Jump to content

Om denna klubb

Jag medger att jag fascineras av det jag ser av Donald Trump, och därför startar jag denna allmänna grupp. Det är givetvis tillåtet att vara för eller emot, men jag ser helst att man motiverar sina åsikter någorlunda. Bonnläppinlägg kommer att raderas. Med tanke på en del av Donald Trumps uttalanden är det naturligt att göra vissa jämförelser med svenska SD. Och det är i viss mån tillåtet i denna grupp, alltför långa ensidiga utläggningar kommer dock att raderas. Håll er till USA! Herr Chang har talat.

 1. Vad är nytt i denna grupp
 2. Atom

  018 Donald Trump

  Jag applåderar gärna Trump för att ha träffat Kim; att jag ogillar nästan allt annat Trump gjort och sagt (och framförallt hur han gjort och sagt det) ska ju inte förminska en historisk bedrift. För min del är det dock själva mötet som är bedriften, ”avtalet” är ju egentligen inget avtal utan bara en avsiktsförklaring, men för nu är det bra nog. Jag kvarstår dock i min uppfattning att både Emperor Xi och President Moon är de verkliga ”hjältarna” bakom denna märkliga turn-around. Hade inte pandadiktatorn dragit åt tumskruvarna och Sydkorea samtidigt röstat fram en gammal USA-kritisk ”nordkoreavurmare” så hade Trumps resa aldrig hänt. Inte desto mindre; tummen upp för Trump. Nu är det väl Kanada, Mexiko, Tyskland och Sverige som är Axis of Evil och Kina, Saudi och Nordkorea som är The Good Guys.
 3. spooncreek

  018 Donald Trump

  Fast rubriken och länken är ju en debattartikel från april 2018, (i PK-mediet SVT för övrigt....) och har alltså inte med rapporteringen från toppmötet 2 månader senare att göra? Debattören, Michael Nystås, verkar vara ute efter att göra reklam för sin bok "Trumpgate". Själva texten under din länk verkar vara från en annan artikel i "Världen idag", en frikyrklig tidning (glömde du den länken?) . Debattören Marcus Jonsson som uttalar sig har jag aldrig hört talas om, men du kanske kan berätta mer om honom? Allt det som lyfts fram i Världen idag artikeln, att det är bra för den nordkoreanska regimen, att det var lite show över mötet etc, är någonting som alla medier jag läst lyft fram, även de utländska. Jag skulle vilja påstå att Marcus J och Världen idag är ute på rätt tunn is med sitt resonemang kring en medierapportering som till klart övervägande delen varit positiv.
 4. JJC

  018 Donald Trump

  ”Sinnessjuk, otillräknelig, pajas – när svensk media vinklar Trump” https://www.svt.se/opinion/sinnessjuk-otillraknelig-pajas-mediebevakningen-av-usa-s-president-ar-minst-sagt-obalanserad Den som följde svenska mediers bevakning av toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un i tisdags fick höra många kritiska analyser. ”Det är ett väldigt tunt dokument som de har skrivit på”, sade utrikesminister Margot Wallström (S) i Aktuellt. ”Jag är inte speciellt optimistisk”, sade Jerker Hellström, forskningsledare på FOI, i samma sändning. En ”spektakulär show” och ”propagandaseger” för både Kim och Trump, sade SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerström i Rapport. På TV4 var det liknande tongångar. För Trumps del är toppmötet främst något som ger honom framgång på det personliga planet, menade utrikeskommentatorn Elisabet Frerot i Nyhetsmorgon. ”Det här är något som är bra för [den nordkoreanska] regimen”, sade utrikeskorrespondenten Samir Abu Eid i Nyheterna. – Det är beklagligt att den svensk som inte tar del av utländsk rapportering endast får en vinklad bild av verkligheten, säger han.
 5. Wangthong

  018 Donald Trump

  Det är svårt att vara negativ i första meningarnarna. Låter man många bli djupare i sina analyser och analysera betydelsen av innehållet i dokumentet de skrev under så avtar de positiva kommentarerna. Att många experter här i Sverige tror på någon seriösare utkomst av överenskommelsen inom några år tvivlar jag på. De flesta jag har hört säger att problemen kommer när de ska enas om detaljerna i implementeringen. Är det någon som berömt dokumentet för att innehålla genomtänkta detaljer för genomförandet av nedrustningen. Även Wallström var ju positiv i de första meningarna men sedan kom de mera analyserande bitarna och då lät det inte lika bra.
 6. spooncreek

  018 Donald Trump

  felpost
 7. spooncreek

  018 Donald Trump

  Jo, som du säkert förstår så läser jag MPR....men jag kan ju ha missat ngn tråd annan än denna där kritiken är massiv mot toppmötet? Jag konsumerar också svenska medier, i alla fall de som inte döljer sig bakom en betalvägg. Överlag positivt vad jag kan se. Läs tex vanligtvis Trump-kritiska Frida Stranne i Expressen. Hon skriver tex om de där superlativerna du påstår bara Obama kunde fått. Eller varför inte Aftonbladets Wolfgang Hansson i Aftonbladet, som inför mötet påpekar att en framgångsrik process borde innebära fredspris för Trump (det där urvattnade fredspriset verkar vara viktigt för många). Passade också på att titta på gårdagens Rapport. Lite avvaktande kanske, men till och med Wallström var ju positiv när hon intervjuades. Sen finns de i de flesta analyser och kommentarer en försiktighet vad mötet kan leda till långsiktigt, men det är väl inte så konstigt? Så frågan kvarstår: Vad läser du för (PK?) medier som är så kritiska mot Trump avseende toppmötet med Kim Jong Un?
 8. Knasen

  018 Donald Trump

 9. JJC

  018 Donald Trump

  Tydligen läser du inte Mpr och kollar inte på svenska medier. Men jag håller med att utländska medier är mera positiva till händelsen.
 10. Nicholas

  018 Donald Trump

  Ja vem fan är inte trött på Merkel
 11. Scandinaviancorner

  018 Donald Trump

  Fucking idi*t!
 12. svampen

  018 Donald Trump

 13. spooncreek

  018 Donald Trump

  De flesta reaktioner jag märkt av toppmötet har varit mycket positiva. Tex kommentarer från länder som Kina, Ryssland, Sydkorea och en mängd andra länder. De experter som uttalat sig i olika medier också positiva. Superlativer kan man tveklöst säga i vissa fall. En viss försiktighet bland vissa, främst på grund av Nordkorea, och deras historik av att lämna tidigare överenskommelser. Men du som verkar ha en annan bild av hur det rapporterats, vad har du följt för media?
 14. Herr Chang

  018 Donald Trump

  Själv fäster jag ingen större vikt vid hur den irrationella nervösa fårskocken på börsen reagerar på det ena och det andra... Skulle det verkligen vara något slags betyg på betydelsen av händelser i världen? Herr Chang har talat.
 15. Soengsang

  018 Donald Trump

  Det är väldigt PK o hata i vissa fall. Sent from my SM-A910F using Tapatalk
 16. JJC

  018 Donald Trump

  Tänk om det var Obama som skulle få möta Kim. PK världen skulle explodera av superlativer Hur kan man hata en människa som en del gör? Man kan undra om ni älskar är själva. Heja DONALD TRUMP heja KIM
 17. ArneMorales

  018 Donald Trump

  En hel del tänkvärt i denna analys av Trump och hans politik. Att förstå Donald Trump – DET GODA SAMHÄLLET
 18. GreenValley

  018 Donald Trump

  "Peace in our time", den har man hört förut och det slutade inte bra.
 19. Wangthong

  018 Donald Trump

  Det är nog jämnt skägg mellan vad G7 haveriet kan innebära och vad Nordkorea samtalen kan innebära. Har inte folk lärt sig att vad som ena stunden ser ut som rena drömmen kan svänga som en vindflöjtel och bli en ren katastrof. Finns det någon (förrutom JK då) som tycker att Trump är förutsägbar? Tro mig den här Nordkorea framgången är långt ifrån hemma än.
 20. Kenneth4618

  018 Donald Trump

  Och börsen svarade med ett "GÄSP" Mötet är historiskt. Men marknaden gör en axelryckning åt samtalen mellan Nordkoreas diktator Kim Jong-un och USA:s president Donald Trump. ”Investerarna har inga stora förväntningar på det här mötet eftersom det är svårt att förutse vad som kommer att hända”, säger chefsekonomen Goohoon Kwon vid Goldman Sachs till Bloomberg. På tisdagsmorgonen, lokal tid, skakade Donald Trump hand med Nordkoreas diktator Kim Jong-un utanför hotellet Capella i Singapore. Trots att Donald Trump uttryckte optimism efter mötet och att det var första gången någonsin som ländernas ledare möttes reagerade de asiatiska börserna måttligt. I Singapore var börsen ned 0,1 procent strax efter lunch, likaså sydkoreanska KOSPI200 var ned knappt 0,1. Något muntrare miner syntes på Tokyobörsen som var upp 0,4 procent vid 06.30-tiden svensk tid. Även Hongkongbörsen var på plus, 0,3 procent. ”Trots att den historiska händelsen har marknaderna inte rört på sig särskilt mycket eftersom risken för en militär konflikt redan är diskonterad. Framåt kan det finnas en del uppsida beroende på vad det här toppmötet ger", säger chefsekonomen Goohoon Kwon vid Goldman Sachs till Bloomberg. Så fort mötet är över väntas investerarnas fokus ligga på de stora centralbanksmötena som håller några viktiga möten i veckan. Amerikanska Fed väntas höja räntorna medan företrädare för den Europeiska centralbanken, ECB, planerar att hålla samtal om att sluta med sitt obligationsprogram. Även Japans centralbank håller möte i slutet på veckan men utan några förväntade förändringar i penningpolitiken. https://www.di.se/nyheter/de-asiatiska-borserna-svarar-med-axelryckning/
 21. John Khonken

  018 Donald Trump

  Glöm nu inte att hylla Trumpen på torsdag. Kamrat Kamrat. Att ni skulle första vad han håller på med är en utopi. Så visa nu är förmåga att skilja på sak och person och hylla Amerikas landsfader.
 22. Fredman

  018 Donald Trump

  Jag tror att du fick med fel bild!
 23. spooncreek

  018 Donald Trump

  Verkar som Kim Jong Un lånade ett plan av Kina. Lite elakt att sätta honom på ett Air Chinaplan , som ju är ett av Asiens sunkigaste bolag. Denna 747a måhända undantaget. . Man kan dock ana att Kinas inflytande över toppmötet handlar om mer än transportdetaljen. Likaså att mötet mellan Trump och Kim diskuterades på vad som var veckans viktigaste toppmöte....det mellan goda vännerna Xi Jinping och Putin alltså.
 24. AnTove

  018 Donald Trump

  Vi får se hur det går och det kommer att bli intressant vilken taktik man kommer att välja. Det börjar att bli bråttom för USA om det ska ha någon chans att försvara sin position i världen. Man har förlora Afrika till Kineserna och håller på att förlora Sydamerika också till Kineserna. Ryssland och Iran har har goda affärsförbindelser med Indien och Kina. Ska man försöka att alliera sig med Nordkorea eller vill man skapa mer oro för Kina, tror att det kan luta åt det senare. Man har ingen större nytta av dem. Man gör ju allt för att elda på oron i mellanöstern genom att stå bakom Israelerna och även Saudiaraberna som har ett kungahus som slits av inre strider och minskade inkomster från olja och gas. Iran som har världens näst största gas och oljereserv, kommer de ut på marknaden kan de bli mäktigast i Mellanöstern. Då förlorar USA allt inflytande i det området. Om man skiter i Trump som individ, så har landet större problem än honom. Både Kina och Indien går om dem inom 10 år. Skulle Ryssland och några fler länder få ordning på sin ekonomi och stabilitet så kan de glida ner emot fjärdeplats som supermakt. Trumps impulsiva och narcissistiska handlingar och stil hjälper inte, även att befolkningen aldrig har varit så splittrad sedan Vietnamkriget. De har mycket att tänka på för dem. Det här handlar inte om någon omsorg för Nordkoreanerna, de är en bricka i ett politiskt spel. Man leker med människors liv.
 25. John Khonken

  018 Donald Trump

  Fredmäklaren är nu på väg till Singapor och ordna något som deep state hatat väldigt mycket. FRED. Jag förstår att ni inte gillar det. Jag gör det. Europa gillar inte det Trumpen gör. Varför tror ni. Kan det möjligtvis ha något med Iran avtalet och myglet med det. Kanske kommer det fram mera dolda avtal
 26. Wangthong

  018 Donald Trump

  Gör alla som USA (Trump) säger är det inget problem!
 27.  
NYTT INNEHÅLL
Nytt Innehåll


×

Viktig information om sekretess och kakor

Sekretesspolicy