Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Dempa

Multiple Entry Tourist Visa som arbetslös

Recommended Posts

Dempa

Planerar att ta en paus i livet och säga upp mig från nuvarande jobb. Efter uppsägning och uppsägningstid planerar vi att tillbringa ca 6 månader i Thailand. Min tanke var att ansöka om ett Multiple Entry Tourist Visa men ser på ambassadens hemsida att det visumet inte är sökbart som arbetslös. Frågan är om det är ett absolut måste med ett anställningsbevis eller om bevis på en god ekonomi räcker? Någon som varit i samma situation?

 

/D

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

Soengsang
3 timmar sedan, skrev Dempa:

Planerar att ta en paus i livet och säga upp mig från nuvarande jobb. Efter uppsägning och uppsägningstid planerar vi att tillbringa ca 6 månader i Thailand. Min tanke var att ansöka om ett Multiple Entry Tourist Visa men ser på ambassadens hemsida att det visumet inte är sökbart som arbetslös. Frågan är om det är ett absolut måste med ett anställningsbevis eller om bevis på en god ekonomi räcker? Någon som varit i samma situation?

 

/D

Du skriver "vi" är du gift med Thailändsk medborgare eller barn(thai medborgare) så kan du ju söka "O" visum/non-immigrant-visa-o-family-visa ?

Share this post


Link to post
Cavemannen

Sök ett single entry och efter 3mån så åker du till Laos och söker ett nytt, då har du ju 6mån.

Share this post


Link to post
Dempa
7 minuter sedan, skrev Soengsang:

Du skriver "vi" är du gift med Thailändsk medborgare eller barn(thai medborgare) så kan du ju söka "O" visum/non-immigrant-visa-o-family-visa ?

Satt just och tittade på det, är gift med en thailändska sen många år men det är bara registrerat i Sverige. Enligt information på ambassadens sida verkar det dock räcka.

 

Spouse of a Thai citizen

A copy of your valid spouse Thai passport ***Must have signature from the owner**

A copy of your spouse Thai house registration and Thai ID-Card***Must have signature from the owner**

A copy of marriage certificate (from Thailand or Sweden)

Personbevis (familjebevis) identifying the marriage status and relationship to you

 

Har skickat en fråga till ambassaden.

 

 

Share this post


Link to post
Soengsang
Precis nyss, skrev Dempa:

Satt just och tittade på det, är gift med en thailändska sen många år men det är bara registrerat i Sverige. Enligt information på ambassadens sida verkar det dock räcka.

 

Spouse of a Thai citizen

A copy of your valid spouse Thai passport ***Must have signature from the owner**

A copy of your spouse Thai house registration and Thai ID-Card***Must have signature from the owner**

A copy of marriage certificate (from Thailand or Sweden)

Personbevis (familjebevis) identifying the marriage status and relationship to you

 

Har skickat en fråga till ambassaden.

 

 

Ja, det räcker.

Jag har använt det visumet sen många år tillbaka, och söker bara med det Svenska "giftermåls certifikatet", kommer att fungera perfekt för dig.

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

Dempa
2 minuter sedan, skrev Soengsang:

Ja, det räcker.

Jag har använt det visumet sen många år tillbaka, och söker bara med det Svenska "giftermåls certifikatet", kommer att fungera perfekt för dig.

Kanon, tack för tipset 😀

Share this post


Link to post
Soengsang
Precis nyss, skrev Dempa:

Kanon, tack för tipset 😀

Sitter faktiskt just och fixar en ny ansökan som jag ska lämna in nästa vecka, man brukar få visumet på 2-3 dagar, oftast 2 nu under lågsäsong :)

Det enda kruxet är ju att du måste söka det i Stockholm, iaf om du ska ha multi entrance, tror man kan söka singel i Gbg (fått för mig att du bör i Gbg?)

Share this post


Link to post
Kenneth4618
29 minuter sedan, skrev Soengsang:

Sitter faktiskt just och fixar en ny ansökan som jag ska lämna in nästa vecka, man brukar få visumet på 2-3 dagar, oftast 2 nu under lågsäsong :)

Det enda kruxet är ju att du måste söka det i Stockholm, iaf om du ska ha multi entrance, tror man kan söka singel i Gbg (fått för mig att du bör i Gbg?)

Gick bra i Göteborg sist jag sökte där 2016

DSC01292.jpg.2d976e825782876f9af2c434d2ea867e.jpg

Share this post


Link to post
Soengsang
12 minuter sedan, skrev Kenneth4618:

Gick bra i Göteborg sist jag sökte där 2016

DSC01292.jpg.2d976e825782876f9af2c434d2ea867e.jpg

Ja det kanske går fortfarande med multi i Gbg, jag har också sökt där då man kunde skicka in handlingarna....gissar att du gjorde så också.

Share this post


Link to post
Kenneth4618
5 minuter sedan, skrev Soengsang:

Ja det kanske går fortfarande med multi i Gbg, jag har också sökt där då man kunde skicka in handlingarna....gissar att du gjorde så också.

Jo jag skickade med post och fick tillbaka passet efter 3 dagar med en önskning om att ha en trevlig resa 😎

Share this post


Link to post
Soengsang
2 minuter sedan, skrev Kenneth4618:

Jo jag skickade med post och fick tillbaka passet efter 3 dagar med en önskning om att ha en trevlig resa 😎

Det var väldigt smidigt då man kunde skicka, nu åker man på två ofrivilliga dagar i hufvudstaden, men det kan man stå ut med.

Share this post


Link to post
Kentan
15 minutes ago, Soengsang said:

Det var väldigt smidigt då man kunde skicka, nu åker man på två ofrivilliga dagar i hufvudstaden, men det kan man stå ut med.

Funderar även jag ta en två dagars semester för att fixa visumet. Ger dom besked när man lämnar in ansökan hur lång tid det tar för man vill absolut inte stanna där längre än nödvändigt.

 

//K

Share this post


Link to post
frason
3 minutes ago, Kentan said:

Funderar även jag ta en två dagars semester för att fixa visumet. Ger dom besked när man lämnar in ansökan hur lång tid det tar för man vill absolut inte stanna där längre än nödvändigt.

 

//K

Japp, du får reda på det på en gång när du kan hämta passet igen. Brukar vara 2-3 dagar.

Share this post


Link to post
Dempa
3 timmar sedan, skrev Soengsang:

Sitter faktiskt just och fixar en ny ansökan som jag ska lämna in nästa vecka, man brukar få visumet på 2-3 dagar, oftast 2 nu under lågsäsong :)

Det enda kruxet är ju att du måste söka det i Stockholm, iaf om du ska ha multi entrance, tror man kan söka singel i Gbg (fått för mig att du bör i Gbg?)

Bor faktiskt i Stockholm så det är inga problem 😁

Share this post


Link to post
NilsGJ
5 timmar sedan, skrev Soengsang:

Ja det kanske går fortfarande med multi i Gbg, jag har också sökt där då man kunde skicka in handlingarna....gissar att du gjorde så också.

Går söka multi dock tar de hjälp av visumservice som får åka till Sthlm (600kr extra), single fixar de själva i Gbg.

Share this post


Link to post

  • Similar Content

    • batanun
      By batanun
      Nästa vecka eller så är det tänkt att min fru ska ner till Bangkok för att ansöka om besöksvisum igen, iom att vi troligen har knappt ett år till innan hon får sitt UT.
       
      Detta blir den tredje resan. Som jag förstått det så är det då möjligt att få multiple entry. För hon vill gärna tillbaka igen till sommaren.
       
      Hur vanligt är det att ambassaden i Bangkok ger multiple entry i dessa fall? Ska hon tänka på något speciellt när hon fyller i sin ansökan, och ska jag skriva något speciellt i inbjudan?
       
      Finns det någon nackdel med att ansöka multiple entry i detta läge, jämfört med vanlig single entry? Jag tänker att bortsett från en eventuell högre avgift så är det väl så att om dom i första hand nedgraderar till two entries eller single entry? För man får väl inte totalt avslag när man skulle fått en single entry om man ansökt om det istället?
    • MAlban
      By MAlban
      Hej,
       
      Jag och min flickvän är tillsammans för mer än fem år nu, jag har även har bott och jobbat i Thailand nästan 12månader (inom IT). Nu har vi bestämt oss att bo i Sverige.
       
      Vi har läst Migrationsverket website och lämnar in våran ansökan snart. Men där finns en grej som vi undrar om. När man gör en ansökan, så tar det upp till ett år att få svar. Men istället att vänta, kan min sambo ansöka om turist visum för tre månader trots att vi ansökte familjvisum?
       
       Alla hjälp ska uppskattas
       
      mvh
    • thaiola
      By thaiola
      detta hände mig nu den 25/9-17 på IMMig. i NAN
      I mars-17 fick jag 1 års visa med Thai-Fru då skrev dom visat till september när mitt pass går ut och inget mera . 
      kommer till IMMG i september med det nya svenska passet och vill overfora resten av visat till nya passet , men ack nej , mitt visum är SLUT , punkt slut . så jag måste soka ett nytt visum på stort har 2 dagar på mig men det ordnade sig .
      dom sa att dom slutat med att overfora visum till nya pass . så var vaken med detta och FRÅGA dom där ni fixar visumet
      MEN MEN detta gäller MIG och i NAN .
      kanske fungerar på ett annat ställe på andra ställen 
    • StefanJ
      By StefanJ
      Hej, vi tänkte åka till Åland 22 timmars från Stockholm.
      Det slog mig.. att sambon väntar på beslut från MIG om förlängning av hennes 2-års-visa.
      Kan det bli strul?   Har läst på VL site..  ta med ID och Pass om man är Utomnordisk.
      Tänkte om detta med att vänta på förlängning, kan det strula till det?
      Eller så oroar jag mig i onödan, att dom bara kollar att man har svenskt ID-kort, även om man är Thai.
      Tacksam för svar.
      mvh Stefan J
    • Amru
      By Amru
      Intressant läsning för Er som är bosatta i Thailand med sambos, fru eller barn som har uppehållstillstånd i Sverige, detta kan bli återkallat vid längre vistelser utomlands! Jag kopierade direkt från Migrationsverkets hemsida så jag tar inte åt mig någon ära för detta MVH Amru
       
      Tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd
      Ett uppehållstillstånd kan vara tidsbegränsat, vilket innebär att man får stanna i Sverige en begränsad tid. Vill du stanna i Sverige efter att tillståndet slutar att gälla ska du ansöka om förlängning. Det är viktigt att ansöka innan tillståndet slutar gälla.
      Ett tillstånd kan också vara utan tidsbegränsning, ett så kallat permanent uppehållstillstånd. Det innebär att du har rätt att bo och arbeta i Sverige under obegränsad tid.
      Som bevis för ditt uppehållstillstånd får du ett uppehållstillståndskort. Om du har ett tidbegränsat uppehållstillstånd är kortet giltigt lika länge som tillståndet. Om du har permanent uppehållstillstånd gäller kortet i fem år. Därefter behöver du ett nytt kort.
      När du reser behöver du visa upp kortet tillsammans med ett giltigt pass.
      Du kan läsa på ditt beslut och uppehållstillståndskortet om du har ett tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd.
      Läs mer om uppehållstillståndskort.
      Resa med tidsbegränsat uppehållstillstånd
      Om du har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd och lämnar Sverige kan du resa tillbaka så länge tillståndet är giltigt. Om du har lämnat Sverige bör du kontakta en svensk ambassad eller generalkonsulat för att kontrollera att ditt tillstånd fortfarande är giltigt.
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker ifrån det land du bor i och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Uppehållstillstånd för att bo med någon i Sverige
      Uppehållstillstånd för studier
      Uppehållstillstånd för arbete
      Resa med permanent uppehållstillstånd
      Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd. Om du är borta längre eller om du planerar att bosätta dig i ett annat land kan Migrationsverket återkalla ditt uppehållstillstånd. Om du däremot gör en anmälan om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till två år. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om du inte bosätter dig i Sverige på nytt efter två år kan ditt uppehållstillstånd komma att återkallas.
      Anmäl om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd
      För att anmäla om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd fyller du i blanketten Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, nr 186011. Skicka blanketten till migrationsverket@migrationsverket.se eller till Migrationsverket, 601 70 Norrköping. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om din resa blir inställd ska du meddela Migrationsverket om detta senast den dagen du först hade tänkt resa.
      Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, blankett nr 186011 (på svenska)
      Notification of desire to retain permanent residence permit, form no. 187011 (på engelska)
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker på en svensk ambassad eller generalkonsulat i det land du bor och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd och ansöker om uppehållstillstånd på nytt för att du tidigare har bott i Sverige tittar Migrationsverket på vilken anknytning du har till Sverige. Migrationsverket tittar också på hur länge du har bott i Sverige och hur länge du har bott i något annat land. Kontakta den svenska ambassaden eller generalkonsulatet för mer information om hur du ansöker och vad som gäller om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd.
        Sidan senast uppdaterad: 2016-06-09
NYTT INNEHÅLL


×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy policy