Jump to content
IGNORERAD

Gruvföretag lämnar Thailand – 1000 förlorar jobbet


MPR Nyheter

Recommended Posts

Ett australiensiskt gruvföretag uppgav under onsdagen att man kommer stänga sina guldgruvor i Thailand och istället satsa på Chile, vilket resulterar i att 1,000 arbetare förlorar sina jobb.
Man påpekade även att man endast kommer komma tillbaka om man får en "garanti huggen i sten" från regeringen om att man kommer få vara verksamma utan avbrott. Ett regeringsbeslut och en exekutiv order har tvingat Kingsgate att stänga guldgruvan Chatree i centrala Thailand – som ägs genom det thailändska dotterbolaget Akara Resources – på grund av miljö- och hälsoorsaker. Nyligen godkände dock det thailändska parlamentet lagstiftning som kan göra det möjligt att återigen ägna sig åt gruvarbete i Thailand.
Detta räcker dock inte för Kingsgate, som säger att man vill ha en garanti huggen i sten om man ska komma tillbaka till Thailand. Styrelseordförande Ross Smyth-Kirk sade att Chile har en regering som förstår gruvarbete och dess vikt för ekonomin. Han hävdade även att det inte finns några bevis för att deras verksamhet har orsakat påtagliga skador på miljö och hälsa, trots att gruvan inledningsvis stängdes i januari 2015 efter att höga nivåer av arsenik och mangan upptäckts i blodet hos lokalbor.

 

Gold-mines.jpg

Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...