Jump to content
IGNORERAD

Språket & kulturen inkl visa!


svampen

Recommended Posts

200 timmars Thailändsk Spåk och Kultur program!

Det garanterade ED visumet (studentvisum),vilket är garanterat för deltagande i denna kursen, är i verkligheten ett femton månaders visum. Förutom första ansökan av visumet, behöver studenter inte ha besväret med att göra de visa turer som annars ska ske varje månad till någon gränsövergång till något närliggande land. Däremot,är det nödvändigt att göra en sista tripp för att ansöka om ett tillfälligt 3 månaders studentvisum (temporary three-month EDvisa) i någon Thailändsk ambassad eller konsulat,enklast Vientiane,Laos; Penang, Malaysia; eller Singapore. Efter tre månader, är studenten berättigad till ett 1 års ED visum, som sedan kan förnyas varje 90 dagars intervall, antingen på Pattaya Immigration office,Jomtien soi 5, eller i Bangkok.

ED Visum..Efter det första året,kan detta visum förnyas ytterligare i 4 år. Efter detta är en förlängning för ytterligare 5 år möjligt genom att ta någon av våra kurser från CTLS. Exempelvis, lära dig ett annat språk, franska, tyska. Eller någon av våra dator utbildningar.

ED Visum medför nästan samma möjligheter som ett Residence visum, som att du är berättigad att:

Söka Thailändskt körkort

Öppna bankkonto, med kreditkort (medför vissa restriktioner)

inneha sjukvårds försäkring

Den 200 timmars Thailändska språk och kultur programmet är öppen för alla inom ålder 12-99 år. Undervisningen är upplagd så att denna sker i 1-timmars lektioner 4 gånger per vecka över en ettårs period. Vilket ska medföra att studenten både ska kunna tala och skriva Thai någorlunda väl. Efter 5 år, ska studenten förhoppningsvis, kunna tala och skriva Thailändska flytande, och ha nått en hög kunskapsnivå inom Thailändska språket.

Deltagandet av en sådan kurs kommer att utveckla ens erfarenhet mycket, därför att många av hemligheterna i det thailändska språket, är att kunna förstå alfabetet och det thailändska skriv systemet.Detta kommer att hjälpa dig mycket inom komunikation och samspel med den lokala befolkningen. Avslutningsvis kommer det att bli mycket lättare att umgås med det thailändska folket, när du kan förstå deras seder och traditioner, vilket detta folk håller väldigt heligt.

Kursen sker på engelska, men för de som har svårt att förstå det engelska språket, speciella flexibla arrangemang kan göras,såsom undervisningen i kursen sker på ett annat språk med flera deltagare och använda en lärare med behörighet och kunskap inom detta språk. Eller att ge studenten extra lektioner i engelska innan denna börjar sina thaispråks lektioner.

Student visum ED (education)FAQ.

Ett års student visum ED-visa.

Vår skola tillhandahåller alla de nödvändiga dokument som du behöver för att ansöka om ett ED visum i ett av de länder som tillhandahåller Thailändsk ambassad eller konsulat. Vid ankomst till Thailand, kommer du att erhålla ett 90 dagars visum som sedan förlängs var tredje månad på immigration office för en kostnad av 1,900 THB. (normal avgift)Du behöver inte lämna Thailand någon mer gång eller betala några andra avgifter. Du kan nu stanna ett år i Thailand.

Vad kommer detta att kosta mig?

Skolans avgift för alla lektioner inklusive alla nödvändiga dokument är 28,000 THB. Den enda extra summa som du behöver betala är de 1,900 THB på imigration office när du förlänger ditt visum.

Hur många och hur ofta är lektionerna?

Studenter erhåller 200 lektioner med utbildad Thai språklärare.

Studenter ska ta 4 lektioner per vecka. Vi erbjuder 2 lektioner 2 gånger per vecka eller 4 lektioner 1 gång per vecka. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan kan inte bli enklare!

Ta bara med ditt pass till våran skola plus 12 st. nytagna passfoton (3x4cm.) och skolavgiften. Vi sköter resten.

Jag har bråttom, hur länge behöver jag vänta på visumet?

Ansöknings brevet från Utbildningsdepartementet för ett ED visum tar normalt 2-3 veckor. Detta är normalt och mycket pålitligt.

Du måste ta brevet från utbildningsdepartementet till någon Thailändsk ambassad eller konsulat. Närliggande konsulat till Thailand. Malaysia,Laos, Cambodja eller Singapore.

Personer som tillhandahåller Indiskt, Kinesiskt,Pakistanskt pass måste ansöka om visum i deras hemländer. Även några andra mellan östern länder. Fråga oss ifall du tillhör någon av dessa.

Thailändska ambassaden eller konsulatet kommer att förse dig med visumet i ditt pass. Som sedan stämplas vid ankomst till Thailand.

Vi tar det nya visumet och ansöker om 1 års förlängning genom dokumentation till Utbildningsdepartementet att du är en student i vår skola.

Inga fler visum turer till Kambodja eller Laos!

Hur många år kan jag studera i Thailand?

Alla kan studera 1 år,eller ända upp till 10 år! Alla studenter måste förnya sitt ED visum precis som vilket annat visum 1 gång/ år. Vår skola kommer att hjälpa dig att göra ansökan smidig och problemfri.

Kan ni garantera att jag kommer att få ett 1 års

non-immigrant ED visum?

Enkelt svarat,Ja. Detta är en prosess i en del av vardaglig affärs verksamhet, och vi är ledande inom detta område. Vi är godkända av utbildningsdepartementet (Thai Ministry of Education) Att vår skola hjälper fram det thailändska språket och lyfter fram den thailändska kulturen genom vårat program.

Vi kan hjälpa dig ansöka om ett ED visum innan du kommer till Thailand genom att skicka alla nödvändiga papper till dig i Sverige. Välkommen att kontakta oss angående detta.

Kan alla nationaliteter ansöka om och få ett ED visum?

Ja, alla nationaliteter är kvalificerade. Utbildningsdepartementet gör ingen skillnad på från vilket land studenterna kommer. Europeer, Asiater och Afrikaner behandlas alla på samma grunder och är alla välkomna att studera thai och lära mera av den thailändska kulturen.

Vilka nationaliteter måste ansöka om ED visum i sitt hemland?

Gå in på Thai immigrations hemsida på internet för en uppdatering över vilka av dessa länder som kräver ansökan i hemlandet före ankomst till Thailand. Du kan även gå in på någon av dessa sidor ock kolla.

http://www.retire-asia.com/visathai.shtm1

http://www.theschengenoffice.com/thailand_need_visa.htm1

Finnsdet några ålders restriktioner?

Alla studenter är välkomna att deltaga i detta program. Studenter under 12 års ålder är normalt täckta av föräldras eller förmyndares visum.

MVH Svampen :wai:

266

IMG_3762

S6002455

Örebro Sportklubb Ösk!

Link to comment
Dela på andra sajter

Funderingar...

Jag kan alltså få ett "studentvisum" som efter första året kan förnyas ytterligare 4 år (gånger). Dock behöver jag bara gå i skolan första året, samt efter fjärde!?

En annan elementär fråga är var i Thailand skolan finns?

Har skolan någon hemsida eller något namn?

Link to comment
Dela på andra sajter

He He ..

En skola som inte marknadsför sig på sin genuina utbildning utan på sin affärsmässiga kunskap i att söka visum.

Alla affärsider är bra utom dom dåliga smile.gif /mvh

"Stupidity has a certain charm - ignorance does not." F. Zappa.

".. When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assigment. I told them they did not understand life." J Lennon

Link to comment
Dela på andra sajter

4 timmar i veckan. Hur tusan ska man klara av ett så otroligt hårt schema?

Nu misstänker jag dock att man för en mindre (större) summa under bordet kan bli registrerad som närvarande utan att någonsin sätta sin fot i skolan.

Instämmer med m.b.f.p.k. - smart affärside!

Poffa

Link to comment
Dela på andra sajter

He He ..

En skola som inte marknadsför sig på sin genuina utbildning utan på sin affärsmässiga kunskap i att söka visum.

Alla affärsider är bra utom dom dåliga smile.gif /mvh

Tyckte ochså att det var en konstig affärside därför la jag ut denna sida!

Och tydligen är det inte bara jag som tycker detta!

Undrar förresten om BTT har några synpunkter på detta?

MVH Svampen

Örebro Sportklubb Ösk!

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...