Jump to content
IGNORERAD

Råd på vägen till er som funderar på en tatuering.


Seaserpent

Recommended Posts

Här är några råd till er som funderar på skaffa en tatuering. Jag har tidigare postat detta på ett annat välkänt forum om Thailand.

Thailand härligt härligt men farligt farligt, ja just det farligt farligt när det kommer till gaddning!

Livet leker, fantastiska stränder, god mat och paraply drinkar och så var det ju den här tatueringen du längtat efter så länge, lite dyr i Sverige? tänkte väl det. Du har sett ett par ställen längs med beachen, med massor av foton på tidigare jobb och skyltar som säger att hygienen är tip top!

Först av allt så vill du va säker på att du verkligen vill ha en tatuering, sedan vill du va säker på att motivet du väljer är nåt du kommer gilla om 5, 10, 20 år osv. och inte bara häftigt för stunden. Dansande björnar, en tribal i pannan, coolt idag men inte i morgon, din flickväns namn på bröstet, nej nej nej, aldrig gadda flickvän / pojkväns namn… En morgon vaknar du och hon har stuckit med hunden och dina bästa CD’s, kvar är bara hennes namn på dit bröst!

Okej, nu när du är säker på ditt motiv vad är det mer att tänka på?

Att tatuera sig innebär att någon sticker nålar i dig, vem litar du på tillräckligt för att sticka nålar i dig, en läkare? antagligen. Eller i vart fall en person som beter sig som en läkare när det kommer till hygien.

Okej, många ställen har väggarna fulla med bilder och flashes, imponerad? knappast dom betyder inget. Kolla efter ordning och reda verkar stället rent, verkar tatueraren, om inte dra vidare.

Du måste kunna prata och med din tatuerare, ställa frågor om hygien, hans eller hennes erfarenhet, skötsel av din nya tatuering. Om du inte kan det, dra vidare.

Vad skall man se efter när man har bestämt sig för en tatuerare?

En ny nål är ett måste! all annan utrustning måste vara engångs artikel eller steriliserad! Det är ett måste!!!

Alla instrument skall öppnas och läggas ut för dig när du ser på. Du vill inte dela med andra tatuerings älskande människor; du vill att färgen hälls upp i nya små engångs behållare, latex handskar används, vaselin skall läggas upp med ett engångs instrument och

inte med någons fingrar. Börjar det sjunka in? Arbetsytan skall vara gjord av rostfritt eller annat likvärdigt material med hänsyn till hygien, densamma arbetsytan skall vara täckt med plastfolie. Om artisten tar i något utanför den arbetsytan så skall ny handskar på!

Utrustning som används igen skall steriliseras i en Autoclav (en maskin som använder ånga under tryck och vakuum, vakuum behövs för att sterilisera ihåliga delar som tattoo-tube den del som nålarna löper). En Ultra-Sonic cleaner eller en dunk med T-röd är således inte gott nog för sterilisering, inte heller är det gott nog med en gammal trasa eller fönsterputs…

Hoppas att detta inte skrämmer dig för mycket för att skaffa dig en tatuering. många tatuerare håller en hög standard när det kommer till hygien, detta är bara några råd på vägen och få dig att förstå hur viktigt det är när det kommer till hygien.

God hygien är ju inte det enda du vill ha… Därför skall vi prata om hur du hittar den tatueraren du förtjänar.

Är hon eller han en bra tatuerare?

Den enda vägen finna ut på, är att se gaddningar gjorda av personen i fråga. Rekommendationer… ja dom har mer vikt om dom kommer från en person som har tatueringar gjorda av artisten i fråga. Även om tatueraren är en erkänt bra tatuerare så behöver han eller hon inte vara rätt för dig, han eller hon kan vara specialiserad i en annan stil än den du tänkt dig…

Alright! Några bilder på vägen betyder inget! vem som helst kan hänga upp en tavla och påstå sig var konstnären! OKEJ! Så det bästa är att se ett arbete på en levande person som kan tala om för dig vem som gjorde det…

Det är viktigt att du kan kommunicera med din tatuerare, av säkerhetsskäl och din snart nya tatuering. Du vill inte gå ut med en “Beagle” när du sa “Eagle”. om du känner att du inte kan prata med din tatuerare så är det en ganska stor chans att du inte får det du vill… Det betyder inte att ni behöver vara bästisar men ni måste förstå varandra, annars kommer ni inte att finna fram till rätt motiv för dig.

OK, nu har du fått din nya tatuering, och sen då?

Nu är det sista gången som din tatuering får vaselin på sig! Nu skall den täckas med plastfolie eller bandage, i minst det är minst två timmar… helst mer gärna 6-7 timmar. Det är för att den skall få en chans att läcka ut orenheter. Tvätta tatueringen med oparfymerad tvål och torka varsamt… Smörj med Helosan (köps i Sverige) eller Bepanthen, efter att din nya tatuering har flagat klart kan man byta till Vaseline™ Advanced Healing eller liknade det viktigaste är att den är oparfymerad.

Inget Badande, ingen sol, ingen bastu, inget steamrum och inga orgier med baby olja! på minst och det är minst två veckor. Smörj 4-5 ggr per dag i minst och det är minst två veckor!

I must offer apologies to the Panda Channel. The more I think about it, well it truly was the most intellectually stimulating channel in Thailand.
www.seaserpent.se

Link to comment
Dela på andra sajter

Undrar hur man kollar så att han inte slår tillbaka den lilla sladden bläck som kan bli över vid en gaddning.Omöjligt skulle jag tro, efter en del kunder så blir det en del bläck som har slagits tillbaka.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det finns aldrig några garantier för att dom inte försöker få tillbaks slattarna i flaskan. På förra årets Tattoo Exhibition i Pattaya såg vi hur dom bara bytte kund, nya nålar men samma färgkoppar... Okej, nu har jag inte mycket till övers för thailändska tatuerare, men det finns dom som är bra och det har blivit mycket bättre men långt ifrån bra. Många av dom är bra artister men när det kommer till hygien och teknik så skiter det sig.

I must offer apologies to the Panda Channel. The more I think about it, well it truly was the most intellectually stimulating channel in Thailand.
www.seaserpent.se

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...