Jump to content
IGNORERAD

föda i sverige


Jonny78

Recommended Posts

hej har en fråga min flickvän är gravid :party: och vill föda i sverige hon har UT och då har väll hon rätt till samma sjukvård som alla andra eller får hon betala för det och vad händer med hennes UT barnet blir ju svenskmedborgare :yipi:

:wai:

Link to comment
Dela på andra sajter

Om din flickvän har UT har hon i stort sett samma rättigheter till sjukvård som vi svenskar när hon ska föda sitt barn i Sverige.

Är du pappa till barnet och svensk medborgare, blir barnet svensk medborgare när faderskapet är fastställt av familjerätten (socialtjänsten). Hade ni varit gifta när barnet föds hade det inte behövts någon faderskapsutredning.

En faderskapsutredning är en ganska enkel sak. Ni får underteckna några papper hos socialen i vittnens närvaro. Därefter översänder socialen handlingarna till Skatteverket som beslutar om medborgarskap och ger barnet ett personnummer.

När barnet blivit fött kan ni prata med Migrationsverket som beviljat din flickvän UT och höra om de kan ge henne ett PUT på grund av att ni har ett gemensamt barn.

Mvh Thaikonsult

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

okej tack för ditt snabba svar då var det som jag trodde om sjukvården men hennes thai kompisar sa något annat och då måste hon ju tro på dom :suicide:

vi ska söka förlängning av ut men det är innan barnet är fött får se vad migrationsverket säger då :rtfm:

tack igen stor :wai:

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...