FemmeDeFatale Inlagd Februari 22, 2010 Dela Inlagd Februari 22, 2010 (ändrad) Måste bara fråga er som varit i Thailand mycket ofta, om det finns rökt fisk att köpa? Ville exempelvis få tag på typ en rökt makrill eller ål, men inte hittat det. Min fråga är då: Röker inte Thailändarna fisk? Vore inte det en grej att göra, då rökt ofta håller sig "färskt" längre? Är löjligt förtjust i rökt fisk och då gärna de fetare sorterna (som makrill) Vilka "feta" fiskar finns i de Thailändska vattnen? Nyfiken på era svar Ps. Vet att Makrillen inte lever i vattnen kring Thailand, så jag vill inte ha några dumma svar om det hahahaha Ändrades Februari 22, 2010 av FemmeDeFatale Kriga för fred är som att knu**a för oskulder... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Isan Lover Inlagd Februari 22, 2010 Dela Inlagd Februari 22, 2010 Måste bara fråga er som varit i Thailand mycket ofta, om det finns rökt fisk att köpa? Ville exempelvis få tag på typ en rökt makrill eller ål, men inte hittat det. Min fråga är då: Röker inte Thailändarna fisk? Vore inte det en grej att göra, då rökt ofta håller sig "färskt" längre? Är löjligt förtjust i rökt fisk och då gärna de fetare sorterna (som makrill) Vilka "feta" fiskar finns i de Thailändska vattnen? Nyfiken på era svar Ps. Vet att Makrillen inte lever i vattnen kring Thailand, så jag vill inte ha några dumma svar om det hahahaha Hej I inlandet finns det ju ål t.ex i mekongfloden och dess bifloder, även phladuk som är fet borde gå utmärkt att röka. Mvh Isan Lover Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
peterfisk7 Inlagd Februari 22, 2010 Dela Inlagd Februari 22, 2010 Den silverfärgade fisken man kan köpa på maknaden är en sorts makrill. Den har jag rökt och den smakar jättebra. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
FemmeDeFatale Inlagd Februari 22, 2010 Trådstartare Dela Inlagd Februari 22, 2010 (ändrad) Hur har du rökt den? En (trädet eller busken?) finns väl inte i Thailand...vad röker man med för ved då? Det här ingen "pantad" tråd, utan jag vill verkligen veta Och...finns det rökt fisk att köpa? Ändrades Februari 22, 2010 av FemmeDeFatale Kriga för fred är som att knu**a för oskulder... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
conservator Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 Hej I inlandet finns det ju ål t.ex i mekongfloden och dess bifloder, även phladuk som är fet borde gå utmärkt att röka. Mvh Isan Lover phladuk vet jag inte om man röker men en Yam phladuk foo är definitivt en av mina favoriter! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
FemmeDeFatale Inlagd Februari 23, 2010 Trådstartare Dela Inlagd Februari 23, 2010 Ingen som har en bild på en sån fisk så man vet hur den ser ut Kriga för fred är som att knu**a för oskulder... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oscar Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 Barracuda är god att röka, också en typ av 'snapper' som vi köper ibland. Varmrökta i en röklåda, modell lite större än ABU lådorna. Rökspån finns att köpa, t.e.x. hos True Value och hos en del fisketillbehörs affärer. Lådan hade vi med när vi flyttade hit men jag har för mig att jag också sett röklådor här i Thailand. Saltvattensfisk ska det vara. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Joints Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 Ps. Vet att Makrillen inte lever i vattnen kring Thailand, så jag vill inte ha några dumma svar om det hahahaha Det finns då en fisk som ser likadan ut och smakar det samma. Var det svaret dumt? Jag har för mig att det var ett par svenskar som öppnade ett rökeri i Thailand någonstans. Kommer dock inte ihåg några namn och kan ha fel. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jive Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 Jag har för mig att det var ett par svenskar som öppnade ett rökeri i Thailand någonstans. Kommer dock inte ihåg några namn och kan ha fel. Stickan från Hudik och hans kompis, som tillsammans drev Sjöboa i Jomtien, har ett laxrökeri i Bkk. Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 (ändrad) Det finns då en fisk som ser likadan ut och smakar det samma. Var det svaret dumt? Jag har för mig att det var ett par svenskar som öppnade ett rökeri i Thailand någonstans. Kommer dock inte ihåg några namn och kan ha fel. Jive hann att svara före Ändrades Februari 23, 2010 av Sam sip sam Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
peterfisk7 Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 Jag hade ochså med mig en röklåda som var rostfri. Hade också med mig lite enkvistar och klippte i bland rökspånet för smakens skull. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Joints Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 Jag hade ochså med mig en röklåda som var rostfri. Hade också med mig lite enkvistar och klippte i bland rökspånet för smakens skull. Hur går en sådan rökning till, temperatur, tid osv? Vill gärna veta. Vad är det för speciellt med en röklåda, dvs kan man inte köpa något liknande här? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 Kolla själv... http://www.olssonsfiske.se/default.aspx?main=/abu-rok-stora-rostfria-p-3020.aspx Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ChiangRai Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 Här är min rökningsmaskin o lite tips vad kan man röka med den (fisken på bilden är en karp på 7,5 kg). Säkert det finns mycket mer t.ex kyckling o olika kött etc. Den bästa röksmaken här i Thailand for man med kokosnötterskalen (den överta som är torkat och brun) ! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jerker Inlagd Februari 23, 2010 Dela Inlagd Februari 23, 2010 Changrai Den ser fin ut en sån måste man fixa i LOS. Läste mango trä skulle vara bra göra rök spån. http://tomtensmandlar.tictail.com/Jerker เจสเปอร์ โรสัน Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
FemmeDeFatale Inlagd April 9, 2010 Trådstartare Dela Inlagd April 9, 2010 Åh vilken schysst rök du har! Måste tjata på gubben o bygga en rök...mmmmm...färskrökt fisk är aldrig fel...nu vattnas det i munnen Kriga för fred är som att knu**a för oskulder... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
clas391 Inlagd April 10, 2010 Dela Inlagd April 10, 2010 Ps. Vet att Makrillen inte lever i vattnen kring Thailand, så jag vill inte ha några dumma svar om det hahahaha Fråga efter "sabba" så får du en makrill. Den firren är en globtrotter som kan slå självaste L64 på fingrarna. Kanske något offtopic, men jag minns från den tiden jag bodde i zambia att vi brukade köpa en fisk som grannarna i tanzania fiskade och exporterade till vår sida om gränsen, där den hette mbuka, även det var makrill. En chang är alltid en chang om än i ett sprucket glas Våga vägra fesbok Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ban99arne Inlagd April 10, 2010 Dela Inlagd April 10, 2010 Mja, tycker personligen det är betydligt godare att äta en ål än att röka den. Halsblossaren Arne Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
clas391 Inlagd April 10, 2010 Dela Inlagd April 10, 2010 Själv har jag aldrig lyckats röka en ål, försökte en gång, men fick ge upp efter att ha bränt en hel ask med tändstickor, utan att få fyr på ålskrället En chang är alltid en chang om än i ett sprucket glas Våga vägra fesbok Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Chrille Columbus Inlagd April 10, 2010 Dela Inlagd April 10, 2010 Hej nu får ni nog fortsätta utveckla det där med makrillen de är ju god när den är nyfångad men efter en vecka eller två så smakar den pyton illa usch så det är ju intressant om det finns en finns makrill i närheten av Thailand käkade den som sushi 2005 i Bangkok å då var den ok god och så men sen har jag inte sett den i Thailand ? Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
JohanB Inlagd November 13, 2010 Dela Inlagd November 13, 2010 (ändrad) Den där röken ser suverän ut!!! Vem har gjort den? Borde kunna säljas till tokiga faranger!!!! /Johan Ändrades November 13, 2010 av JohanB Assumption is the mother of all fuck-ups Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
phitsanulok Inlagd November 13, 2010 Dela Inlagd November 13, 2010 dessa finns att köpa för 359 spänn, funkar alldeles utmärkt,dubbla brännare,42*28cm. mvh walle Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
JohanB Inlagd November 13, 2010 Dela Inlagd November 13, 2010 dessa finns att köpa för 359 spänn, funkar alldeles utmärkt,dubbla brännare,42*28cm. mvh walle Tackar phitsanulok, Men det blir för varmt i såna rökar. Speciellt i Thailand... Blir mer kokt än rökt. Det ombyggda fatet, med eldstaden vid sidan, funkar mycket bättre. /Johan Assumption is the mother of all fuck-ups Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
phitsanulok Inlagd November 13, 2010 Dela Inlagd November 13, 2010 Det kan jag hålla med om, men som portabel rök på fisketuren duger den alldeles utmärkt. mvh walle Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd Januari 21, 2011 Dela Inlagd Januari 21, 2011 På den tiden det vart tillåtet i Svedala att fiska ål för gemene man, rögade jau mina ålar i en gammal kastrull som jag placerat i grillen.- Funkade jättebra,lide enris och kvistar au plommonträ i bånnen, hönsanät å ålen utanpå som legat i grovsalt ca. 5 timmar innan.- Himmelskt med nya päror,rågkusar besk å fulöl Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu