Jump to content
IGNORERAD

Varning utfärdas för marksvindlerier på Koh Chang


MPR Nyheter

Recommended Posts

Chefen för Koh Changs nationalpark har gått ut med en varning till utlänningar om att markköp på ön i många fall är lurendrejerier som resulterar i att miljontals baht går förlorade.
Nitchai Panthudech varnade att annonser på internet som försöker locka utlänningar att köpa eller till och med hyra fastigheter för att öppna rörelser ofta är lurendrejerier. Han sade sig känna till fall där utlänningar med thailändska fruar betalat miljontals baht för mark som antingen ligger i nationalparken eller ägs av flottan.
Nitchai sade att 40% av ön är nationalpark, 20% ägs av flottan och 10% är skyddad skog. Av de kvarvarande 30 procenten ligger en stor del i 35-gradig lutning, och dokument kan dessutom inte utfärdas för den. Han sade att många fallit för dessa annonser på internet, vilket inte bara kan resultera i att de förlorar pengar, utan även att de ställs inför anklagelser om inkräktning på marken ifråga. Potentiella köpare uppmanas att kontakta parkkontoret för att säkerställa att marken faktiskt kan säljas.

 

housing_scam_Thailand-300x168.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...