Jump to content

Om denna klubb

Jag medger att jag fascineras av det jag ser av Donald Trump, och därför startar jag denna allmänna grupp. Det är givetvis tillåtet att vara för eller emot, men jag ser helst att man motiverar sina åsikter någorlunda. Bonnläppinlägg kommer att raderas. Med tanke på en del av Donald Trumps uttalanden är det naturligt att göra vissa jämförelser med svenska SD. Och det är i viss mån tillåtet i denna grupp, alltför långa ensidiga utläggningar kommer dock att raderas. Håll er till USA! Herr Chang har talat.

 1. Vad är nytt i denna grupp
 2. Wangthong

  018 Donald Trump

  Ha en bra vecka, utan hemskheter!
 3. John Khonken

  018 Donald Trump

  Jag skrev något så hemskt . Så jag raderade det. Bara tanken gjorde mig totalt knäckt
 4. Wangthong

  018 Donald Trump

  Vänliga veckan börjar inte förän imorgon!
 5. John Khonken

  018 Donald Trump

  Ha en bra söndag
 6. John Khonken

  018 Donald Trump

  Idag hörde jag att Mark Taylor ge en prediction. Trumpen har redan vunnit 2020 valet. Sedan kommer nästa Trump och vinner antingen 24 eller 28. Det är redan klart
 7. Wangthong

  018 Donald Trump

  Har Trump ljugit igen? I ett tal nyligen sa han visst att sedan byggandet av muren vid El Paso har brottsligheten minskat dramatiskt. Fast enligt borgmästarn i EL Paso (gammal republikan) ska visst brottsligheten i El Paso minskat långt innan muren byggdes. Att muren skulle haft någon större inverkan när det gäller brottsligheten där stämmde inte.
 8. ArneMorales

  018 Donald Trump

  Bra fråga. Trump är inte emot invandring, tvärtom säger han att han vill ha större invandring till USA än någonsin tidigare, men han vill endast ha invandring enligt USAs gällande lagar, dvs de skall ansöka om visum vid de gränskontroller som finns. Vid gränsen mot Mexico tar sig massor av människor in i USA olagligt, och detta vill han stoppa. Människosmuggling, narkotikasmuggling, och brottslingar tar sig in i USA olagligt från Mexico. En bättre mur/bariär än idag skulle kunna stoppa detta. Kostnaden för den mur/bariär Trump vill bygga mot Mexico är lägre än de årliga kostnaderna för USAs närvaro i Afghanistan, som Trump vill minimera. Personligen tycker jag att Trump har rätt i denna fråga. Tycker att regeringen i varje land, även Sverige, har ett ansvar för att skydda sitt sitt land och folk mot olaglig invandring, och stoppa kriminella som försöker ta sig in i landet. Varje land bör ta hand om sina egna kriminella, och inte låta dem emigrera till andra länder illegalt. Vad finns det för anledning för dem som inte har något att dölja att anlita människosmugglare, eller ta sig in i ett annat land, på ett olagligt sätt? Ansöka om visum och avvakta svar är enligt min mening den rätta vägen att komma in i ett annat land.
 9. evert 1

  018 Donald Trump

  Var en väldigt enkel procedur när frugan flyttade till Sverige. Tog bara 3 veckor från det att hon sökte Put tills hon fick det. Å andra sidan var då Sverige kanske inte lika kommunistiskt/socialistiskt som det idag är. De jänkare som är emot muren är å andra sidan de jänkare som inte drabbas av invandringen/eller kan dra nytta av illegal arbetskraft. Men eftersom vänstermaffian indoktrinerat massmedia, skrivs det bara negativt om Trump och hans åtgärder/förslag = en självklarhet För övrigt verkar det gå bra för USA, tvärt emot vad omvärlden hade räknat med. T.o.m befarar övriga världen att Trump kommer att bli återvald på 4 nya år. När USA konsoliderar får övriga världen bita i det sura äpplet.
 10. MaiChai

  018 Donald Trump

  Vad härligt det hade varit om man haft en så enkelspårig hjärna att leva efter, är man inte pro-Trump så är man kommunist... Förstår att du hellre skulle vilja leva under ett enväldigt styre - och Trump skulle säkert hellre leda en diktatur så att han kan skita i de demokratiska spelreglerna. Men nu måste han och även du acceptera att det amerikanska folkets representanter inte vill betala för någon mur. Personligen har jag inga problem med invandringen som det ser ut idag, det krävs ganska mycket för att invandra till Sverige idag i form av jobbgarantier och liknande. Fråga valfri MPR medlem som efter mycket om och men fått sin tjej att kunna invandra till Sverige. Var det en enkel eller okomplicerad process? Ingen av de som jag träffat har vittnat om att det var särskilt enkelt eller okomplicerat/kravlöst att invandra till Sverige. Det är skillnad på flyktingar och invandrare, hoppas du förstår det?
 11. Fredman

  018 Donald Trump

  Nu ljuger du igen!
 12. evert 1

  018 Donald Trump

  Då är ni också för att även Sverige öppnar sina gränser fullt ut? Är det inte varje lands rätt att försvara sina gränser? För övrigt är det inga som helst problem att söka visum till USA, "lite" svårare kanske att få ett. Fedman, Lauri och MaiChai är m.a.o. för att Sverige helt och hållet släpper invandringen helt fri.
 13. Fredman

  018 Donald Trump

  Det var nog det lägsta inlägget i den här tråden och då är konkurrensen hård. Skulle man vara kommunist för att man dissar Trump? Du skulle ju platsat i Joseph McCarthy’s stab. Han med ljög och hittade på mycket.
 14. lauri

  018 Donald Trump

  Det är jättefint att även du, evert 1, vill vara med och bevisa hur ytterligt meningslös muren är. Ryssland har ingen mur vid sina gränser, Nordkorea bara vid gränsen mot Sydkorea. Men visst, båda dessa länders milt sagt odemokratiska ledare beundras stort av Trumpen. Dessutom tycker jag att murar vid gränser mot andra demokratiska länder låter som en ganska beprövad kommunistisk ide, det var inte västmakterna som byggde muren i Berlin t.ex.
 15. MaiChai

  018 Donald Trump

  Det är inga problem att ta sig in i Ryssland, man skaffar ett visum helt enkelt. Det går att ta sig in i Nordkorea också, fast visum proceduren är lite mer komplicerad. Sen kanske du kommer ihåg att muren genom Tyskland var för att förhindra Östtyskar att fly, inte att hindra västtyskar att ta sig in. Tror du att Ryssland har en mur runt hela sin gräns? Finns massvis med illegala invandrare i Ryssland, förmodligen fler än i USA.
 16. evert 1

  018 Donald Trump

  Man bör få lite förståelse för Trumps mur om man beaktar hur "enkelt" det är att ta sig in i Ryssland eller Nordkorea - inte många protester där inte. Är alla ni kommunister som dissar Trump eller Vari ligger felet i att skydda sitt land och sina innevånare?
 17. ellim63

  018 Donald Trump

 18. spooncreek

  018 Donald Trump

  Jaså, nu duger det att hänvisa till CNN för en gångs skull, är du säker på att det inte är Fake News? Länken direkt till undersökningen, som baserar sig på 584 telefonintervjuer med folk som på förhand aviserat att de skulle titta på talet, finns här och är intressantare i sin helhet, med lite andra fakta än enkom de 76 % i approval rate som du nämner ovan: https://edition.cnn.com/2019/02/06/politics/state-of-the-union-poll/index.html SPECIAL NOTE OF CAUTION: This poll does not and cannot reflect the views of all Americans. It represents only the views of people who watched the speech.
 19. ArneMorales

  018 Donald Trump

  CNN bekräftar Trump's unity State of the Union gets 76% approval rating - Westmonster Måste kännas gott för Trump nu efter allt negativt som skrivs om honom i Aftonbladet och Expressen 555
 20. Kenneth4618

  018 Donald Trump

  Trump går från klarhet till klarhet https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yvA9ye/putin-ryssland-drar-sig-ur-karnvapenavtalet Jävla pucko är snällt sagt
 21. Atom

  018 Donald Trump

  Du kallade mig lögnare när jag skrev att du ansåg det vara fullt demokratiskt att bygga muren. Jag tror att citatet ovan visar att du verkligen trodde att Trump har ett demokratiskt mandat att påbörja murbygget och att jag därför inte ljög utan det var du som helt enkelt saknade kunskap och/eller förståelse. Kanske var jag onödigt otrevlig men har aldrig gillat att bli kallad lögnare. Du hade fel, och har kanske förstått det nu; Trump skulle kunna haft ett demokratiskt mandat att bygga muren men vågade inte prova det, idag finns inte det mandatet. Jag kan köpa att du inte riktigt förstår det parlamentariska systemet i USA, men problemet är att många amerikaner heller inte förstår. En kollega var i USA i veckan och hade en dag på vårt amerikanska kontor i Ohio; där alla utom chefen röstade på Trump. De kan inte heller förstå varför Trump inte får bygga sin mur; de röstade ju på honom för att mexarna skulle bygga en mur åt dem. Parlamentarisk demokrati hade de ingen som helst förståelse för; "a President should be allowed to do what he promised to do". Skrämmande och direkt otäckt, när västvärldens enda hopp för att hindra auktoritära regimer i Kina och Ryssland från att stoppa vår liberala demokrati, är baserad på röster som egentligen vill ha en auktoritär regim utan parlamentariska checks and balances.
 22. MaiChai

  018 Donald Trump

  Man mste vara registrerad för att få rösta i USA, det går inte bara att droppa in i en röstlokal och påstå att man är röstberättigad. Så hur ett gäng illegala migranter ska kunna rösta i valet som Trumpisterna påstår skulle vara intressant att veta?
 23. John Khonken

  018 Donald Trump

  Maichai Finns hittills Inga krav på id vid röstning. Men vad jag förstår är ett förslag framme till 2020 .
 24. MaiChai

  018 Donald Trump

  Sen när får turister rösta i USA´s val`
 25. ArneMorales

  018 Donald Trump

  Idag rapporteras från USA att en ny immigrantkaravan är på väg till USA via Mexico. Då tänker naturligtvis Trump att detta stärker hans argument för mera murbygge. Nancy och Hillary ser naturligtvis istället karavanen som flera röster till valet 2020.
 26. ArneMorales

  018 Donald Trump

  Ja, om man lyssnar på CNN eller andra motståndare till Trump har han förlorat striden om muren, eftersom han backade och tog tillbaka alla de statsanställda utan att ha fått pengar till murbygget, men lyssnar man till Foxnews, eller andra anhängare till Trump, kan han nu, den 5 februari, hålla sitt "State of the Union" tal till Kongressen. Nancy blockerade tidigare detta tal. Som president har han där möjlighet att förklara undantagstillstånd av säkerhetsskäl, och använda andra pengar, dvs från försvarsbudgeten, till murbygget om de inte lyckas få en kompromiss tidigare.
 27.  
NYTT INNEHÅLL
Nytt Innehåll


×

Viktig information om sekretess och kakor

Sekretesspolicy