Jump to content
IGNORERAD

Jomtien Beach ska räddas & expanderas


MPR Nyheter

Recommended Posts

Thailands Marinmyndighet höll under onsdagen en tredje offentlig utfrågning angående ett förslag om att minska erosionen vid och avsevärt förbättra Jomtien Beach nära Pattaya.
Mötet kallades så att tjänstemän från diverse myndigheter, allmänheten och andra berörda parter kunde yttra åsikter om planerna på att lösa den erosion som drabbat hela stranden. Myndigheten har anlitat Forskningsinstitutet för akvatiska resurser från Chulalongkorn University för att ta fram en genomförbarhetsstudie och generell plan för projektet.
Projektledare Thanawat Jaruwongsakul sade innan onsdagens möte att Jomtien Beach förlorar 80,000 kubikmeter sand per år och att stranden helt kan försvinna på 25 år om problemet inte blir löst. En majoritet gav sitt stöd till planen på att återuppbygga stranden med ny sand och expandera den till 35 meters bredd. Man kommer även bygga vågbrytare på flera platser längsmed stranden samt en allmän park 1,6 km därifrån. Projektet väntas kosta uppskattningsvis 995 miljoner baht och ta två år och fyra månader att slutföra.

 

c1_1085809_160914180418_620x413.jpg

Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

4 timmar sedan, skrev Fritz:

Men hallåååå, nog får väl Jomtienborna ställa sig i kön, vi i Pattaya har väntat länge nog på detta !!  :52::kort:

http://www.thaivisa.com/forum/topic/760029-Pattaya-to-enlarge-beach-after-erosion-has-caused-it-to-disappear/

 

Fritz..

 

Det förstår du väl Fritz, att den budgeten är redan förbrukad, så nu tar vi nästa strand, och så kommer det mer klöver.....

/hakancnx

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...