Jump to content
IGNORERAD

Rökt fisk


FemmeDeFatale

Recommended Posts

FemmeDeFatale

Måste bara fråga er som varit i Thailand mycket ofta, om det finns rökt fisk att köpa?

Ville exempelvis få tag på typ en rökt makrill eller ål, men inte hittat det.

Min fråga är då:

Röker inte Thailändarna fisk? Vore inte det en grej att göra, då rökt ofta håller sig "färskt" längre?

Är löjligt förtjust i rökt fisk och då gärna de fetare sorterna (som makrill)

Vilka "feta" fiskar finns i de Thailändska vattnen?

Nyfiken på era svar :wai:

Ps. Vet att Makrillen inte lever i vattnen kring Thailand, så jag vill inte ha några dumma svar om det hahahaha

Ändrades av FemmeDeFatale

Kriga för fred är som att knu**a för oskulder...

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 28
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • FemmeDeFatale

    4

  • phitsanulok

    2

  • JohanB

    2

  • clas391

    2

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Guest Isan Lover

Måste bara fråga er som varit i Thailand mycket ofta, om det finns rökt fisk att köpa?

Ville exempelvis få tag på typ en rökt makrill eller ål, men inte hittat det.

Min fråga är då:

Röker inte Thailändarna fisk? Vore inte det en grej att göra, då rökt ofta håller sig "färskt" längre?

Är löjligt förtjust i rökt fisk och då gärna de fetare sorterna (som makrill)

Vilka "feta" fiskar finns i de Thailändska vattnen?

Nyfiken på era svar :wai:

Ps. Vet att Makrillen inte lever i vattnen kring Thailand, så jag vill inte ha några dumma svar om det hahahaha

Hej

I inlandet finns det ju ål t.ex i mekongfloden och dess bifloder, även phladuk som är fet borde gå utmärkt att röka.

Mvh Isan Lover

Link to comment
Dela på andra sajter

Den silverfärgade fisken man kan köpa på maknaden är en sorts makrill.

Den har jag rökt och den smakar jättebra. :good:

Link to comment
Dela på andra sajter

FemmeDeFatale

Hur har du rökt den? En (trädet eller busken?) finns väl inte i Thailand...vad röker man med för ved då?

Det här ingen "pantad" tråd, utan jag vill verkligen veta :dance1:

Och...finns det rökt fisk att köpa?

Ändrades av FemmeDeFatale

Kriga för fred är som att knu**a för oskulder...

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

I inlandet finns det ju ål t.ex i mekongfloden och dess bifloder, även phladuk som är fet borde gå utmärkt att röka.

Mvh Isan Lover

phladuk vet jag inte om man röker men en Yam phladuk foo är definitivt en av mina favoriter!

Link to comment
Dela på andra sajter

FemmeDeFatale

Ingen som har en bild på en sån fisk så man vet hur den ser ut :dance1:

Kriga för fred är som att knu**a för oskulder...

Link to comment
Dela på andra sajter

Barracuda är god att röka, också en typ av 'snapper' som vi köper ibland. Varmrökta i en röklåda, modell lite större än ABU lådorna. Rökspån finns att köpa, t.e.x. hos True Value och hos en del fisketillbehörs affärer. Lådan hade vi med när vi flyttade hit men jag har för mig att jag också sett röklådor här i Thailand.

Saltvattensfisk ska det vara.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ps. Vet att Makrillen inte lever i vattnen kring Thailand, så jag vill inte ha några dumma svar om det hahahaha

Det finns då en fisk som ser likadan ut och smakar det samma. Var det svaret dumt? :whistle:

Jag har för mig att det var ett par svenskar som öppnade ett rökeri i Thailand någonstans. Kommer dock inte ihåg några namn och kan ha fel.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har för mig att det var ett par svenskar som öppnade ett rökeri i Thailand någonstans. Kommer dock inte ihåg några namn och kan ha fel.

Stickan från Hudik och hans kompis, som tillsammans drev Sjöboa i Jomtien, har ett laxrökeri i Bkk.

Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl!

Link to comment
Dela på andra sajter

Det finns då en fisk som ser likadan ut och smakar det samma. Var det svaret dumt? :whistle:

Jag har för mig att det var ett par svenskar som öppnade ett rökeri i Thailand någonstans. Kommer dock inte ihåg några namn och kan ha fel.

Jive hann att svara före

Ändrades av Sam sip sam
Link to comment
Dela på andra sajter

Jag hade ochså med mig en röklåda som var rostfri.

Hade också med mig lite enkvistar och klippte i

bland rökspånet för smakens skull.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag hade ochså med mig en röklåda som var rostfri.

Hade också med mig lite enkvistar och klippte i

bland rökspånet för smakens skull.

Hur går en sådan rökning till, temperatur, tid osv? Vill gärna veta. Vad är det för speciellt med en röklåda, dvs kan man inte köpa något liknande här?

Link to comment
Dela på andra sajter

Här är min rökningsmaskin o lite tips vad kan man röka med den (fisken på bilden är en karp på 7,5 kg). Säkert det finns mycket mer t.ex kyckling o olika kött etc.

Den bästa röksmaken här i Thailand for man med kokosnötterskalen (den överta som är torkat och brun) !

post-5714-126694149257_thumb.jpg

post-5714-126694151305_thumb.jpg

post-5714-126694153626_thumb.jpg

post-5714-126694193849_thumb.jpg

post-5714-126694149257_thumb.jpg

post-5714-126694151305_thumb.jpg

post-5714-126694153626_thumb.jpg

post-5714-126694193849_thumb.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...
FemmeDeFatale

Åh vilken schysst rök du har! Måste tjata på gubben o bygga en rök...mmmmm...färskrökt fisk är aldrig fel...nu vattnas det i munnen :D

Kriga för fred är som att knu**a för oskulder...

Link to comment
Dela på andra sajter

Ps. Vet att Makrillen inte lever i vattnen kring Thailand, så jag vill inte ha några dumma svar om det hahahaha

Fråga efter "sabba" så får du en makrill. Den firren är en globtrotter som kan slå självaste L64 på fingrarna. Kanske något offtopic, men jag minns från den tiden jag bodde i zambia att vi brukade köpa en fisk som grannarna i tanzania fiskade och exporterade till vår sida om gränsen, där den hette mbuka, även det var makrill.

En chang är alltid en chang om än i ett sprucket glas

Våga vägra fesbok

Link to comment
Dela på andra sajter

Mja, tycker personligen det är betydligt godare att äta en ål än att röka den.

Halsblossaren Arne

Link to comment
Dela på andra sajter

Själv har jag aldrig lyckats röka en ål, försökte en gång, men fick ge upp efter att ha bränt en hel ask med tändstickor, utan att få fyr på ålskrället

En chang är alltid en chang om än i ett sprucket glas

Våga vägra fesbok

Link to comment
Dela på andra sajter

Chrille Columbus

:) Hej nu får ni nog fortsätta utveckla det där med makrillen de är ju god när den är nyfångad men efter en vecka eller två så smakar den pyton illa usch så det är ju intressant om det finns en finns makrill i närheten av Thailand käkade den som sushi 2005 i Bangkok å då var den ok god och så men sen har jag inte sett den i Thailand ?

Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 7 månader senare...

Den där röken ser suverän ut!!!

Vem har gjort den?

Borde kunna säljas till tokiga faranger!!!!

/Johan

Ändrades av JohanB

Assumption is the mother of all fuck-ups

Link to comment
Dela på andra sajter

dessa finns att köpa för 359 spänn, funkar alldeles utmärkt,dubbla brännare,42*28cm.

mvh wallepost-3315-0-75651200-1289679045_thumb.jp

Tackar phitsanulok,

Men det blir för varmt i såna rökar. Speciellt i Thailand...

Blir mer kokt än rökt.

Det ombyggda fatet, med eldstaden vid sidan, funkar mycket bättre.

/Johan

Assumption is the mother of all fuck-ups

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 månader senare...

På den tiden det vart tillåtet i Svedala att fiska ål för gemene man, rögade jau mina ålar i en gammal kastrull som jag placerat i grillen.- Funkade jättebra,lide enris och kvistar au plommonträ i bånnen, hönsanät å ålen utanpå som legat i grovsalt ca. 5 timmar innan.- Himmelskt med nya päror,rågkusar besk å fulöl :dance1:

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...