obegränsad tid.
   Som bevis för ditt uppehållstillstånd får du ett uppehållstillståndskort. Om du har ett tidbegränsat uppehållstillstånd är kortet giltigt lika länge som tillståndet. Om du har permanent uppehållstillstånd gäller kortet i fem år. Därefter behöver du ett nytt kort.
   När du reser behöver du visa upp kortet tillsammans med ett giltigt pass.
   Du kan läsa på ditt beslut och uppehållstillståndskortet om du har ett tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd.
   Läs mer om uppehållstillståndskort.
   Resa med tidsbegränsat uppehållstillstånd
   Om du har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd och lämnar Sverige kan du resa tillbaka så länge tillståndet är giltigt. Om du har lämnat Sverige bör du kontakta en svensk ambassad eller generalkonsulat för att kontrollera att ditt tillstånd fortfarande är giltigt.
   Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
   Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker ifrån det land du bor i och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
   Uppehållstillstånd för att bo med någon i Sverige
   Uppehållstillstånd för studier
   Uppehållstillstånd för arbete
   Resa med permanent uppehållstillstånd
   Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd. Om du är borta längre eller om du planerar att bosätta dig i ett annat land kan Migrationsverket återkalla ditt uppehållstillstånd. Om du däremot gör en anmälan om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till två år. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om du inte bosätter dig i Sverige på nytt efter två år kan ditt uppehållstillstånd komma att återkallas.
   Anmäl om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd
   För att anmäla om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd fyller du i blanketten Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, nr 186011. Skicka blanketten till migrationsverket@migrationsverket.se eller till Migrationsverket, 601 70 Norrköping. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om din resa blir inställd ska du meddela Migrationsverket om detta senast den dagen du först hade tänkt resa.
   Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, blankett nr 186011 (på svenska)
   Notification of desire to retain permanent residence permit, form no. 187011 (på engelska)
   Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
   Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker på en svensk ambassad eller generalkonsulat i det land du bor och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
   Om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd och ansöker om uppehållstillstånd på nytt för att du tidigare har bott i Sverige tittar Migrationsverket på vilken anknytning du har till Sverige. Migrationsverket tittar också på hur länge du har bott i Sverige och hur länge du har bott i något annat land. Kontakta den svenska ambassaden eller generalkonsulatet för mer information om hur du ansöker och vad som gäller om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd.
     Sidan senast uppdaterad: 2016-06-09
×
×
 • Create New...