Jump to content
IGNORERAD

Arbetstillstånd Sverige


somnamna

Recommended Posts

Kan man söka arbetstillstånd i samband med besöksvisum ansökan till Sverige?

Har läst sida efter sida men kommer inte fram till något som talar emot, förutom det uppenbara, risken för avslag är stor... syftet med resan faktist är inte enbart är besök.

Men ändå, kan inte hitta något som säger att UT/PUT krävs .

Thf har eget kapital för hela resan samt referens.

Någon som har erfarenhet av liknade eller bara några goda råd o tankar?

/Somnamna :morgon:

Link to comment
Dela på andra sajter

rogga_rigga

Från Thailand kan man komma hit och jobba som bärplockare under förutsättningen att man är anställd av ett utländskt bemanningsföretag och hyrs in av ett av Skogsbärsbranschens Intresseförenings (SBIF) medlemsföretag i Sverige. Men då blir det förstås nte mycket tid över för dig.

http://www.migration...igrfs052009.pdf

Link to comment
Dela på andra sajter

thaikonsult

Man kan inte söka arbetstillstånd från Sverige när man är här på visum för turism eller släkt- och vänbesök. I de fallen ska ansökan göras från hemlandets svenska ambassad eller konsulat.

Det finns undantag om det är arbetsgivaren som bjudut in en sökande för att besöka ett arbetstillfälle. I det fallet kan man få lov att göra en ansökan från Sverige om det är angeläget att anställningen påbörjas omgående. Det finns vissa yrken som räknas in i dessa fall.

Det finns även undantag för asylsökande som kan få ansöka om arbetstillstånd från Sverige om de fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. Då ska ansökan om arbetstillstånd ha lämnats in senast 2 veckor efter avslaget vunnit laga kraft.

Det finns slutligen vissa undantag för studerande.

Mvh Thaikonsult

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för svaren!

Ansökan sker i Bankok.

På migrationsverkets hemsida http://www.migrationsverket.se/ arbetstagare/arbetstillstånd står.

"Du behöver inte söka arbetstillstånd om du är EU/EES-medborgare, schweizisk medborgare, anhörig till dessa eller har status som varaktigt bosatt i annat EU-land." etc,.

:rules:

"Övriga utländska medborgare som vill arbeta i Sverige måste ha ett arbetstillstånd. Ska du arbeta i Sverige längre än tre månader behöver du även ett uppehållstillstånd. Detta söker du samtidigt med arbetstillståndet. För arbete som varar kortare tid än tre månader måste medborgare i vissa länder ha visum. För information om vilka nationaliteter som är berörda, se www.ud.se."

Länk för migrationsverkets lista över arbeten med stor efterfrågan på arbetskraft som krävs för för att få arbetstillstånd. http://www.migration...igrfs032009.pdf

Men antagligen krävs ett UT ändå, för att bevilja ett Arbetstillstånd. Kilar ner till Migrationsverket och frågar.

/Somnamna

Link to comment
Dela på andra sajter

thaikonsult

Stämmer.

Ska man arbeta längre än tre månader i Sverige söker man även uppehållstillstånd samtidigt som man söker arbetstillståndet. Ska man arbeta kortare tid än tre månader söker man istället visum tillsammans med arbetstillståndet.

Mvh Thaikonsult

http://www.thaikonsult.se hjälper till med ansökningshandlingar för visum, besöksförlängningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, studietillstånd, medborgarskap, överklaganden och civilrättsliga ärenden. Thaikonsult är även registrerat ombud hos Migrationsverket.
Link to comment
Dela på andra sajter

Enligt Skogsbärbranschens intresseförening (SBIF) blir det till sommaren 5.400 thailändare som kommer till de svenska bärskogarna, att jämföra med 3.800 i fjol.

- Vi har gått ut med en skrivelse till de inhyrande företagen och grossisterna att det ska iakttas största försiktighet med att ta hit för många plockare, säger föreningens ordförande Ivan Harnesk till SR Norrbotten.

Uppgifterna gäller de plockare som kommer organiserat via arbetstillstånd. Hur många som kommer på turistvisum går inte att beräkna.

http://www.sr.se/cgi...artikel=2818639

:mdr::great:

Jag har sett människor som är trögare än jag - och sävligare... och till och med stillsammare, lojare och latare än jag. Men de var döda. 

Mark Twain

Link to comment
Dela på andra sajter

Bär kan bli nästa basnäring

Skogsbärsindustrin i de två nordligaste länen omsätter runt 400 miljoner per år. Den summan skulle kunna mångdubblas om mer togs tillvara, och framför allt om mer förädlades på hemmaplan. Men det finns problem som måste lösas.

- Vi vill ha ordning och reda. Bären ska brukas, men inte missbrukas. Fortsätter det som hittills blir det snart stora problem, säger LRF:s länsordförande Arne Lindström.

Han var en av deltagarna vid ett seminarium i Umeå i torsdags om en utvecklad bärindustri. Lindström pekade på att allemansrätten visserligen gäller alla, men att gränsen på vissa håll var nådd.

- Det handlar om kommunikation. Vi måste börja prata med varandra och utbilda de hitresta plockarna, tyckte någon annan som menade att inte bara jägarna hade rätt att vara i skogen på hösten.

"Maffiametoder"

Flera deltagare kritiserade också Migrationsverkets krav på medlemskap i bär-branschens intresseförening SBIF, och därmed tvånget att sälja till de stora grossisterna, för att kunna ta hit plockare från Asien.

Någon kallade det för "maffiametoder" och även kommunföreträdare på plats var kritiska till systemet.

- Vi är medvetna om problemen och jag ska ta upp frågan när jag nästa vecka träffar representanter för Migrationsverket, sa SBIF:s nyvalde ordförande Ivan Harnesk från Norsjö.

Helt överens var dock deltagarna om vilka stora möjligheter som de västerbottniska skogsbären ger. Redan i dag beräknas omsättningen till flera hundra miljoner kronor per år, trots att långt ifrån alla bär plockas. Och trots att det allra mesta förädlas långt från länet.

Bromsar sjukdomar

- I Finland har man byggt en stor fabrik för att göra extrakt. Här finns nästan ingenting, sa projektledaren för Bioteknik-Bärprojektet i Umeå, Roger Uddstål.

Möjligheterna ligger inte minst i de sedan länge kända hälsoeffekterna av exempelvis blåbär, som bland kännare anses vara en av världens mest nyttiga frukter, en så kallad superfruit.

- Blåbär har antioxidativa egenskaper som redan i låga koncentrationer kan förhindra och bromsa många sjukdomar, berättade läkaren Reimert Rimertzon och exemplifierade med stroke, diabetes, fetma och magsår.

- Hälsa är en stark marknadskraft, fyllde Uddstål i och såg framför sig Västerbotten som bas för ett framtida nationellt centrum för bärforskning och utveckling.

Seminariet arrangerades bland annat av Region Västerbotten och Institutet för Livsmedel och Bioteknik, SIK.

Jag har sett människor som är trögare än jag - och sävligare... och till och med stillsammare, lojare och latare än jag. Men de var döda. 

Mark Twain

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...