Jump to content

Leaderboard

 1. ellim63

  ellim63

  Aktiv medlem


  • Points

   535

  • Content Count

   11,796


 2. Tallviking

  Tallviking

  Aktiv medlem


  • Points

   525

  • Content Count

   33,514


 3. Kenneth4618

  Kenneth4618

  Aktiv medlem


  • Points

   478

  • Content Count

   24,461


 4. Atom

  Atom

  Aktiv medlem


  • Points

   397

  • Content Count

   1,634Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/11/2019 in all areas

 1. AnTove

  Avstängd!

  SoiSixten.se har jag inte skrivit på och det verkar som om att forumet inte har varit aktivt på 4-5 år. Försökte att vara lite aktiv på Thailandforum.se för något år sedan, men tappade intresset. Är lite aktiv på några engelskspråkiga reseforum. Här på forumet har jag ändrat nick en gång ifrån Siamways till det nuvarande. Gillar MPR för att det alltid finns något att läsa och många trevlig och kunniga medlemmar. Det är ganska fint att få ta del av andras liv och som med stor empati stöttar andra i deras med och motgångar. Bara några medlemmar som enis, ellim63 och kötthandlarn som sprider sådan värme och glädje i andra medlemmars liv. Är inne och läser 3-4 gånger i veckan, men skriver väldigt sällan. Dels för att jag inte känner att jag har så mycket att komma med i många ämnen. Har bara varit turist i Thailand och har inga andra erfarenheter av landet än så. Det finns några medlemmar som alltid söker någon att reta upp och få till någon slags konflikt. Det verkar att vara något som ligger långt tillbaks i tiden ifrån två tre gamla forum och grupperingar av medlemmar på dessa. Har inget intresse eller del i dessa grupper och konflikter, så det är inte värda att slösa energi på och livet är för kort för att bli en del av dessa . Som jag tolkar det så verkar någon känna sig sviken av andra, några anser sig vara "riktiga medlemmar" med stor erfarenhet och kunskap. Kan inte tolerera om någon annan har andra åsikter eller kunskap i olika ämnen. Lever man för eller mår som bäst när man söker konflikter på ett anonymt internet forum, så kanske man ska reflektera över sin tillvaro och mående.
 2. Muimatt

  Ny MC

  Efter många om och men skaffade jag en ny MC idag. Jag var väldigt nära att köpa en Honda Forza 300 CC (tusen tack för all info och hjälp @stjp8729) men efter ett par provkörningar så kändes den inte helt rätt. Istället blev det en mer renodlad MC, en Kawasaki Versys 650. Den passar mig perfekt, jag kan köra längre turer och man sitter väldigt bekvämt. Jag ville ha något som passar för Thailands mediokra vägunderlag och en hoj som vi fullvuxna människor kan sitta ordentligt på! Nu hoppas jag att jag kan komma iväg på lite äventyr!
 3. samet

  Daeng frågar

  Vad är meningen för en gammal snäll och trevlig man från Sverige att ha en relation med en glassförsäljerska? Han har nyss skilt sig från Märta efter 20år av kärlekslöst äktenskap. Han vill inte ha någon jäkla glassförsäljerska... Han vill ha ett fullblodsproffs! Som kan svinga sig i lampkroken i hans vardagsrum, suga en pingisboll genom en vattenslang och rida så hårt att en fullblodsarab skulle gå av... det är vad en ensam gammal men snäll och trevlig man från Sverige behöver...
 4. stefan5300

  ThaiSnack - ett bättre Forum än MPR?

  Jag fick ju en hög med mina cd/dvd där jag lagt ett antal hundra bilder hitskickade av lillebror, bilder som jag av någon anledning glömt kvar i Sverige och som jag börjat titta igenom men det kanske finns matbilder och andra bilder som stör dig och några till så de läggs tillbaka i byrålådan, skönt för då kan jag tillbringa mer tid i köket. Det är ju alltid trevligt med lite tid i köket. I förra veckan var första gången jag bakade lingonbröd som blev riktigt bra och gott. Sedan får jag finbesök i December av en snubbe som gillar tigerkaka och då har jag övningsbakat så jag kan bjuda på det.
 5. Japp, då kör vi vidare. Begav oss av från Monterey tidigt då vi skulle ta oss Highway 1 ned till Santa Barbara. Inte någon jättelång resa, runt 40 mil, men en sträcka som är väl värd flera stopp. Vi hade dock lite otur med vädret, vilket dock inte är så ovanligt längs Kaliforniens norra och centrala kust. Vi hann passera Carmel-By-The-Sea (Clintans stad) men strax efter det så började en fet dimma rulla in och den dimman var sedan med oss nästan hela vägen ned till Santa Barbara. Det blev dock plötsliga uppehåll så det gällde att vara beredd och ta stoppen när tillfälle gavs, snarare än där vi planerat att stanna. Dessa vyer har Clintan när han rider ut på sin morgonrunda. Efter Carmel kommer Big Sur, en national park kanske mest känd för ett par gamla spektakulära broar. Nu började dimman tätna så det var allt svårare att få några bra bilder. Efter Big Sur var det tyvärr helkört ett tag, det var svårt nog att bara köra. Fast man aldrig var mer än några meter från havet, i sidled alltså, så såg vi det inte på säkert en timme. När vi kom ned till San Simeon så lättade dimman och vi tog ett stopp för att spana in lite elephant seals. Riktigt coola filurer som kan väga upp till 3 ton och som troddes vara utrotade på slutet av 1800-talet pga jakt för deras oljas skull. På 1960-talet så fanns det ett 20-tal sälar kvar men nu börjar de närma sig 200,000. Luktade inte jättegott. Fanns även lite mindre typer där, väl så fotogeniska dock. Dimman slog sedan till igen så både Morro Bay och Pismo Beach gick nästan helt bort. Ett stopp i Solveng "The Danish Capital of America" blev det dock innan vi anlände Santa Barbara. Fanns tydligen inte tillräckligt mycket Danskt att visa så de fick låna lite av oss också.
 6. Tallviking

  Vad har ni gjort idag?

  Besöker Wieliczka saltgruva. Står just nu 135 meter under marken och skriver detta
 7. Efter det att jag kom hem från Thailand sist så fortsatte vi samtala om det mesta, som ni säkert kom ihåg att jag skrev så blev hon inblandad i in mc olycka och skadade benet. Hon förlorade jobbet då hon inte kunde jobba, försäkringen betalade bara halva sjukhusbesöket. Efter mycket om och men så landade hon på Arlanda i juli för 3 månaders semester. Ska försöka göra en liten skildring av det senare, men just nu ville jag bara säga att vi har besökt Thailänska Paviliongen i Bispgården idag.
 8. Vantaa

  Dagens tjej

  På Bali förra veckan. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 9. Scandinaviancorner

  Avstängd!

 10. Enis

  Dagens tjej

  En släkting på svågerns sida... /enis Enis
 11. Tong jai

  Vad gör du JUST nu? Bildtråd.

  Inte just nu, kraschat på hotellet efter 2 dagar på Liseberg, fötterna värker. Bokade en extra natt så man kan återhämta sig. Det tar på krafterna att vara på semester! Lång dag idag, junior åkt som en galning, ( skulle jah också gjort om jag var 10 år )
 12. Enis

  Dagens tjej

  Kör väl två till då.... och neee det tror jag ej då hon varit med i ett antal Miss Grand skönhetstävlingar... Enis
 13. spooncreek

  Vart åker ni i framtiden? Vietnam?

  Apropå Vietnam, så sitter jag just nu i Saigon som just idag visar upp en lite grå och regnig sida. Vansinnigt stökigt och bullrigt precis som vanligt förstås. Längre rapport från detta möjliga long-stay alternativ kommer måhända senare. Sedan tidigare vet vi ju dock att ölen är helt ok liksom "people-watching" . "Trafik-watching" slår också det man kan uppleva på Soi Buakhow/Soi Diana, apropå diskussion i annan tråd.
 14. ellim63

  Vad åt Ni idag? Bildtråd.

  Lite för tidigt födelsedagsfirande, frugan och Thailands Drottning fyller år tolfte augusti.. Sobi var stället favoritdottern körde oss till... Så jäkla gott och fräscht, ett gäng bilder från kvällen.. Japanskt blir nog inte bättre.. Underbart! Mina favoriter, vilken lyckost jag är.. Dessert och en kopp te, såklart! Åsså hem till verkligheten igen...
 15. Fantomen

  Det finns dagar...

  Då ska vi se.. Det kommer lite spridda skurar här och nu blir det en liten rapport från förra året.
 16. Tallviking

  Vad har ni gjort idag?

  Kollat in Bastei-bron i Sachsiska Schweizer-nationalparken på gränsen mellan Tyskland och Tjeckien
 17. Next stop; Santa Barbara. En väldigt vacker liten stad på pendlingsavstånd från LA. Hela staden såg ut som en exklusiv spansk/mexikansk beach resort från en 30-talsfilm med transplanterade mikrobryggerier och exklusiva små sushirestauranger. Givetvis hade de också den obligatoriska träpiren men sina lika obligatoriska souvenirshoper, Bubba Gump-restaurang och ostronhak. En alltigenom gemytlig stad men en dag räckte.
 18. Man skall ha något meningsfullt och vettigt att göra! Det säger de flesta, men vad är det egentligen? Hur definierar man vad som är meningsfullt i tillvaron? Jag tror det skiljer mycket på vilken ålder man är i, jag har ju normalt ca 10 år kvar till min 'riktiga' pension och jag älskar mitt jobb inom IT och det har varit som en hobby för mig i hela mitt arbetsliv. När jag började plugga lite om mer moderna verktyg och metoder så insåg jag att jag vill inte sluta med detta än. Oavsett min egen anledning så läste jag en intressant bok som bland annat diskuterade vad som menades med en 'vettig sysselsättning'. Boken var "Life 3.0" av Max Tegemark. Den handlar om vad som kommer att hända på jorden när vi utvecklat AGI eller ASI. Alltså Artificial Intelligence, AGI betyder "Artificial General Intelligence" och ASI betyder "Artificial Super Intelligence". Det är troligtvis flera 100 år imellan dessa två koncept. Elon Musk pratar redan om att vi kommer att vara tvugna att börja med någon form av medborgarlön eftersom det kommer att skapas massarbetslöshet i framtiden av AGI. Till exempel självkörande bilar som man kan dela med andra. Alla taxi chaufförer och även lastbils chaufförer kommer att bli arbetslösa eftersom bilarna kan köra själv.(Bara ett litet exempel) Detta är endast en fråga om tid, det kommer att hända, alldeles oavsett om vi vill eller ej. Så om man då ger alla arbetslösa en vettig inkomst utan att de behöver jobba en dag i sitt liv, kommer de att bli lyckliga av detta? Troligtvis inte för de har "inget vettigt att göra" Min alldeles egen definition av att "ha något vettigt att göra" som jag filosoferat fram under mina dagliga morgonpromenader på Pattaya beach(kryssandes mellan Kineserna) är som följer... Man skall göra något som är till glädje/nytta för någon annan! Det kan vara ett betalt jobb eller ett välgörenhetsjobb, i vilket fall så är det alltid nån som får glädje eller nytta av vad du gör. Sen är ju åldern en stor faktor som jag nämde ovan, men jag är ju inte pensionär än i alla fall... / Joe
 19. Scandinaviancorner

  Avstängd!

  For satan gor upp en tid en plats och åk dit och gor upp, och inte käfta på forumet hela forbannade tiden idi*ter
 20. Får ta och lägga in några bilder från Caleta de Fuste. Första restaurangen vi åt på. Och här är vad det kostade. Bra utbud på spriten och billigt är det. Restauranger överallt. Trevliga pubar var det gott om. Dom flesta spelade bra "vuxenmusik". Gott om inropsskylltar överallt. Landskapet är nog det fulaste jag sett. Bennys Sportbar. En stor stark 1,5 Euro. När jag talade om att en stor stark kostar 6,5 Euro i Sverige trodde han mej inte. Ganska fin strand finns det. Rent och snyggt. . En marina med många sportfiskebåtar. Några gamla stenhögar. Detta var nog det enda kulturella som fanns att se. Kebab fanns naturligtvis. Skål på er. Nu får det vara nog. MVH Nutteman
 21. samet

  Vad gör du JUST nu? Bildtråd.

  Gårdagen avslutades med hopp och studs på Stadion... 20190814_214616.mp4
 22. Tallviking

  Vad har ni gjort idag?

  Checkat in på ett 3,28 meter brett hotell
 23. Sitter i hörnan av buckan och "nya" soi made in Thailand på Pagoda hostel. Slappar med en skön isig Chang och bra bris o håret. Bra trafik på folk och hjulburet... Allt möjligt far förbi i långsam fart, så gammgubbar (jag) hänger med att registrera 555. Det slår mej hur mycket "raggar-rundan" denna gata är... Jag är ifrån Falun där det var raggarcentrum! Enviken, Svärdsjö, Vika, Bjursås, Grycksbo, Svartnäs, Aspeboda. Man tog sej mot raggarna, det var där det var action. Så mycket folk, barer, restauranger, bikers, massage mm... Så himla många sköna folk - från olika håll i världen - som fungerar med varandra på en liten yta... Jag trivs i alla hundra häromkring och ska göra allt för att stanna kvar. Var är era favoritställen, barer, hotell...? Dela med er av allt ni varit med om på Buckan! [emoji106][emoji41][emoji16] Skickat från min SM-G950F via Tapatalk
 24. Luke the Drifter

  Lucky Luke i Klippiga Bergen

  Nu kom vår vän sweeex med ett förslag som inte alls lät så dumt. Han tyckte att vi kunde åka taxi den sista biten hem och han visste om en ärlig och bra taxikusk som hade en kanonfin bil. Tja, varför inte ! Vi var ju ändå fem personer och det blir ju en soft och behaglig resa den sista biten på vår långa färd. Vi kom överens om att köra på det Sweeex ringde sin kontakt men det visade sig att han i rådande stund hade en körning men lovade att han kunde vara på Mo Chit inom en timme. Det lät ju helt perfekt tyckte jag. Då kunde vi knata ut från busstationen och ta en iskall medan vi väntade på taxin ! På väg mot en väntande pilsner ! Nu kan jag avslöja en sak som jag aldrig har talat om för @sweeex förrän nu. Då vi var uppe i Klippiga Bergen så fick vår forumvän @thomas001 reda på att jag var i hans hemmatrakter och vi hade då kontakt via PM. Thomas bjöd hem mig till sig och ville gärna guida mig runt i hans trakter. Det var ett erbjudande som var mycket svårt att tacka nej till för alla som har rest runt vet att det är guld värt med en lokal guide som hittar alla guldkorn i sin hemort. Tyvärr så var jag tvungen att tacka nej till det generösa erbjudandet för jag hade känt mig otroligt dum om jag hade sagt till sweeex att jag hoppar av vår resa och sticker iväg på egen hand nu. Den här resan hade ju börjat redan flera månader innan vi åkte från Hua Hin/Cha Am och det var ju sweeex som bjöd med mig på det här äventyret. Jag är hur som helst mycket tacksam @thomas001 att du inviterade mig till ditt hem ! Luke the Drifter
 25. samet

  Vad gör du JUST nu? Bildtråd.

  Stackars tanten tappade sin räksmörgås precis vid bordet. Mer personalen kom snabbt med en ny till henne. Det var snyggt gjort av dem. En eloge till restaurang OAK på Arlanda T5!
 26. ellim63

  Vad åt Ni idag? Bildtråd.

  Lördagsmiddagen serverades i uterummet med mina favoriter! Smörstekt spättafile med kokt amadine potatis.. Kvällens tillbehör.. Sisådär.. Sen kom frugan på att vi glömt bort dom nypillade räkorna i kylskåpet... Så dom blev pricken över i på den halvätna maten.. Vitt vin från Nya Zeeland passade utmärkt till! Lite sött efteråt kan man väl få unna sig en lördagskväll, otroligt söta jordgubbar från bergslagen inköpta på torget med vaniljglass och en sipp likör.. Underbart! Tack för en fantastiskt trevlig kväll!
 27. hamnoi

  Daeng frågar

  Du växte väl upp då hårbuskarna var tätare än en ryamatta och allt där nere luktade gammal bandymössa. Tiderna förändras, är inte mycket för röv själv men dör inte nyfiken
 28. Atom

  Daeng frågar

  Inte för länge hoppas jag. I brist på riktig underhållning kan ju även en trollkarl vara lite smårolig. Framförallt när han misslyckas med att plocka ut en kanin ur hatten och istället får en flock grodor som hoppar ut ur munnen. Sådana fadäser kan vi simpla åskådare skratta åt och diskutera om länge.
 29. Kötthandlarn

  Vad har ni gjort idag?

  Gjort en liten dagsutflykt till metropolen Trollhättan.............. Man är ju en liten nörd när det gäller både äldre och nyare ingenjörskonster......... Slussarna i Trollhätte kanal är en sådan sak jag kan kolla på i timtal (både gamla och nya)............. Nyaste slussarna (de é fan högt alltså)........... Å så de ursprungliga............ Kan man sin svenska filmhistoria, så känner man ju till denna kranen........
 30. Tallviking

  Vad har ni gjort idag?

  Besökt Auchwitz och Birkenau
 31. audirs2

  Dagens bild

  Säger grattis till kära frun som fyller år idag!
 32. Jolo

  Bilder från Jolo's vardag

  Dags för frågesport igen. Var finns denna fina telefonkiosk? Satt på baren vid telefonkiosken med damen och tog en drink då en full man som lämnar baren taffsar på henne. Jag frågar vad han sysslar med och får till svar att jag ska lugna ner mig. Han har minsann knxllat damen ett antal gånger så det är ok för honom att tjafsa på henne. Han kunde dock inte svara på vad hon hette, vilket land hon kom från eller när dom knxllat. Höll på att smälla rejält. Han vägrade be om ursäkt och var kaxig tills jag tröck upp idi*ten i telefonkiosken. En tysk gäst kom och pratade med mig och fyllot sprang iväg som den fega gris han var. Visst, de flesta damerna jobbar eller har jobbat i lampaffären men det kan väl faan inte vara ok att taffsa på alla kvinnor i Pattaya utan att ha en susning om vem dom är eller vad dom gör eller är det jag som misst förståndet på gamla dar??
 33. Nilsson68

  Vad gör du JUST nu? Bildtråd.

  Kört Flygarn och Bee till Flyget[emoji4] Skickat från min SM-G975F via Tapatalk
 34. Luke the Drifter

  Dagens tjej

  Dagens tjejer är ett par vältränade cyklister som deltog i en cykeltävling i Hua Hin. Luke the Drifter
 35. Nu när abstinensen börjar tränga sig på så får det bli lite blandade bilder från resan. Vissa har kanske varit med redan och som vanligt så lär horisontlinjen inte vara spikrak, så för den som inte står ut med det så rekas Thaisnack eller nåt...
 36. ellim63

  Vad åt Ni idag? Bildtråd.

  Isterband och potatismos som kryddades med massor av persilja och gräslök... fantastiskt gott!
 37. Jag och frugan har bytt till Vietnam, men nästa resa blir nog till Nya Zeeland, Sen har vi USA också utforska. Nu jobbar frugan 3 veckor till, sen är vi lediga från jobb. Det kommer att bli en del sista minuten resor också, väskor kommer att packade, så vi kan åka snabbt. FF
 38. Tong jai

  Vad åt Ni idag? Bildtråd.

  Junior fick bestämma idag, korvstroganoff blev valet. Jag hade inga invändningar.
 39. Dolle

  Dagens bild

  En bild från Ayutthaya
 40. Khonis

  Vad gör du JUST nu? Bildtråd.

  Tar en för laget.
 41. Tallviking

  Avstängd!

  Hur djupt ner i sandlådan kan ni gräva er ??
 42. ellim63

  Dagens bild

  Behöver nog inte vara rädd för vampyrer inatt på jobbet, 28 vitlöksklyftor i frugans thaikäk idag..
 43. stjp8729

  Vad gör du JUST nu? Bildtråd.

  Hej Imorgon fyller drottningen år, så måndag helgdag. Tyvärr gick det inte så bra för mig.. Hamnade här igen Några fina Leo öl. Live musik. Och trevligt att lyssna på och se. Och lite bukfylla. Note. Helgdag innebär sovmorgon, så imorgon upp 06:30 och jobba hemifrån. Ha en kanonbra dag!
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
NYTT INNEHÅLL


×
×
 • Create New...

Important Information

Privacy policy