Tallviking

Nytt 10-års Visa med multiple Entry om du är 50+

Thailand skall införa ett nytt 10-års Visum med Multiple Entry för de som är över 50

 

Thailand to launch new 10 year multiple entry visa for over 50s

 

thailand-visa.jpg.9ce8008dad085e6d8491f9

 

Bangkok:-- Foreigners in Thailand  will soon be able to apply for a 10 year visa.
 
First proposed in November 2016 as a way to promote Thailand as a medical and wellness hub, Thaivisa understands the 10 year visa was this week formally approved by the Prime Minister.
 
The new Non O X visa will be available to anyone who is over 50 years of age and from one of the 14 countries listed below.
 
Applicants will need to have a minimum 3 million baht in a Thai bank account, or a combination of 1.8 million baht in the bank and income not less than 1.2 million baht.
 
The 3 million baht  must be kept in the bank as a deposit for a period of one year but can be reduced to 1.5 million under certain conditions. 
 
Criminal background checks are required on all applicants, who must also have valid medical insurance from a Thai insurance company for the duration of the visa.
 
Foreigners are not permitted to work while staying in Thailand on the visa and 90 day reports are still required.
 
The visa will cost 10,000 baht and will be valid for 5 years, before being renewed for a further 5 years.
 
The new Non O X visa will be available from 11 August, with an official announcement expected imminently.
 
The Non O X visa does not replace the current annual retirement extension.
 
Thailand 10 year visa in brief:
 
- Over 50s only
- 14 nationalities eligible: Japan, Australia, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Netherlands, Norway, Switzerland, Sweden, Great Britain and Northern Ireland, Canada and United States of America.
- Minimum 3 million baht in Thai bank account
- or combination of 1. 8 million in the bank and income not less than 1.2 million
- 3 million baht must be kept in account for one year, can be reduced to 1.5 million under certain conditions
- Criminal background check from country you hold passport
- Health insurance provided by Thai company, Outpatient coverage minimum 40,000 baht, Inpatient coverage not less than 100,000 thousand baht
- Not permitted to work
- Unlimited entry valid for 5 years
- Fee is 10,000 baht
- 90 day report still required.
- Visa issued in two 5 year periods

 

 

 

-- edit - update to list of eligible nationalities. 

 

https://www.thaivisa.com/forum/topic/988204-Thailand-to-launch-new-10-year-multiple-entry-visa-for-over-50s/?utm_source=newsletter-20170617-0745&utm_medium=email&utm_campaign=news

4

Being nice is overrated - Garfield

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter

Måste väl vara fel. 

Inpatient coverage not less than 100,000 thousand baht

100 000 thousand blir ju 100 000 000 = 100 miljoner thb. 

 

2

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter

Låter väl bra, själv har jag inte uppnått laglig ålder för att kunna delta men det dröjer inte länge.

 

/ SatanG

0

"Too old to die young"

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter

Det skall bli intressant och se vad de thailändska försäkringsbolagen kommer att erbjuda.

1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
On 2017-06-17 at 11:08, skrev lasseiudon:

Det skall bli intressant och se vad de thailändska försäkringsbolagen kommer att erbjuda.

 

Troligen något rejält överprisat, men visst var det väl på gång någon "statlig" farangförsäkring härom året.

0

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter

Knappast någon av oss här som har tre mille liggande på thaikontot över ett år. Kan tyckas att Thailand bara vill ha rika utlänningar i landet.


Skickat från min iPad med Tapatalk

0

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
13 minuter sedan, skrev Burken:

Knappast någon av oss här som har tre mille liggande på thaikontot över ett år. Kan tyckas att Thailand bara vill ha rika utlänningar i landet.


Skickat från min iPad med Tapatalk

 

Fast alla andra visum försvinner ju inte bara för att detta visum tillkommit.

4

“Don’t confuse my personality with my attitude. My personality is who I am. My attitude depends on who you are.”

Rekommenderas:

Poolbyggare i Isaan    ----  Arbeta utan eget företag i Sverige - Skattefritt

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter

Låsa 3 milj bath för visa no way.

Man ska visa upp sig var 90 dag samtidigt låsa 3 milj. 

2

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
4 timmar sedan, skrev Dolle:

Låsa 3 milj bath för visa no way.

Man ska visa upp sig var 90 dag samtidigt låsa 3 milj. 

 

Ev. låsning av 1.5 mille i ett år, sen kan man väl bränna dessa år 2 om jag fattar rätt vilket är lätt gjort när man har familj.

Man slipper ju betala multi entry permit så för oss som jobbar utanför Thailand eller reser lite kan det kanske vara intressant. Ja om man har åldern inne och lite kosing på kontot förstås :-)

Själv har jag senaste året jobbat i Rayong/Maptaphut/Sri racha/Bongkot vilket räknas som att jag lämnar landet så fort jag kliver ombord och under hela påmönstringen. Jag gör mycket sällan några 90-dagarsrapporteringar.

Kanske de har tänkt lite på oss som jobbar utanför Thailand men bor med familj här, det är jävligt knöligt att passa in tiderna för visum för oss. Alltså skaffa visum, sedan ansöka om förlängning efter 3 månader och max en månad innan de första tre månaderna gått ut eller hur fan det nu var.

 

/ SatanG

 

2

"Too old to die young"

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
 
Ev. låsning av 1.5 mille i ett år, sen kan man väl bränna dessa år 2 om jag fattar rätt vilket är lätt gjort när man har familj.
Man slipper ju betala multi entry permit så för oss som jobbar utanför Thailand eller reser lite kan det kanske vara intressant. Ja om man har åldern inne och lite kosing på kontot förstås :-)
Själv har jag senaste året jobbat i Rayong/Maptaphut/Sri racha/Bongkot vilket räknas som att jag lämnar landet så fort jag kliver ombord och under hela påmönstringen. Jag gör mycket sällan några 90-dagarsrapporteringar.
Kanske de har tänkt lite på oss som jobbar utanför Thailand men bor med familj här, det är jävligt knöligt att passa in tiderna för visum för oss. Alltså skaffa visum, sedan ansöka om förlängning efter 3 månader och max en månad innan de första tre månaderna gått ut eller hur fan det nu var.
 
/ SatanG
 

Så länge man jobbar är det väl kanske ok, men lite drygt att låsa den summan, särskilt om 10 år då man förhoppningsvis inte är löneslav längre.

Sent from my SM-A910F using Tapatalk

1

Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt!

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
13 minuter sedan, skrev Soengsang:


Så länge man jobbar är det väl kanske ok, men lite drygt att låsa den summan, särskilt om 10 år då man förhoppningsvis inte är löneslav längre.

Sent from my SM-A910F using Tapatalk
 

 

Man behöver väl bara låsa första året vad jag förstår men visst det finns väl intressantare investeringar man kan göra istället för att låsa dom på något 0,5-2%-igt bankkonto.

En intressant fråga vore var/hur man ska/kan låsa dom på?  Samt på vilka sätt man kan få ner summan till 1,5 mille istället för 3.

 

/ SatanG

0

"Too old to die young"

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
10 timmar sedan, skrev SatanG:

 

En intressant fråga vore var/hur man ska/kan låsa dom på?  Samt på vilka sätt man kan få ner summan till 1,5 mille istället för 3.

 

/ SatanG

En gissning bara. Man kanske ska vara gift med thai?

2

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter

Tror att deporteringssumman kan reduceras med 1,5 M om man köper fastighet eller får sjukhusräkningar. Men minst 1,5 M blir låst på kontot hela tiden om jag fattat rätt. 

 

Förmodar att pengarna blir låsta till usel ränta.

Annars kan man ju sätta in 3,0 M, få sitt OX -visa, ta ut pengarna och ha ett 5-årigt visa som iofs inte kan förnyas.....

 

Och varför kräva, en i sammanhanget, billig försäkring, om man har 3M på banken....

Och den ska tydligen vara i ett Thailändskt bolag. 

 

Ska bli intressant och se hur det blir i verkligheten. Tror inte på kö till detta.....

 

 

2

/hakancnx

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilder i sin helhet.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!


Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.


Logga in nu