Jump to content
IGNORERAD

BMTA river kontrakt för inköp av bussar


MPR Nyheter

Recommended Posts

Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) har beslutat att skrota kontraktet i vilket man köper 489 gasdrivna bussar från Bestlin Group, på grund av förseningar med koppling till företagets påstådda skattesmitningsskandal.
BMTA:s direktör Surachai Eamvachirasakul sade att man kommer informera Bestlin om beslutet på torsdag och starta en ny budgivning för leverans av de 489 bussarna så snart som möjligt. I dagsläget förblir 99 bussar beslagtagna vid hamnen Laem Chabang medan 390 bussar redan har levererats till BMTA för installation av GPS-enheter. GPS-enheterna kommer nu tas bort och bussarna lämnas tillbaka till Bestlin.
Skandalen kretsar kring att Bestlins dotterbolag Super Zara Co har anklagats för att få det att se ut som att bussarna tillverkats i och importerats från Malaysia för att undvika importskatt. Tullmyndigheten misstänker dock att fordonen producerats och monterats i Kina. Bestlin Group säger i sin tur att Tullmyndigheten inte visat några dokument som slår fast att bussarna tillverkats i Kina, och man varnar att en stämning av BMTA kan bli aktuell om kontraktet rivs trots att man inte gjort något fel.

 

c1_1195257_170209041301_620x413.jpg.8d14bd8ccc4259a7a304a02237df3062.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...