Jump to content
IGNORERAD

Udon Thani - boende m m


Pele

Recommended Posts

Till er som har erfarenhet av Udon. Hur gör man bäst för att få tag på någorlunda billigt men bra hus i Udon Thani? Helst centrala. Inte mer än 10-12ooo b/m. Är det något särskilt område som ni kan rekommendera för en barnfamilj?

Vad är rimlig månatlig el-kostnad och internetkostnad. Ni svenskar som bor där, hur får ni tiden att gå, blir det inte tråkigt i längden, eller vad hittar ni på? Är det rimligt att tro att man klarar sig på 60.000 baht per månad med en familj på 3 personer, varav en 2-åring samt sannolikt en inboende syster(barnvakt). Alla kostnader inräknat alltså. Hur många svenskar bor det ca i Udon?

Pele

PianoPele

En darrning vid ögonens möte

www.thaitribes.com

Link to comment
Dela på andra sajter

En bra början är att gå in på http://www.udonmap.com , där finns det ofta annonser olika hus som går att hyra. Kolla med de firmor som bygger husen. Oftast går det att få hyra ett hus som inte är sålt. Vad elen går på per månad beror lite på vad du har i huset. Ska AC stå på dygnet runt eller bara nattetid när du sover.

Det finns mycket att göra i Udon Thani, är du inte en introvert eremit så är det ingen fara. För 60000 bht kommer du att klara dig långt på i Udon Thani.

Link to comment
Dela på andra sajter

För 10-12 000 får man ett bra boende i Udon, men en 2 åring inne i centrala? Skulle rekommendera ytterområdet, någon km utanför hittar man bra objekt för 8-10 000, el för vårat hus med 2 kylskåp, A/C, tvättmaskin mmm ligger på runt 1500, vatten 400.

OBS, Nu menar jag inte någon by, utan just utanför det absoluta centrumet men fortfarande Muang Udon.

Vill man se sig om lite och inte har bil går det att hyra bra begagnade pickups för 8-900 om dagen.

6 månade fördriver man lätt utan att rotera runt egen axel, hur många svenskar? Tja säg det, men långtidsboende, säkert minst ett hundratal, troligtvis många fler.

Jag skulle rekommendera att Ni bor på typ, resort ett par veckor och under tiden söker boende, det bör inte vålla några problem att hitta det Ni söker.

Ekonomin beror ju helt och hållet på vad man önskar för pengarna, finns dyr shopping, flotta restauranger om man vill men också det helt motsatta, varuhusen BigC och TescoLotus har bra priser, TL mer "farang" råvaror. Sen finn Carrefour som har ett jättesortiment västernmat om man vill ha det, lite dyrare men inte så farligt, så utbudet är stoooort.

Välkommen till Udon, risfältens pärla.

Baa

Vinter och snö gör sig bäst på vykort.

 

Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar!

Link to comment
Dela på andra sajter

När vi kommer dit bor vi hos svärmor i Kut Chap strax utanför Udon. Jo vi tänkte nog ett barnvänligt område strax utanför, inte allt för långt bort. Hur bor ni som är där? Hyrt hus eller byggt själv? Kan det inte lätt bli så att man som blandpar (thai-svensk) kommer lite utanför gemenskapen på den gata där man bor? Och hur ska 2-åringen hitta kompisar?

Just nu längtar man bara att projektet ska komma igång!!!

Pele

PianoPele

En darrning vid ögonens möte

www.thaitribes.com

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är som Baa säger, först måste man hit och kolla läget på plats..Åka runt och spana någon vecka... Vi bor efter vägen till Kut Chap ca 1 km från ringroad...nära Hansa village...massor med hus där och sannolikt en del som hyr ut..

Vi har kompis som hyr villa för 5000 bht...Nong sam rong...och det är riktigt bra standard.men kompis till ungar...nja..då får man leta lite mer..men folk finns ju i överflöd här inkl ungar...så det är nog inga problemo.

Och det byggs så det knakar...Ett andra Tesco Lotus öppnas snart...

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...