Jump to content
IGNORERAD

Taxitjänsten Grab kommer till nordöstra Thailand


MPR Nyheter

Recommended Posts

Företaget Grab, tidigare känt som GrabTaxi, har expanderat sina tjänster i Thailand till Ubon Ratchathani och Khon Kaen, vilket betyder att man nu är verksamma i sju provinser: Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket, Chon Buri (Pattaya City), Ubon Ratchathani och Khon Kaen.
Med expansionen cementerar man sin position som den största taxi-appen i Thailand. Man säger att det finns gott om taxibilar i städerna Khon Kaen och Ubon Ratchathani, men att lokalbor ofta har problem att vinka till sig en på gatan. Istället måste de förboka via telefon, vilket är bökigt och kostar pengar. Med Grab-appen kan de dock boka en taxi och se den anlända några minuter senare.
Wee Tang Yee – chef för Grab i Thailand – säger att man kontinuerligt uppdaterat appen för att göra den mer lättanvänd och introducera nya funktioner. Med "Share My Ride" kan man till exempel låta passagerare dela sin position med närstående i realtid.

 

Grab.jpg

Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Har appen installerad här i Chiang Mai. Men ännu inte testat att boka.

Har dock använt "olagliga" Uber 2 ggr. De är ännu mycket billigare.


/ hakancnx

/hakancnx

Link to comment
Dela på andra sajter

Plus att Uber är mer seriösa. Och man slipper risken att få en taxi där föraren bott i bilen 4 veckor och luktar lao kao.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...