Avregistrerad clion Inlagd April 17, 2010 Dela Inlagd April 17, 2010 Det du Enis När jag väl hade lyckats kravla mig upp från golvet, efter att jag trillade av stolen när jag läste i mattråden. Ja, då går man in här och läser... Nu ligger jag på golvet och skriver eftersom du lyckades chockera mig ytterligare en gång. Men den här gången fick jag datorn med mig i fallet. anrejsdenruskige Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
svampen Inlagd April 17, 2010 Trådstartare Dela Inlagd April 17, 2010 Det du Enis Tjena Clirre ja det är något för Enis smaklökar!! Har förresten fixat en Trailermodell till ditt barn enligt Månes anvs,han får väl ta hand om detta när han kommer tillbaka och kan skicka ner den till Dig. Mvh Svampen Örebro Sportklubb Ösk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Avregistrerad clion Inlagd April 17, 2010 Dela Inlagd April 17, 2010 En får tacka dom trevliga örebroarna joel blir säkert glad 555555 undrar hur det går för Mister där nere nu När jag väl hade lyckats kravla mig upp från golvet, efter att jag trillade av stolen när jag läste i mattråden. Ja, då går man in här och läser... Nu ligger jag på golvet och skriver eftersom du lyckades chockera mig ytterligare en gång. Men den här gången fick jag datorn med mig i fallet. anrejsdenruskige Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
svampen Inlagd April 21, 2010 Trådstartare Dela Inlagd April 21, 2010 (ändrad) Inför sommarn smala linjen så man kommer i badbyxorna! Mvh Svampen Veg Thaigryta! 4 port vegetarisk thaigryta1 gul lök 200 gram vitkål 2 morötter 1 zucchini (valfritt) 4 msk olja 1 tsk röd currypasta 2 tsk torkade limeblad eller 2 hela (valfritt) 1 stjälk citrongräs 1 tumme färsk ingefära 1 burk kokosmjölk (400 gram) 5 dl vatten och en grönsaksbuljongtärning 3 msk fisksås 1 dl grovt hackad ananas från burk eller färsk ananas 200 gram brytbönor 0,5 dl hackad färsk koriander 0,5 tsk salt 1 msk maizena (valfritt) Skala och hacka löken grovt. Skär vitkål i bitar. Skala morötter. Strimla dem. Fräs lök, vitkål och morot i oljan. Tillsätt currypasta, kokosmjölk, vatten eller buljong, fisksås och limeblad. Skala ingefäran och hacka den grovt. Strimla citrongräset grovt. Tillsätt till thaigrytan. Skär ananas i bitar och tillsätt till thaigrytan. Tillsätt brytbönorna. Låt koka i fem till tio minuter. Hacka färsk koriander och tillsätt till thaigrytan. Smaka av thaigrytan med salt, fisksås samt röd currypasta till önskad styrka och smak. Servera tillsmmans med ris. Smaklig måltid! Ändrades April 21, 2010 av svampen Örebro Sportklubb Ösk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
svampen Inlagd Maj 9, 2010 Trådstartare Dela Inlagd Maj 9, 2010 Tjenis idag skall jag testa detta recept med Ishavs Torsk. Kommer att servera med Pressad potatis istället för ris. Åter kommer med resultat. Mvh Svampen •400 g vit fiskfilé •400 g vanlig kokosmjölk •eller 200 g kokosmjölk coconut cream och 1 dl vatten •2 tsk röd currypasta •citronpeppar •eller lime pepper krydda •0,5-1 tsk salt •1 st purjolök •3 st palsternackor •2 st morötter Gör så här: Skala morötter och palsternackor och skär i strimlor. Skär purjolöken i skivor. Tina fiskfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja eller flytande margarin. Stek fisken någon minut på varje sida och krydda med lime pepper. Häll på kokosmjölk (och ev. vatten) och blanda ut den röda curryn. Låt koka upp. Häll först på purjolök och därefter palsternack- och morotsstrimlorna. Tryck ner dem så att de kommer i så mycket kontakt med såsen som möjligt. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen till lite under medelvärme och låt sedan puttra under lock ca 5 minuter till palsternackorna mjuknat. Servera med kokt ris och krydda även med citronpeppar eller lime pepper vid serveringen. Örebro Sportklubb Ösk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd Maj 9, 2010 Dela Inlagd Maj 9, 2010 det lät mumsigt "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
svampen Inlagd Maj 9, 2010 Trådstartare Dela Inlagd Maj 9, 2010 det lät mumsigt Tjenis Enis första gången jag gör den kommer på bild senare. Fan börjar kurra i magen! Mvh Svampen Örebro Sportklubb Ösk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
svampen Inlagd Maj 27, 2010 Trådstartare Dela Inlagd Maj 27, 2010 Thaibiff med kokosris 4 portioner. ca 600 g utskuren biff, skuren i tunna skivor jordnötsolja flingsalt Dressing: 2 små färska chilifrukter, urkärnade och fint hackade 2 vitlöksklyftor, fint hackade 4 cm färsk ingefära, fint hackad 1 limefrukt, saften 3 msk sojasås 2 msk jordnötsolja 3–4 msk honung 2 stjälkar citrongräs, fint strimlade Stek köttet hastigt i het panna i lite olja. Salta och lägg upp på fat. Blanda ingredienserna till dressingen. Skeda av den över köttet och servera resten som tillbehör. Garnera runt köttet med tillbehören. Kokosris: Ett jasminris passar bra som tillbehör till thaibiffen. Byt ut delar av vattnet mot kokosmjölk (tre fjärdedelar exempelvis). Koka sedan riset för 4 portioner. Smaklig måltid Mvh Svampen Örebro Sportklubb Ösk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
svampen Inlagd September 10, 2010 Trådstartare Dela Inlagd September 10, 2010 Tanten hittade ett bra recept på Pannbiff a.la Thai på ICA för ett par veckor sedan provade och det var smaskens med färskpotatis till o grönsallad. PANNBIFF 500 g nötfärs 3 msk ströbröd 1 1/2 dl mjölk 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 tsk torkade krossade limeblad 1 msk malen koriander 1 ägg SÅS 1 tsk grön currypaste 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 msk konc kalvfond 1 msk majsstärkelse (Maizena) smör. salt. peppar Gör så här 1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla ca 10 minuter. Skala och finhacka löken. Stek den på svag värme i lite smör. 2. Skala och finriv vitlöken. Smula limebladen om de är hela. Blanda färsen i mjölk- och ströbrödsblandningen. Tillsätt vitlök, koriander, limeblad, lök, ägg, 2 tsk salt och 1 krm peppar. 3. Forma 8 pannbiffar av färsen och stek i 2 msk smör, ca 4 minuter på varje sida. 4. Fräs currypasten i en kastrull i lite smör. Tillsätt grädde och kalvfond, koka upp. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Tillsätt under omrörning. Låt småkoka ca 5 minuter. Salta och peppra. Servera med kall pilsner & färskpotatis MUMS FILLIBABA! Örebro Sportklubb Ösk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Bengt-Erik Inlagd September 10, 2010 Dela Inlagd September 10, 2010 En kopp ris, ca 1 dl, och en Stor shingha, ca 3 kartonger Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu