Jump to content
IGNORERAD

förlänga TV


Neil

Recommended Posts

hej

tjejen är här på 3 månaders turistvisa. är det fortfarande lätt att förlänga med ytterligare 3 månader här i sverige?

vad kostar det?

ha det

neil

Link to comment
Dela på andra sajter

Nya regler för visum den 5 april

Viseringssticker_beskuren_145.jpgFrån och med den 5 april 2010 ska alla Schengenstater tillämpa EU:s viseringskodex. Den innehåller bestämmelser om visum för kortare tid än tre månader. Viseringskodexen gäller som lag i Sverige.När kodexen (regelverket) införs blir det bland annat möjligt för personer som besöker Sverige att i vissa fall förlänga sina visum här i landet. Då krävs det force majeure, humanitära skäl eller allvarliga personliga skäl. En person som inte har något av dessa skäl måste ansöka om uppehållstillstånd för besök. De flesta som vill förlänga sina visum kommer sannolikt inte att ha de skäl som krävs och får i stället, precis som idag, ansöka om uppehållstillstånd för besök.

<A name=h-Mojligtattoverklagaapril2011>

Möjligt att överklaga april 2011

Om ett år, den 5 april 2011, införs ytterligare nyheter inom ramen för viseringskodexen. Då blir det möjligt att överklaga avslagsbeslut på visumansökningar. Samma sak gäller beslut att upphäva eller återkalla visum.

Läs mer om reglerna under Besöka Sverige

Assumption is the mother of all fuck-ups

Link to comment
Dela på andra sajter

Uppehållstillstånd för besök

Du lämnar in ansökan om uppehållstillstånd för besök vid någon av Migrationsverkets tillståndsexpeditioner om du vill stanna längre tid än ditt visum är giltigt eller om du vill stanna längre än 90 dagar på en 180 dagars period. Ett sådant uppehållstillstånd kan beviljas för längre tid än 90 dagar under en 180 dagars period.

Om du får uppehållstillstånd för besök skickas beslutet till dig per post. Du måste besöka någon av Migrationsverkets tillståndsenheter för att få ett tillståndsmärke infört i ditt pass.

Att ansöka om uppehållstillstånd för besök kostar 1 000 kronor per vuxen och 500 kronor för barn under 18 år.

http://www.migrationsverket.se/info/137.html

Och här är blanketten

http://www.migrationsverket.se/download/18.56e4f4801246221d25680001153/blut_besok_T83_sv.pdf

Never give in--never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense. Never yield to force; never yield to the apparently overwhelming might of the enemy.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej,

Du kan alltså inte förlänga ett visum, utan ansöka om ett tillfälligt UT 3mån för besök. Du får då ansöka med blankett hos Mig-Verket och garantera hennes uppehållskostnader. Kostar 1000:- i avgift.

JohanB

Assumption is the mother of all fuck-ups

Link to comment
Dela på andra sajter

ok tack för informationen men är det då lätt att få beviljat ett UT för besök 3 månader numera?

För några år sedan var jag ihop med en annan thaitjej och när hon sökte ett UT för besök 3 månader efter att ha varit i Sverige 3 månader på turistvisa så gick det snabbt och enkelt. inga problem alls.

hoppas det är lika lätt nu.

ha det

Neil

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...