Jump to content
IGNORERAD

Pad thai med "pappricka"


Swemag

Recommended Posts

Svenskars stora förtjusning för något de kalla "pappricka" övergår mitt förstånd. Denna surkart i matlagningen som massproduceras och dras fram megahäftigt och sälojs utan att ens varit i närheten av annat än syntetmassa och näringslösning påträffade jag för inte länge sedan i en padthai som utdrygningsgrönsak.Kom ihåg när ni stöter på denna osmakliga gastronomiska idi*tgrönsak att det finns inget i grönsaksdisken som kommer i närheten av den besprutningsmängd som duschat "papprickan". Det är den i särklass mest "förgiftade" ingrediensen som finns i Sverige, märkligt nog godkänd av myndigheterna och tyvärr nu också förekommande i thailändska svenska restaurangkök. Tänkt en gaeng kew wang med paprika - helt förkastligt och omöjlöig att mjukkoka enär den omedelbart när den är genomkokt tappar formen och blir en sladdrig äcklig massa mest att likna vid en alg.Fi - fan vad äckligt.Läs hellre om den godaste av "Padthaier" som vi lagade hemma idag:http://tabberaset.blogspot.com/2009/03/rodjanas-pad-thai-i-kvall.html

Link to comment
Dela på andra sajter

Har aldrig hört talas om det. Däremot är paprika väldigt gott och passar utmärkt till thailändsk mat, det vet alla  :mdr:

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...