Jump to content
IGNORERAD

Phukets badvakter får 10% lägre budget


MPR Nyheter

Recommended Posts

Ett beslut från en administrationsorganisation om att sänka budgeten för Phukets badvakter med 10% hotar att minska antalet badvakter som patrullerar öns stränder.
Beslutet röstades fram i augusti och resulterar i att den årliga budgeten kommer ligga på 19,8 miljoner baht i tre år. "Det är inte värt att betala 22 miljoner baht för badvakter på Phuket," sade Watcharin Patomwatthanapong – tillförordnad chef för Phukets administrationsorganisation. "Vi planerade att sänka budgeten genom att ta bort onödiga saker. Vi kommer även ge hotell chansen att stödja badvakterna i att tillhandahålla strandsäkerhet," sade han.
"Jag tror att hotell kommer tillhandahålla personal för att stödja badvakterna på stränderna. Då kommer vi ha extra personal för turisternas säkerhet," förklarade han. Vilka hotell som kommer betala för badvakterna ur egen ficka är oklart, speciellt eftersom de redan finansierar budgeten via en hotellskatt på 1% av priset per uthyrt rum.

Förra månaden drunknade en 57-årig rysk turist vid Bang Tao Beach, där badvakter inte tilläts patrullera eftersom hotellpersonal sades upprätthålla säkerheten. I augusti drunknade en 23-årig fransyska vid en liten strand söder om Nai Thon där badvakter ombetts att inte patrullera.

 

1481283266_1-org.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...