Jump to content
IGNORERAD

Thailand överväger spårande SIM-kort för turister


MPR Nyheter

Recommended Posts

Thailand kan komma att börja utfärda platsspårande SIM-kort till alla utländska turister, detta meddelade landets telekomregulator under tisdagen, och man nekade samtidigt till att det skulle vara integritetskränkande.
Med de 32 miljoner besökare som väntas komma till Thailand under 2016 utgör turismen runt en tiondel av landets ekonomi. En liten mängd utlänningar bryter dock mot lagen, och militärjuntan har lovat att ta tag i personerna som stannar längre än deras visum tillåter eller begår brott. Förslaget om att bevaka utländska turister med SIM-kort kommer från den Nationella Kommissionen för Sändning och Telekommunikation (NBTC), och under en presskonferens på tisdagen sade man att korten skulle hjälpa myndigheterna.
"Det är inte för att begränsa turisters rättigheter. Istället är det för att lokalisera dem, vilket kommer komma till hjälp om det finns vissa turister som stannar för länge eller flyr (från polisen)," sade generalsekreterare Takorn Tantasith. Detaljerna om planen var dock knapphändiga, och det finns till exempel ingen information om huruvida turister kommer behöva betala för SIM-korten eller vad genomförandet av planen kommer kosta. Takorn tillade dock att myndigheter endast kommer få spåra turister om de fått ett domstolsbeslut om detta.

 

SIM-Cards.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...