Jump to content
IGNORERAD

Koh Samuis sopor läggs på hög – 250,000 ton


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Ett gigantiskt berg av ansamlade sopor hotar anseendet och turismpotentialen hos ön Koh Samui, och problemet förvärras stadigt eftersom den enda förbränningsugnen på ön inte varit i funktion på åtta år.
Anond Wathayanont – medlem i Samuis utvecklingskommitté – sade att det uppskattningsvis finns 250,000 ton sopor övergivna kring den trasiga förbränningsugnen och att de nu är tre våningar höga. Runt 150 ton sopor genereras dessutom varje dag från hushåll och turismrelaterade inrättningar, och Anond menar på att den snabba expansionen av öns turismindustri är en bidragande faktor i problemet.
Man har försökt ta tag i problemet genom att hyra in en privat aktör, men man tvingades avsluta kontraktet eftersom de inte presterade bra. Anond tillade att man även sökt finansiell hjälp från regeringen för att fixa förbränningsugnen, men denna hjälp har man ännu inte fått. I väntan på reparationen har man startat en kampanj för att uppmana allmänheten och affärsidkare att separera sitt avfall i sopor och sådant som kan återvinnas.

 

image-4-wpcf_693x413.jpeg

Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Har förbränningsugnen varit trasig i 8 år kan de väl be Suthep att ordna en demonstration för en fungerande ugn!

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...