Jump to content
Amru

Fd Ambassad tjänsteman svarar gärna på frågor gällande alla sorts viseringar till Sverige

Recommended Posts

Tommy

Tackar!

 

Frugans mamma har fått "nej" på sina 2 ansökningar om UT i Sverige.

 

Första gången uppgav MigrV att min fru tjänade för lite, och vägrade ta med min dåvarande lön i beräkningen, fast att vi har delad ekonomi.

Svärmor reste med oss till Sverige, när vi flyttade hit från Bangkok.

 

Hon hade ett besöksvisa, hon sökte och fick 6 månaders förlängning på besöksvisat, "Uppehållstillstånd för besök" tror jag det heter, det skulle hon inte ha gjort, att MigrV bifaller en sån ansökan ses senare som ett tecken på att hon vill bo med oss (vilket är sant, det vill vi alla), men varför godkänna en förlängning, är det bara för att kunna slå tanten i huvudet med det vid en UT-ansökan, för det känns så... Synd att hon inte är från Syrien...

 

Andra gången hon fick nej var då hon sökte med anknytning till min Pappa ( de har ett distansförhållande), som bor på samma adress som vi, i samma hus.

MigV påstod att tanten kanske ville komma hit, inte bara för att vara tillsammans med min pappa, de misstänkte att hon även skulle träffa sin dotter, mej och sina enda barnbarn. Att vi bekräftade att vi skulle träffas varje dag, sågs som en försvårande omständighet...

Så det blev avslag igen, att min Far har besökt min Svärmor under 3 resor till Bangkok, utan att vi följde med var tydligen inte viktigt alls... 

 

Frågan jag har är. Är det överhuvudtaget lönt att söka ett D-visa, eller blir det ett blankt "NEJ!!!"

Och hur skall vi formulera oss för att svärmor skall få träffa Pappa, sina barnbarn och min fru och mej igen?

 

 

 

MVH Tommy

Edited by Tommy
  • Fint 7

Share this post


Link to post
Amru

Tackar!

 

Frugans mamma har fått "nej" på sina 2 ansökningar om UT i Sverige.

 

Första gången uppgav MigrV att min fru tjänade för lite, och vägrade ta med min dåvarande lön i beräkningen, fast att vi har delad ekonomi.

Svärmor reste med oss till Sverige, när vi flyttade hit från Bangkok.

 

Hon hade ett besöksvisa, hon sökte och fick 6 månaders förlängning på besöksvisat, "Uppehållstillstånd för besök" tror jag det heter, det skulle hon inte ha gjort, att MigrV bifaller en sån ansökan ses senare som ett tecken på att hon vill bo med oss (vilket är sant, det vill vi alla), men varför godkänna en förlängning, är det bara för att kunna slå tanten i huvudet med det vid en UT-ansökan, för det känns så... Synd att hon inte är från Syrien...

 

Andra gången hon fick nej var då hon sökte med anknytning till min Pappa ( de har ett distansförhållande), som bor på samma adress som vi, i samma hus.

MigV påstod att tanten kanske ville komma hit, inte bara för att vara tillsammans med min pappa, de misstänkte att hon även skulle träffa sin dotter, mej och sina enda barnbarn. Att vi bekräftade att vi skulle träffas varje dag, sågs som en försvårande omständighet...

Så det blev avslag igen, att min Far har besökt min Svärmor under 3 resor till Bangkok, utan att vi följde med var tydligen inte viktigt alls... 

 

Frågan jag har är. Är det överhuvudtaget lönt att söka ett D-visa, eller blir det ett blankt "NEJ!!!"

Och hur skall vi formulera oss för att svärmor skall få träffa Pappa, sina barnbarn och min fru och mej igen?

 

 

 

MVH Tommy

Hej Tommy, klart ni ska soka igen tycker jag personligen. Aven om det ser ut som att ni har satt er i klistret lite grann men det skulle nog kunna fixa sig om man lagger upp det pa ratt satt! MVH/Amru

  • Fint 1

Share this post


Link to post
musse74

Hur kommer det sig att det tar så lång tid att få UT?
Har hört att det tar upp till 10 månader om vi gör det elektroniskt och upp till 14 månader om man gör det pappersvägen.stämmer detta?

 

Share this post


Link to post
thaiwife

Tjena.

Omfördelning av personal, pga. att det kommer många asylsökande just nu, dom ska få besked inom 3 månader.

Share this post


Link to post

Nordic Staffing - Jobba som en galning i Sverige - Tjäna galet med pengar

jlh66

Hur kommer det sig att det tar så lång tid att få UT?

Har hört att det tar upp till 10 månader om vi gör det elektroniskt och upp till 14 månader om man gör det pappersvägen.stämmer detta?

 

Det var vad folk sa till oss oxå,men när vi väl ansökte tog det 22dagar och då var det ändå jul och nyår under dom 22dagarna. :thumbsup:

  • Fint 2

Share this post


Link to post
thaiwife

Som vårat PUT ungefär, det ska väl ta ett år nu, men det tog oss 14 dagar pappersvägen, helt klart ett lotteri på Mig.:))

Ha det gott!

  • Fint 1

Share this post


Link to post
Tommy

En tjej vi känner lämnade in sin UT-ansökan i November och hon har inte fått nåt svar ännu, kanske nu i Februari, och det var i November 2012 hon sökte...

 

 

MVH Tommy

  • Fint 1

Share this post


Link to post
Amru

Hej igen! Ett UT for besok ska man fa ett svar pa inom sex veckor from ansokningsdatumet om jag inte har fel. Det var ett tag sedan jag hade riktigt koll pa hur lang vantetiden for ett uppehallstillstand for bosattning skulle ta men om jag inte har fel sa om man ansokte elektroniskt sa skulle hela processen vara klar men intervjuer och beslut inom tre manader. Om man lamnade in den pappers vagen sa skulle det ta mycket langre tid. Jag skulle tippa pa att det tar langre tid nu med det enorma flykting flodet fran Syrien. Jag drog aven ut lite fran deras hemsida om hur vantetiderna raknas ut:

 

(Jag vill aven passa pa att saga hej till Amatoren! Kul att jag kunde sta dig till tjanst, synd att det inte varade sa lange. Jag finns fortfarande till tjanst om det skulle behovas)

Väntetiderna på webbplatsen är baserade på statistik från Migrationsverkets databas över hur lång tid det tar just nu att få beslut för olika typer av ansökningar. Med andra ord visar väntetiderna hur lång tid de personer som nu får sin ansökan utredd har fått vänta.

Den väntetid vi redovisar är när minst 90 procent av kunderna har fått svar. För att tiderna ska vara så uppdaterade som möjligt beräknas nya tider var tredje månad.
Stämmer väntetiderna i mitt ärende?

Alla ansökningar är olika och därför blir alla utredningar olika och tar också olika lång tid. Det betyder att vi inte kan berätta exakt hur länge just du kommer att få vänta på ett beslut. Däremot kan vi berätta ungefär hur lång tid det tar att få beslut för olika typer av ansökningar just nu.
Varför måste jag vänta längre?

En anledning till att väntetiden kan variera är att en utredning består av flera moment innan handläggaren kan fatta beslut. Olika moment tar olika lång tid.

Innan du kan få beslutet behöver handläggaren till exempel:

    kontrollera de dokument som du har skickat in  
    göra vissa kontroller med andra myndigheter  
    ibland ställa en fråga om något dokument eller be dig komplettera  
    ibland kalla dig på en intervju för att få all information som behövs.

Andra saker som påverkar hur lång tid det tar är antalet ansökningar som kommer in. Om det kommer in fler ansökningar än vad det brukar kan det innebära att du kan behöva vänta längre innan ditt ärende kommer att handläggas.

Sidan senast uppdaterad: 2013-11-27

MVH/Amru
 

 

  • Fint 1

Share this post


Link to post
musse74

Det var vad folk sa till oss oxå,men när vi väl ansökte tog det 22dagar och då var det ändå jul och nyår under dom 22dagarna. :thumbsup:

i år menar du???

Share this post


Link to post
Repe

Hur funkar det med Munkars visa till Sverige ? Har en kompis som vill bjuda in en munk till Sverige.

 

mfg Repe

  • Fint 1

Share this post


Link to post
jlh66

i år menar du???

Vi skicka in ansökningen 16December och frugan och lillpojken fick UT den 7/1-14,samma dag som dom va på intervjun.

Share this post


Link to post
Rope

Hej Amru

Jag är minst sagt lite nervös just nu. Min sambo dog i somras i somras innan hon och hennes flickor han få Put. Hon var ensam vårdanshavre om flickorna. Tingsrätten utsåg mig då till särskildvårdshavare efter hennes och min önskan och inrådan av socialen. Flickorna var medsökande på moderns ut. Jag har lämnat in en ansökan om Put för flickorna.men det gick inte att göra elektroniskt pga min föda sambo av naturliga skäl inte kunde skriva under. Det jag är orolig för är naturligtvis ett avslag. Jag måste säga jag kan inte lagrummet för detta mycket specifika fall. Har du koll på vad som gäller?

  • Fint 4

Share this post


Link to post
musse74

Vi skicka in ansökningen 16December och frugan och lillpojken fick UT den 7/1-14,samma dag som dom va på intervjun.

Se där ja, grattis.

Min tjej åker hem nu på måndag efter ha varit här i 3 månader. Hon ska till ambassaden på onsdag (om det nu går eller ens har öppet)

Kan ju bara hoppas det går lika fort för oss.

  • Fint 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • MAlban
      By MAlban
      Hej,
       
      Jag och min flickvän är tillsammans för mer än fem år nu, jag har även har bott och jobbat i Thailand nästan 12månader (inom IT). Nu har vi bestämt oss att bo i Sverige.
       
      Vi har läst Migrationsverket website och lämnar in våran ansökan snart. Men där finns en grej som vi undrar om. När man gör en ansökan, så tar det upp till ett år att få svar. Men istället att vänta, kan min sambo ansöka om turist visum för tre månader trots att vi ansökte familjvisum?
       
       Alla hjälp ska uppskattas
       
      mvh
    • Dempa
      By Dempa
      Planerar att ta en paus i livet och säga upp mig från nuvarande jobb. Efter uppsägning och uppsägningstid planerar vi att tillbringa ca 6 månader i Thailand. Min tanke var att ansöka om ett Multiple Entry Tourist Visa men ser på ambassadens hemsida att det visumet inte är sökbart som arbetslös. Frågan är om det är ett absolut måste med ett anställningsbevis eller om bevis på en god ekonomi räcker? Någon som varit i samma situation?
       
      /D
    • thaiola
      By thaiola
      detta hände mig nu den 25/9-17 på IMMig. i NAN
      I mars-17 fick jag 1 års visa med Thai-Fru då skrev dom visat till september när mitt pass går ut och inget mera . 
      kommer till IMMG i september med det nya svenska passet och vill overfora resten av visat till nya passet , men ack nej , mitt visum är SLUT , punkt slut . så jag måste soka ett nytt visum på stort har 2 dagar på mig men det ordnade sig .
      dom sa att dom slutat med att overfora visum till nya pass . så var vaken med detta och FRÅGA dom där ni fixar visumet
      MEN MEN detta gäller MIG och i NAN .
      kanske fungerar på ett annat ställe på andra ställen 
    • StefanJ
      By StefanJ
      Hej, vi tänkte åka till Åland 22 timmars från Stockholm.
      Det slog mig.. att sambon väntar på beslut från MIG om förlängning av hennes 2-års-visa.
      Kan det bli strul?   Har läst på VL site..  ta med ID och Pass om man är Utomnordisk.
      Tänkte om detta med att vänta på förlängning, kan det strula till det?
      Eller så oroar jag mig i onödan, att dom bara kollar att man har svenskt ID-kort, även om man är Thai.
      Tacksam för svar.
      mvh Stefan J
    • Amru
      By Amru
      Intressant läsning för Er som är bosatta i Thailand med sambos, fru eller barn som har uppehållstillstånd i Sverige, detta kan bli återkallat vid längre vistelser utomlands! Jag kopierade direkt från Migrationsverkets hemsida så jag tar inte åt mig någon ära för detta MVH Amru
       
      Tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd
      Ett uppehållstillstånd kan vara tidsbegränsat, vilket innebär att man får stanna i Sverige en begränsad tid. Vill du stanna i Sverige efter att tillståndet slutar att gälla ska du ansöka om förlängning. Det är viktigt att ansöka innan tillståndet slutar gälla.
      Ett tillstånd kan också vara utan tidsbegränsning, ett så kallat permanent uppehållstillstånd. Det innebär att du har rätt att bo och arbeta i Sverige under obegränsad tid.
      Som bevis för ditt uppehållstillstånd får du ett uppehållstillståndskort. Om du har ett tidbegränsat uppehållstillstånd är kortet giltigt lika länge som tillståndet. Om du har permanent uppehållstillstånd gäller kortet i fem år. Därefter behöver du ett nytt kort.
      När du reser behöver du visa upp kortet tillsammans med ett giltigt pass.
      Du kan läsa på ditt beslut och uppehållstillståndskortet om du har ett tidsbegränsat eller permanent uppehållstillstånd.
      Läs mer om uppehållstillståndskort.
      Resa med tidsbegränsat uppehållstillstånd
      Om du har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd och lämnar Sverige kan du resa tillbaka så länge tillståndet är giltigt. Om du har lämnat Sverige bör du kontakta en svensk ambassad eller generalkonsulat för att kontrollera att ditt tillstånd fortfarande är giltigt.
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker ifrån det land du bor i och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Uppehållstillstånd för att bo med någon i Sverige
      Uppehållstillstånd för studier
      Uppehållstillstånd för arbete
      Resa med permanent uppehållstillstånd
      Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd. Om du är borta längre eller om du planerar att bosätta dig i ett annat land kan Migrationsverket återkalla ditt uppehållstillstånd. Om du däremot gör en anmälan om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till två år. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om du inte bosätter dig i Sverige på nytt efter två år kan ditt uppehållstillstånd komma att återkallas.
      Anmäl om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd
      För att anmäla om att få behålla ditt permanenta uppehållstillstånd fyller du i blanketten Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, nr 186011. Skicka blanketten till migrationsverket@migrationsverket.se eller till Migrationsverket, 601 70 Norrköping. Din anmälan ska ha kommit in till Migrationsverket senast en vecka innan du flyttar till ett annat land. Om din resa blir inställd ska du meddela Migrationsverket om detta senast den dagen du först hade tänkt resa.
      Anmälan om att få behålla permanent uppehållstillstånd, blankett nr 186011 (på svenska)
      Notification of desire to retain permanent residence permit, form no. 187011 (på engelska)
      Om ditt uppehållstillstånd slutat gälla
      Om ditt tillstånd inte längre är giltigt ska du ansöka om ett nytt om du vill resa tillbaka till Sverige. Du ansöker på en svensk ambassad eller generalkonsulat i det land du bor och tillståndet ska vara klart innan du reser till Sverige.
      Om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd och ansöker om uppehållstillstånd på nytt för att du tidigare har bott i Sverige tittar Migrationsverket på vilken anknytning du har till Sverige. Migrationsverket tittar också på hur länge du har bott i Sverige och hur länge du har bott i något annat land. Kontakta den svenska ambassaden eller generalkonsulatet för mer information om hur du ansöker och vad som gäller om du tidigare har haft permanent uppehållstillstånd.
        Sidan senast uppdaterad: 2016-06-09
NYTT INNEHÅLL


×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy policy