MPR Nyheter Inlagd Augusti 29, 2016 Dela Inlagd Augusti 29, 2016 Två äldre män har dött i provinsen Nan efter att ha ätit grillad padda, och ytterligare en person insjuknade efter att ha ätit av den. Enligt en assisterande ledare i byn Pradu, Thung Chang, ska en 70-årig man ha grillat paddan, som han fångat kvällen innan i regnet. Han bjöd därefter in en jämnårig och en 45-årig man att äta paddan tillsammans med alkohol. Runt en timme senare drabbades dock mannen som tillagade paddan av andningsproblem och kräkningar, och tappade till slut medvetandet innan han avled. Den andra äldre mannen drabbades av samma symptom och dog senare på sjukhus, medan den 45-årige mannen – som endast ätit lite av paddan – drabbades av kräkningar och magsmärtor. Två barn, fyra och fem år gamla, blev också sjuka efter att ha ätit kyckling som tillagats i samma grill som paddan. Enligt Dr Nippon Pattanakijruang innehåller paddan två gifter som inte neutraliseras av hetta. Källa Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Scandinaviancorner Inlagd Augusti 29, 2016 Dela Inlagd Augusti 29, 2016 Paddor, grodor, larver, insekter fermenterad fisk För djävulen kan dom aldrig lära sig att äta riktig mat. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd Augusti 29, 2016 Dela Inlagd Augusti 29, 2016 Groda Padda Själv skulle jag varken äta det ena eller andra...... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
frogfish Inlagd Augusti 29, 2016 Dela Inlagd Augusti 29, 2016 Tjejen säger att padda är giftigt, men groda är arroy mak mak. Jag litar på henne i detta fallet. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd Augusti 29, 2016 Dela Inlagd Augusti 29, 2016 4 minuter sedan, skrev frogfish: Tjejen säger att padda är giftigt, men groda är arroy mak mak. Jag litar på henne i detta fallet. Alla paddor är mer eller mindre giftiga. Nedan en thailändsk padda som skall vara mycket giftig. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Rospigg Inlagd Augusti 30, 2016 Dela Inlagd Augusti 30, 2016 14 timmar sedan, skrev Scandinaviancorner: Paddor, grodor, larver, insekter,ormar, fermenterad fisk För djävulen kan dom aldrig lära sig att äta riktig mat. Stor anledning till att jag inte trivs så bra på landsbygden ( hos svärföräldrarna ). Jag gillar inte skogsmat, och mycket annat erbjuds inte. Det går inte att bara leva på ris-soppa. Sedan kan man ju fundera på hur lätt det är att se skillnad på en liten padda och en fullvuxen groda? Särskilt om det är skymning. Träbordsprofet Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd Augusti 30, 2016 Dela Inlagd Augusti 30, 2016 Kikade på menyn i Chiang Mai och där fanns groda(frog) men padda(toad) har jag jag inte sett på menyn nånsin. Dom käkar ju det mesta i lilla byn jag besöker ibland men jag har inte sett varken padda eller groda på bordet faktiskt. ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Scandinaviancorner Inlagd Augusti 30, 2016 Dela Inlagd Augusti 30, 2016 20 minuter sedan, skrev kitungmakmak: Kikade på menyn i Chiang Mai och där fanns groda(frog) men padda(toad) har jag jag inte sett på menyn nånsin. Dom käkar ju det mesta i lilla byn jag besöker ibland men jag har inte sett varken padda eller groda på bordet faktiskt. Padda äter padda Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Augusti 30, 2016 Dela Inlagd Augusti 30, 2016 36 minuter sedan, skrev Rospigg: Stor anledning till att jag inte trivs så bra på landsbygden ( hos svärföräldrarna ). Jag gillar inte skogsmat, och mycket annat erbjuds inte. Det går inte att bara leva på ris-soppa. Sedan kan man ju fundera på hur lätt det är att se skillnad på en liten padda och en fullvuxen groda? Särskilt om det är skymning. Och du är inte kapabel att fixa till någon egen mat, hur långt har du till Lotus eller 7/11, där finns det god mat att värma i en micro men du kanske inte kan starta en micro. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
SanMakha Inlagd September 6, 2016 Dela Inlagd September 6, 2016 On 30 augusti 2016 at 09:08, skrev stefan5300: Och du är inte kapabel att fixa till någon egen mat, hur långt har du till Lotus eller 7/11, där finns det god mat att värma i en micro men du kanske inte kan starta en micro. Vad gäller 7/11 så är det nog lite olika på kvaliten. I Pa Daet utanför Chiang Rai är det i stort sett bara en massa "snask" och annat skit. Säljs i massor och ger bara nervösa barn som gör mamma nervös. Fan för den här "snask" kulturen i fattiga länder. Men det finns bra mat att hitta i småbutikerna runt min by. Grejen är ju att man måste ta sig tid att laga den. Men letar man så finns det faktiskt både saftig kyckling och gris. Den vanliga torra kycklingen kan dom koka soppa på. Och grönt finns i överflöd! Tanterna lagar det jag vill ha, bara att hala upp kosingen. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd September 14, 2016 Dela Inlagd September 14, 2016 (ändrad) On 2016-08-29 at 12:49, skrev Scandinaviancorner: Paddor, grodor, larver, insekter fermenterad fisk För djävulen kan dom aldrig lära sig att äta riktig mat. Riktig mat! Stekt fläsk med löksås. Ändrades September 14, 2016 av Alarik Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd September 14, 2016 Dela Inlagd September 14, 2016 52 minuter sedan, skrev Alarik: Stekt fläsk med löksås. Personligen så tycker jag att löksåsen skall vara ljus till Stekt Fläsk /ENis "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Wangthong Inlagd September 14, 2016 Dela Inlagd September 14, 2016 1 timme sedan, skrev Enis: Personligen så tycker jag att löksåsen skall vara ljus till Stekt Fläsk /ENis Ju äldre man blir dess viktigare med färgen! När man ser lika dåligt som jag börjar göra utan glasögon är ju färgen och smaken det enda sättet att skilja fläsk och löksås från fläsk och bruna bönor. Har man brun löksås blir man riktigt chockad när det man trodde var bruna bönor smakar lök. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Esspe Inlagd September 14, 2016 Dela Inlagd September 14, 2016 On 2016-08-29 at 15:14, skrev frogfish: Tjejen säger att padda är giftigt, men groda är arroy mak mak. Jag litar på henne i detta fallet. Har käkat groda och det smakade bra. Lite åt kyckling hållet men inte så mycket kött på låren Den som tänker för mycket på nästa steg blir ofta stående på ett ben. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
frogfish Inlagd September 14, 2016 Dela Inlagd September 14, 2016 14 minuter sedan, skrev Esspe: Har käkat groda och det smakade bra. Lite åt kyckling hållet men inte så mycket kött på låren Japp, groda är smarrigt Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd September 14, 2016 Dela Inlagd September 14, 2016 Har ni tänkt på hur Thai förklarar smak? D spelar fan ingen roll vad dom ska beskriva, Lao Khao? Same same Chicken. Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd September 15, 2016 Dela Inlagd September 15, 2016 15 timmar sedan, skrev Wangthong: Ju äldre man blir dess viktigare med färgen! När man ser lika dåligt som jag börjar göra utan glasögon är ju färgen och smaken det enda sättet att skilja fläsk och löksås från fläsk och bruna bönor. Har man brun löksås blir man riktigt chockad när det man trodde var bruna bönor smakar lök. Jag vet väl för fan vad jag lagat för käk. Men visst det finns säkert de som kommer ihåg hur man gör löksås men som då de sätter sig att äta har glömt vad de gjort och eftersom de har dålig syn men gott färgseende tror att det är bruna bönor. Men då blir det ju en trevlig överraskning. Skulle någon beställa bruna bönor på restaurang och det skulle visa sig istället vara löksås eller vara bruna bönor men smaka som löksås så tycker jag att vederbörande skulle ta ett allvarligt samtal helst med ägaren till restaurangen. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd September 15, 2016 Dela Inlagd September 15, 2016 17 timmar sedan, skrev Enis: Personligen så tycker jag att löksåsen skall vara ljus till Stekt Fläsk /ENis Smakar säkert gott då också. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Peolito Inlagd September 15, 2016 Dela Inlagd September 15, 2016 Jag har träffat några paddor i mitt liv men lyckligtvis överlevt [emoji1]Skickat från min iPhone med Tapatalk Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Wangthong Inlagd September 15, 2016 Dela Inlagd September 15, 2016 9 timmar sedan, skrev Alarik: Jag vet väl för fan vad jag lagat för käk. Men visst det finns säkert de som kommer ihåg hur man gör löksås men som då de sätter sig att äta har glömt vad de gjort och eftersom de har dålig syn men gott färgseende tror att det är bruna bönor. Men då blir det ju en trevlig överraskning. Skulle någon beställa bruna bönor på restaurang och det skulle visa sig istället vara löksås eller vara bruna bönor men smaka som löksås så tycker jag att vederbörande skulle ta ett allvarligt samtal helst med ägaren till restaurangen. Har man inte koll på vilket käk man lagar gör man nog bäst att låta bli. Det är nog bara på hamburgerställen jag beställt en sak och fått en annan. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
clas391 Inlagd September 16, 2016 Dela Inlagd September 16, 2016 Allra giftigast är så kallade träsk paddor, finns några exemplar i "sverige" En chang är alltid en chang om än i ett sprucket glas Våga vägra fesbok Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nemo Inlagd September 16, 2016 Dela Inlagd September 16, 2016 (ändrad) On 8/29/2016 at 15:14, skrev frogfish: Tjejen säger att padda är giftigt, men groda är arroy mak mak. Jag litar på henne i detta fallet. Smakar som kyckling. Prova ett blindtest, du kommer att tveka länge innan du tror dig veta viket som är vilket. Friterat grodskinn är ganska poppis på vissa ställen, smakar inte mycket men tillsätter man salt smakar de ungefär som chips. Ändrades September 16, 2016 av Nemo Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
frogfish Inlagd September 16, 2016 Dela Inlagd September 16, 2016 33 minuter sedan, skrev Nemo: Smakar som kyckling. Prova ett blindtest, du kommer att tveka länge innan du tror dig veta viket som är vilket. Friterat grodskinn är ganska poppis på vissa ställen, smakar inte mycket men tillsätter man salt smakar de ungefär som chips. När det gäller groda är jag ingen novis. Äter det även i Sverige ibland, men då är de ju färdigrensade och styckade. Det går säkert att tillaga så att de smakar precis som kyckling, men jag tycker dock det finns en markant skillnad i smak (och textur). Men därmed inte sagt att jag inte skulle kunna bli lurad. Hur som haver, gott är det iaf Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu