Jump to contentAbout This Club

Jag medger att jag fascineras av det jag ser av Donald Trump, och därför startar jag denna allmänna grupp. Det är givetvis tillåtet att vara för eller emot, men jag ser helst att man motiverar sina åsikter någorlunda. Bonnläppinlägg kommer att raderas. Med tanke på en del av Donald Trumps uttalanden är det naturligt att göra vissa jämförelser med svenska SD. Och det är i viss mån tillåtet i denna grupp, alltför långa ensidiga utläggningar kommer dock att raderas. Håll er till USA! Herr Chang har talat.
 1. What's new in this club
 2. Atom

  018 Donald Trump

  Du citerade mitt inlägg så märkligt att du kan läsa in två fel i en enkel mening. Jag skrev "Jag tror väldigt få älskar Biden men att ganska många gillar hans politik." alltså inte "många älskar Bidens politik". I USA finns det, de-facto, bara två partier så det är uppenbart att de måste vara ganska breda både angående ekonomiska och sociala frågor. Tänk om Sveriges åtta Riksdagspartier blev två; det skulle innebära att över 50% av befolkningen skulle behöva rösta på ett parti de egentligen inte gillar särskilt mycket. Det vanligaste i modern amerikansk politik har varit att partierna röstar fram en kandidat som tillhör mittenfåran av partiet; för att få med så många som möjligt inom partiet samt så många som möjligt av Independents. Problemet med den strategin är att man riskerar att tappa sina "ytterkanter" som stannar hemma. Biden är en typisk mittenkandidat, på den ekonomiska skalan ligger han nog dessutom en bit till höger (klart längre högerut än någon av Sveriges åtta partiledare i Riksdagen). Trump valde den andra vägen; han fokuserade på ytterkanten och givetvis Demokraternas svaga kandidater. Det funkade första gången men inte den andra. Om någon annan Republikan än Trump ställer upp i nästa Presidentval så är jag 90% säker på att hen (förmodligen han) vinner. Vill Trump bli Republikanernas representant så kommer han bli det och då vinner nog Demokraterna igen. Tveklöst är det väldigt många fler som älskar Trump än Biden men det är inte så ett valsystem fungerar. En röst är en röst, oavsett om man älskar den man röstar på eller om man faktiskt direkt ogillar honom men tycker att han är det minst dåliga alternativet. Och precis så tänkte nog miljontals Amerikaner vid förra valet.
 3. Guest

  018 Donald Trump

  Du skrev att många älskar Bidens politik. Är du säker? MSM har pumpat ut i median hur värdelös Trump har varit. Men jag ser inte samma skriverier om Biden. Kanske för att han är så bra?
 4. HuaHindinnge

  018 Donald Trump

  Trump warns crypto 'potentially a disaster waiting to happen' The former president argues 'we should be invested in our currency' https://www.foxbusiness.com/politics/crypto-potentially-a-disaster-waiting-to-happen-trump
 5. John Khonken

  018 Donald Trump

  Inte jordens räddare utan mänsklighetens räddare från återgång till slaveriet. Som bonus en hyllning från den enda enligt vissa ärliga tidningen, Inte ljuger pravda https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/z7M0QO/ilskan-mot-biden-dubbelfiasko-kan-ge-tung-valforlust
 6. berlitz

  018 Donald Trump

  Folk som du? Trumpen den enda i världen som kan rädda världen? Så om Trumpen går hädan,då går jorden under? Get real man. Jag tycker han haft mkt kritik i onödan men jordens räddare,lägg ner med det.
 7. HuaHindinnge

  018 Donald Trump

  Det är du som inte förstår att du blivit grundlurad av fake news och alternativ fakta samt felaktiga konspirationsteorier. Lycka till som ovaccinerad när nästa virus släpps.
 8. John Khonken

  018 Donald Trump

  Som tur var finns det folk som jag som förstår Trumpens kaliber som statsman och människa. Trumpen är just nu den enda som kan rädda världen. Att ni Pajasar här MPR inte förstår är självklart. Ni är för korkade för att förstå. Och det kommer ni aldrig att erkänna. Lycka till i ert strutsliv. Njut nu av livet. pröva gärna D vitamin det gör underverk om ni vill leva vidare
 9. John Khonken

  018 Donald Trump

  Fritte Marcus påstod att Trumpen var populär. Var då. Allt jag läst i Sverige är bara negativt. Som vanligt skitsnack
 10. HuaHindinnge

  018 Donald Trump

  Ja, alla som röstade på Trump då
 11. Surin P3

  018 Donald Trump

  Nä, det är bara tokstollar som håller på med xDS.
 12. HuaHindinnge

  018 Donald Trump

  Nu är det BDS som gäller.
 13. Fritz

  018 Donald Trump

  Nej jag vet inte och kommer aldrig att veta. Jag är för gammal för att gå på sånt snack.
 14. Surin P3

  018 Donald Trump

  Man ser i statistiken att han var opopulär bland många, TDS du vet. Men också att Biden har nu samma siffror som Trump hade när han var som populärast. Och Bidens siffror är på god fart nedåt. Tiden får utvisa hur det ser ut om ett par år. Min tanke är att det kommer fortsätta gå nedåt för Biden.
 15. Fritz

  018 Donald Trump

  Det stämmer, han har ett gediget cv kan man säga. Kul att se dig skriva ett inlägg för en gångs skull. Karriär[redigera | redigera wikitext] Efter att ha varit lokalredaktör vid Vimmerby Tidning i fem år och Barometern-OT i tolv år[5] blev han Nordenkorrespondent för brittiska The Times, The Sunday Times och Daily Mail. Han var också reporter vid The Daily Telegraph och nyhetsbyrån Global Post i USA och har bevakat flera president- och parlamentsval i Skandinavien. I Sverige har han kommenterat politik för TT, Aftonbladet och SVT Aktuellt innan han 2012 blev politisk expertkommentator vid TV4.[6][7][8] Han gästföreläser sedan 2004 i statsvetenskap vid University of Denver i Colorado i USA, med fokus på EU, transatlantiska relationer och europeisk politik samt nationell politik i flera europeiska länder. Hans specialområde är USA och amerikanska presidentval och han medverkade bland annat i TV4:s USA-valvaka 2012 samt 2016.[5][9] Han bevakar även svensk politik och medverkade i TV4:s valvaka 2014 och 2018.[10] Efter nämnda aspirant- och diplomatprogram hos Regeringskansliet tjänstgjorde han som opolitisk tjänsteman under några år runt 2010 vid bland annat Finansdepartementet, Riksdagen och Statsrådsberedningen under den dåvarande Alliansregeringen. Från 2011 var Marcus Oscarsson under en period anställd på Miljöpartiets riksdagskansli, dit han värvades av partiets dåvarande ekonomisk-politiska talesperson Mikaela Valtersson.[11] Efter att han kom till TV4 tog Veckans Affärer upp honom på sin lista över Sveriges supertalanger 2013.[8][12] År 2015 nominerades han till Årets TV-personlighet i TV-priset Kristallen.[13] Oscarsson vann Begriplighetspriset 2015, efter en omröstning av dels en jury i kommunikationsbranschen, dels svenska folket.[14] 2017 utsågs han till Sveriges bästa politiska kommentator i en undersökning av nyhetstjänsten Omni som omfattade alla kategorier, det vill säga både TV, tidningar och radio.[15] 2020 utsågs han till femte mäktigast på sociala medier i Sverige i Medieakademins Maktbarometern, efter att i flera år drivit en av Sveriges mest inflytelserika Facebooksidor.[16][17][18]
 16. Ken

  018 Donald Trump

  Är detta samma Marcus Oscarsson som tidigare har jobbat på Miljöpartiets kansli? Trovärdig??
 17. Fritz

  018 Donald Trump

  Tack för källorna, där ser man ju att Trump aldrig var populär (undantaget starten )som president under hela sin ämbetsperiod. Enligt Marcus Oscarsson är han den mest impopulära presidenten i USA:s historia, men då får man ju ställa frågan om hur poppis han var även utanför hans fan-club.
 18. Surin P3

  018 Donald Trump

  Jag slog vad strax efter valet, med två av mina kompisar om att Biden kommer lämna presidentskapet innan den 20 januari 2022. De båda ogillade Trump och vi är fortfarande alla tre nöjda med våra insatser. Men det lutat lite mer åt mitt håll nu, än för dryga halvåret sen. Kanske.
 19. HuaHindinnge

  018 Donald Trump

  Jag tror Biden kommer att lämna över till Harris inom en snar framtid, så vi kommer aldrig få veta.
 20. Surin P3

  018 Donald Trump

  Nej, men de kanske har fått virusvarning på de sidor med andra siffror. Hehe... Säkert helt rätta siffror vad gäller den undersökningen. Här har du hela hans statistiska underlag. Trump: https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_trump_job_approval-6179.html Biden: https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president-biden-job-approval-7320.html#! Svårt att jämföra dem två idag egentligen, eftersom Biden bara suttit en kort tid. Men siffrorna ser inte bra ut, vilket de inte gjorde för Trump heller för den delen efter runt 6 månader som president. Vi kan återkomma till samma sajt om dryga 3 år och se. Ska bli intressant.
 21. Surin P3

  018 Donald Trump

  Det är ett stort problem med dagens politik. Allt, precis allt är så polariserat.
 22. Fritz

  018 Donald Trump

  Så du menar att dom siffror som Marcus Oscarsson presenterade i TV4 i morse om Trumps och Bidens popularitet var lögn och förbannad dikt ?
 23. HuaHindinnge

  018 Donald Trump

  Så polariserat som USA är... En Republikansk president får sällan bra siffror från Demokratiska väljare En Demokratisk president får sällan bra siffror från Republikanska väljare Det är mycket svårt för någon att få riktigt bra siffror.
 24. Surin P3

  018 Donald Trump

  Det är ju inte kul med virusvarning. Kanske ditt virusprogram också har TDS? Hehe... TDS = Trump Derangement Syndrome. Finns på Wikipedia. Du kan ju titta på internationella nyheter runt om och se hur många ojjar sig om hur Bidens siffror sjunker. Och det är ju tråkigt. Jag skulle helst se personen med världens mäktigaste jobb skulle få siffror som gick upp, inte ned. Oavsett om det är Trump, Biden eller Pippi Långstrump.
 25. Fritz

  018 Donald Trump

  Haha, jag fick virusvarning på den sidan och när man googlar på rasmussenreports så har dom betyget C+ i trovärdighet. Jag är inte imponerad. Vad menar du med TDS ?
 26. Surin P3

  018 Donald Trump

  Ja, du... Här ett exempel: Biden går stadigt nedåt. https://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/biden_administration/biden_approval_index_history Medan Trump låg stadigt eller till och med uppåt på slutet. https://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/trump_administration/trump_approval_index_history Och att Biden skulle vara populärare än Trump någonsin är ren propaganda. Lite TDS kanske?
 27.  
×
×
 • Create New...