Jump to content
Sign in to follow this  
Lars12

Thaisill

Recommended Posts

Bibben

Finns fortfarande att köpa

 

1913013210_2020-05-2712_10_19.thumb.jpg.f96fb5b696b062e67fa828d2b1d519ab.jpg

  • Ge karma 2

Share this post


Link to post
kenke

Denna inlaggningen ar fantastiskt god   du blir inte besviken 

 

 

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättiksprit (12%)

3 - 3 1/2 cm ingefära

4 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt 

2  inläggningssill (à 420 g)  anvander willys egna i plastforpackning

1 kruka koriander

 

 

Gör så här

Koka upp vatten, socker och ättika.

Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin. Lägg detta i lagen och låt svalna.

Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Grovhacka koriandern och blanda i. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

  • Ge karma 7

Share this post


Link to post
Bibben
14 minuter sedan, skrev Enis:

@Bibben hur såg det på hyllorna gällande denna sort 😉

 

Lipsill.thumb.jpg.1827025d13bd7737173c97de66895d00.jpg

 

Enis

 

Slutsålt, gjorts stora inköp till Invaliden och Obygden ryktas det.

  • Ge karma 1
  • Haha 4

Share this post


Link to post
biran
6 timmar sedan, skrev kenke:

Denna inlaggningen ar fantastiskt god   du blir inte besviken 

 

 

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättiksprit (12%)

3 - 3 1/2 cm ingefära

4 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt 

2  inläggningssill (à 420 g)  anvander willys egna i plastforpackning

1 kruka koriander

 

 

Gör så här

Koka upp vatten, socker och ättika.

Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin. Lägg detta i lagen och låt svalna.

Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Grovhacka koriandern och blanda i. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

Använd 24 procentig ättika 0,5 dl. Mycket krispigare och fräschare smak.

  • Ge karma 1
  • Fint 1

Share this post


Link to post
kenke

Har du gjort en likadan inlaggning och jamfort 12 och 24 procent

Share this post


Link to post
Mankan
3 timmar sedan, skrev biran:

Använd 24 procentig ättika 0,5 dl. Mycket krispigare och fräschare smak.

I min värld är att blanda ut 24 procentig med 50 procent vatten lite samma sak som att använda en 12 procentig.

  • Haha 1

Share this post


Link to post
biran
34 minuter sedan, skrev Mankan:

I min värld är att blanda ut 24 procentig med 50 procent vatten lite samma sak som att använda en 12 procentig.

Just därför tar man endast 0,5 dl 24 procentig det blir skillnad. 

  • Ge karma 1

Share this post


Link to post
HuaHindinnge
11 timmar sedan, skrev kenke:

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättiksprit (12%)

22 minuter sedan, skrev biran:

Just därför tar man endast 0,5 dl 24 procentig det blir skillnad. 

Istället för 0,3 vatten + 0,1 12%  borde bli bra mycket mera smak

Share this post


Link to post
Alarik

Byt ut vattnet i alla sillinläggningar mot något mer välgörande.

I detta fallet gärna Godfather Platinum Vodka från Armenien

  • Ge karma 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
GreenValley
6 timmar sedan, skrev HuaHindinnge:

Istället för 0,3 vatten + 0,1 12%  borde bli bra mycket mera smak

Om man bara har 12%-varianten i skafferiet så ger.väl 0,25 vatten och 0,1 12% samma resultat?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...