Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

StefanJ

Åka till Mariehamn med Viking Line

Recommended Posts

StefanJ

Hej, vi tänkte åka till Åland 22 timmars från Stockholm.

Det slog mig.. att sambon väntar på beslut från MIG om förlängning av hennes 2-års-visa.

Kan det bli strul?   Har läst på VL site..  ta med ID och Pass om man är Utomnordisk.

Tänkte om detta med att vänta på förlängning, kan det strula till det?

Eller så oroar jag mig i onödan, att dom bara kollar att man har svenskt ID-kort, även om man är Thai.

Tacksam för svar.

mvh Stefan J

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

thaiwife

Vet inte om det är till någon hjälp, men vi åkte över till Helsingör en sväng igår från Hbg. Dom inre gränskontrollerna finns ju kvar så polisen kollade alla när vi kom tillbaka till Hbg. Nu är ju frugan Svensk medborgare men dom ville se passet eftersom Skatteverkets Id inte gäller. Är nog tveksamt att det funkar med ett Thaipass och ett utgånget UT-kort?

Share this post


Link to post
audirs2
17 timmar sedan, skrev StefanJ:

Hej, vi tänkte åka till Åland 22 timmars från Stockholm.

Det slog mig.. att sambon väntar på beslut från MIG om förlängning av hennes 2-års-visa.

Kan det bli strul?   Har läst på VL site..  ta med ID och Pass om man är Utomnordisk.

Tänkte om detta med att vänta på förlängning, kan det strula till det?

Eller så oroar jag mig i onödan, att dom bara kollar att man har svenskt ID-kort, även om man är Thai.

Tacksam för svar.

mvh Stefan J

Surfa in Mg,s hemsida och kolla där! 

Share this post


Link to post
Nicholas

På viking line har jag inte behövt visa något i närtid och inte frugan heller.

95% inga problem

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Kenneth4618
3 minuter sedan, skrev Nicholas:

På viking line har jag inte behövt visa något i närtid och inte frugan heller.

95% inga problem

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
 

Samma här

På Birka var de så kinkiga att när namnet på biljetten var felstavat så fick hon gå och hämta ut en ny.

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

Changfi Fa

Du måste ha nationell ID-kort eller pass med dig

Share this post


Link to post
Swedmark
12 timmar sedan, skrev Changfi Fa:

Du måste ha nationell ID-kort eller pass med dig

 

Konstigt, for min fru och jag jobbar i Danmark och vi reser över Öresundsbron varje dag, och min fru visar enbart sitt ID-kort från skatteverket. Aldrig något problem.

Share this post


Link to post
StefanJ

Tack för era svar..

Det blev ingen resa.  Väntar man på beslut om Förlängning av Visa (2 års visa utgick Dec 2016), så får man INTE lämna landet, och Mariehamn tillhör Finland.

Min bekant åkte för 2v sen.. då fick hans sambo visa upp pass/visum.  Vi får åka sen när tjejern har fått sitt nya visa.

Utomnordiska medborgare MÅSTE numera ha pass med sig. Kryssa till Tallin t ex.. så måste t ex Thai pass vara giltiga 6 mån vid utresan.

För övrigt kan jag säga att vår ansökan reggades 16 nov 2016, och nu är det 28 juli 2017.. så det tar en jäkla tid numera.

Share this post


Link to post

  • Similar Content

    • MAlban
      By MAlban
      Hej,
       
      Jag och min flickvän är tillsammans för mer än fem år nu, jag har även har bott och jobbat i Thailand nästan 12månader (inom IT). Nu har vi bestämt oss att bo i Sverige.
       
      Vi har läst Migrationsverket website och lämnar in våran ansökan snart. Men där finns en grej som vi undrar om. När man gör en ansökan, så tar det upp till ett år att få svar. Men istället att vänta, kan min sambo ansöka om turist visum för tre månader trots att vi ansökte familjvisum?
       
       Alla hjälp ska uppskattas
       
      mvh
    • Dempa
      By Dempa
      Planerar att ta en paus i livet och säga upp mig från nuvarande jobb. Efter uppsägning och uppsägningstid planerar vi att tillbringa ca 6 månader i Thailand. Min tanke var att ansöka om ett Multiple Entry Tourist Visa men ser på ambassadens hemsida att det visumet inte är sökbart som arbetslös. Frågan är om det är ett absolut måste med ett anställningsbevis eller om bevis på en god ekonomi räcker? Någon som varit i samma situation?
       
      /D
    • thaiola
      By thaiola
      detta hände mig nu den 25/9-17 på IMMig. i NAN
      I mars-17 fick jag 1 års visa med Thai-Fru då skrev dom visat till september när mitt pass går ut och inget mera . 
      kommer till IMMG i september med det nya svenska passet och vill overfora resten av visat till nya passet , men ack nej , mitt visum är SLUT , punkt slut . så jag måste soka ett nytt visum på stort har 2 dagar på mig men det ordnade sig .
      dom sa att dom slutat med att overfora visum till nya pass . så var vaken med detta och FRÅGA dom där ni fixar visumet
      MEN MEN detta gäller MIG och i NAN .
      kanske fungerar på ett annat ställe på andra ställen 
    • Amru
      By Amru
      Intressant läsning för Er som är bosatta i Thailand med sambos, fru eller barn som har uppehållstillstånd i Sverige, detta kan bli återkallat vid längre vistelser utomlands! Jag kopierade direkt från Migrationsverkets hemsida så jag tar inte åt mig någon ära för detta MVH Amru
       
      Tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd
      Ett uppehållstillstånd kan vara tidsbegränsat, vilket innebär att man får stanna i Sverige en begränsad tid. Vill du stanna i Sverige efter att tillståndet slutar att gälla ska du ansöka om förlängning. Det är viktigt att ansöka innan tillståndet slutar gälla.
      Ett tillstånd kan också vara utan tidsbegränsning, ett så kallat permanent uppehållstillstånd. Det innebär att du har rätt att bo och arbeta i Sverige under obegränsad tid.
      Som bevis för ditt uppehållstillstånd får du ett uppehållstillståndskort. Om du har ett tidbegränsat uppehållstillstånd är kortet giltigt lika länge som tillståndet. Om du har permanent uppehållstillstånd gäller kortet i fem år. Därefter behöver du ett nytt kort.
      När du reser behöver du visa upp kortet tillsammans med ett giltigt pass.
      Du kan läsa på ditt beslut och uppehållstillståndskortet om du har ett tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd.
      Läs mer om uppehållstillståndskort.
      Resa med tidsbegränsat uppehållstillstånd
      Om du har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd och lämnar Sverige kan du resa tillbaka så länge tillståndet är giltigt. Om du har lämnat Sverige bör du kontakta en svensk ambassad eller generalkonsulat för att kontrollera att ditt tillstånd fortfarande är giltigt.
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker ifrån det land du bor i och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Uppehållstillstånd för att bo med någon i Sverige
      Uppehållstillstånd för studier
      Uppehållstillstånd för arbete
      Resa med permanent uppehållstillstånd
      Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd. Om du är borta längre eller om du planerar att bosätta dig i ett annat land kan Migrationsverket återkalla ditt uppehållstillstånd. Om du däremot gör en anmälan om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till två år. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om du inte bosätter dig i Sverige på nytt efter två år kan ditt uppehållstillstånd komma att återkallas.
      Anmäl om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd
      För att anmäla om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd fyller du i blanketten Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, nr 186011. Skicka blanketten till migrationsverket@migrationsverket.se eller till Migrationsverket, 601 70 Norrköping. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om din resa blir inställd ska du meddela Migrationsverket om detta senast den dagen du först hade tänkt resa.
      Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, blankett nr 186011 (på svenska)
      Notification of desire to retain permanent residence permit, form no. 187011 (på engelska)
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker på en svensk ambassad eller generalkonsulat i det land du bor och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd och ansöker om uppehållstillstånd på nytt för att du tidigare har bott i Sverige tittar Migrationsverket på vilken anknytning du har till Sverige. Migrationsverket tittar också på hur länge du har bott i Sverige och hur länge du har bott i något annat land. Kontakta den svenska ambassaden eller generalkonsulatet för mer information om hur du ansöker och vad som gäller om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd.
        Sidan senast uppdaterad: 2016-06-09
    • StefanJ
      By StefanJ
      Hej alla Vetgiriga..
      Jag och min Thaitjej sambo planerar att åka till Thailand vintern 2017. Man fyller ju 50 bast och vill fira i Thailand.
      Min sambos 2 års VISA går ut i mitten av Jan -17, och vi måste ansöka om förlängning tidigast 1mån innan.  So far  so good..
      Sen har jag hört 2 olika saker... Man får INTE åka till hem till Thailand i väntan på beslut.  Och annan säger... inga pompem.
       
      Någon här på MPR som har varit i samma sits, eller har nån erfarenhet i ämnet?  
      Jag ska mejla MIG och fråga.. men MPR brukar svara snabbare..
      Dessutom hoppas jag att en förlängning inte är nåt problem, då hon är skriven hos mig sen Feb -15, jobbar heltid och betalar skatt, snart klar med SFI och har lärt sig svenska.
      Vi är inte gifta än dock, och heller inga barn (än).
       
      Tacksam för era svar.   MVH  Stefan J,
NYTT INNEHÅLL


×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy policy