Jump to content
IGNORERAD

Tjänstemän på Phuket anklagas för utpressning


MPR Nyheter

Recommended Posts

Lokal polis och statliga tjänstemän på Phuket utnyttjar juridiska kryphål för att pressa utländska anställda och migrantarbetare på pengar, detta uppger en före detta senator.
Thanyarat Atchariyachai – före detta styrelseordförande för Senatkommittén om turism – sade att hon mottagit flertalet klagomål från personer som utsatts för tjänstemännens olämpliga beteende. Operatören av en skandinavisk resebyrå ska ha berättat för henne att utländsk personal med arbetstillstånd trakasserats av tjänstemän, speciellt i turistområden såsom Kata, Karon och Patong.
De ska ha bett att få se deras arbetstillstånd, vanligtvis på fredagar, och sedan hotat att kvarhålla dem på polisstationen för förhör trots att de anställda insisterade att de hade giltiga tillstånd. Tjänstemännen väljer fredagar eftersom det är svårt att få fram borgenpengar under helgen, vilket gör offren mer benägna att betala de 20,000 baht som polisen begär för att slippa spendera helgen i häktet.

Migrantarbetare blir i sin tur pressade på 5,000 baht för att de arbetar i områden som inte inkluderas i deras dokument. Ett exempel är klädtvättare som levererade rena kläder till kunder vid Karon, men som stoppades på vägen. Thanyarat ska även ha mottagit information om krav på mutor på Phukets flygplats för att slippa vänta så länge i köer. Hon har vidarebefordrat problemen till den Nationella lagstiftande församlingen samt uppsatta tjänstemän på Phuket.

 

c1_1188537_170128184544_620x413.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...