Jump to content
IGNORERAD

Besöka andra Schengenländer med besöksvisum (och UT för besök)


Hacksquat

Recommended Posts

Hej!

Går det för sig att besöka andra Schengenländer (i detta fallet Storbritannien, Skottland) med UT för besök (förlängt efter att tidigare varit 3 mån besöksvisum)?

Mvh

Link to comment
Dela på andra sajter

mamma bäng fan pappa käng

Hej.

UK är inte med i schengen.

Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike ingår i Schengenområdet.

Dessutom är UK ganska strikta på visum. Vi var på väg dit en gång innan vännen hade fått svenskt pass och det såg så krångligt ut så vi åkte ngn annanstans.

mvh

"Stupidity has a certain charm - ignorance does not." F. Zappa.

".. When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assigment. I told them they did not understand life." J Lennon

Link to comment
Dela på andra sajter

Herr Chang

"Dessutom är UK ganska strikta på visum."

Ja, det kan man lugnt säga. Den tolvsidiga blanketten var inte tilltalande, så jag gav upp tanken. Dessutom måste man ju infinna sig på brittiska ambassaden i Stockholm. Nog lättare att ordna svenskt medborgarskap för damen om möjlighet finns.

Lägg också märke till att Schweiz ej är med i Schengen. Läste i och för sig något om att Schweiz ensidigt accepterar Schengenvisa, någon som kan bekräfta det?

Herr Chang har talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

thaikonsult

Vilka regler som gäller finns bl.a. att läsa om här:

http://www.eu-upplys...andsmedborgare/

Mvh Thaikonsult

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...