Jump to content
IGNORERAD

Munk: Phra Dhammajayo har redan flytt


MPR Nyheter

Recommended Posts

En uppsatt munk som lett Wat Phra Dhammakayas datorcenter i 30 år säger att den efterlyste före detta abboten Phra Dhammajayo flydde i en bil under torsdagen när myndigheterna iscensatte sitt senaste tillslag mot templet.
Phra Thammasak sade att Dhammajayo inte färdats långt eftersom han är för sjuk för det. Vid en kort presskonferens vid en av templets grindar på söndagen sade Thammasak att Dhammajayo gömmer sig i närheten och att han kan visa vilken flyktväg abboten tog. Munken uppgav att han vill avslöja informationen för allmänheten eftersom han känner sig obekväm med templets chefer efter att ha närvarat vid ett möte med dem på lördag kväll.
Han sade att templets munkar fortfarande beundrar Dhammajayo och skulle ge sina liv för honom. De styrande i templet ville dock tvinga fram en våldsam konfrontation mellan säkerhetsstyrkor och munkar samt lärjungar på söndag eftermiddag, trots att sektledaren redan flytt. De ville hålla Myndigheten för specialundersökningar (DSI) skyldiga om skador eller dödsfall uppstod. Thammasak säger sig ha en ljudinspelning av mötet, men att han inte är redo att släppa den. Thammasak sade att han var tvungen att lämna platsen efter att ha avslöjat detta, och har nu eskorterats till Khlong Luangs polisstation för att höras angående var sektledaren befinner sig.

 

c1_1201272_620x413.jpg.b5f32567176480475c0f66c4486e0a8b.jpg

Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...