Jump to content
IGNORERAD

Markdispyt för Koh Samuis flygplats


MPR Nyheter

Recommended Posts

Surat Thanis guvernör har beordrat en utredning av påståenden om att Koh Samuis flygplats inkräktar på allmän mark.
Marken ifråga är 16 rai stor och ligger vid slutet av landningsbanan. Bangkok Airways – som äger och driver Samuis flygplats – har hyrt marken av Finansmyndigheten, och den är registrerad som statlig egendom. Det Nationella lagstiftande församlingen har dock kommit fram till att marken är en del av en träskskog som tjänar som en damm för vattenhållning, vilket betyder att den måste vara registrerad som allmän mark.
Bangkok Airways uppger att marken är designerad som flygsäkerhetszon, där uppförande av byggnader eller plantering av träd är strikt reglerat. Företaget säger även att det är upp till statliga myndigheter att besluta huruvida marken är allmän eller statlig. Enligt Amornrat Klumplob – vice chef för Finansmyndigheten – står tjänstemän nu redo att återställa markens status till allmän, och de har rekommenderat att hyreskontraktet ska hävas inom 30 dagar. Det är oklart hur Bangkok Airways kommer agera om kontraktet hävs.

 

c1_1193293_170206044946_620x413.jpg

Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

5 minuter sedan, skrev hakke:

Är det barn som styr detta land??

Finns det något land där vuxna styr.:waaaht:

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev hakke:

Är det barn som styr detta land??

 

Snarare mutkolvar i kollosalformat.

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...