Jump to content
IGNORERAD

Dykföretag kritiseras för skadade koraller, Phuket


MPR Nyheter

Recommended Posts

Paitoon Panchaiyaphom – lokal förespråkare för naturbevaring – befann sig vid ett rev vid Plub Pla Bay nära Koh Racha, söder om Phuket, när han såg en dykinstruktör och två dykare som trampade på koraller.
"Dykinstruktören med sina två dykare gick då och då på korallerna, och instruktören ledde dem för att mata fisk under vattnet," sade han. Han riktar nu stark kritik mot så kallade "provdyk", där personer som aldrig dykt förut får prova på aktiviteten. Oerfarna dykare och dåliga dive masters har orsakat skador vid många populära dykplatser, inklusive Koh Maiton, Koh Khai och Phi Phi Island.
"Den mesta av skadan på korallreven i dessa områden är från att man dyker för nära samt icke-professionella dykare. Den värsta skadan är vid öarna Koh Racha och Koh Khai. Vår naturbevaringsgrupp har arbetat för att skydda och främja tillväxt av koraller i dessa områden, men det tar månader för koraller att börja återhämta sig, och konstgjorda rev tar åratal," sade Paitoon, och avslutade med att säga att vi på allvar måste bevara miljön innan det är för sent.

 

1483498062_1574-org.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

 

På många dykplatser i världen så krävs det viss nivå på certifikat och antal dyk innan man får dyka, men icke i Thailand ens på de mycket känsliga reven.

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...