hasseryd Inlagd Juni 9, 2016 Dela Inlagd Juni 9, 2016 Tänkte man skulle kunna starta en tråd om att laga Svensk mat (Husmanskost främst) med tips om alternativa råvaror om originalet är svårt/omöjligt att få tag på i Thailand. Ok jag har 2 funderingar 1. Hur laga Ärtsoppa utan "Svenska" Gula ärrtor? Funderat på Kikärtor men.... 2. Spenatsoppa? Fins Spenat att köpa här i Thailand eller har nån tips om alternativ Grönsak Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
lasseiudon Inlagd Juni 10, 2016 Dela Inlagd Juni 10, 2016 Jag TROR att ärtor finns på TOPS och Villa Market. Spenat finns överallt. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd Juni 10, 2016 Dela Inlagd Juni 10, 2016 Finns det nåt substitut till falukorv? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nemo Inlagd Juni 10, 2016 Dela Inlagd Juni 10, 2016 35 minuter sedan, skrev rolba: Finns det nåt substitut till falukorv? Lenkkimakkara! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd Juni 10, 2016 Dela Inlagd Juni 10, 2016 39 minuter sedan, skrev rolba: Finns det nåt substitut till falukorv? I hua hin finns en som tillverkar Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gusse Inlagd Juni 10, 2016 Dela Inlagd Juni 10, 2016 Falukorv finns på Lotus och heter fleichwurst och smakar som falukorv. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd Juni 10, 2016 Dela Inlagd Juni 10, 2016 (ändrad) Koka kräftor i Thailand... Gör som i Sverige men ta sötvattens räkor, använd ditt favorit recept! Dillkronor används inte så mycket där nere, men de finns. MVH Tommy Ändrades Juni 10, 2016 av Tommy "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Galten Inlagd Juni 10, 2016 Dela Inlagd Juni 10, 2016 4 minuter sedan, skrev Gusse: Falukorv finns på Lotus och heter fleichwurst och smakar som falukorv. Då kan jag åtminstone göra korv stroganof till dottern. Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
b-tung Inlagd Juni 10, 2016 Dela Inlagd Juni 10, 2016 Personligen så gillar jag fläsk i alla former, här är ett recept på att rimma fläsksidor så man kan äta stekt fläsk t.ex med löksås. Rimlag: 2,5 liter vatten 125 g nitritsalt (eller vanligt salt + 2 g salpeter) 50 g socker Skär bort den yttersta sega svålen på köttet. Blanda samman ingredienserna till rimlagen. Lägg fläsksidan i en trång form, slå på lagen och se till att det täcker. Eller rimma i en stor kraftig zip-påse. Låt rimma i kyl tre dagar.Torka av väl och stek skivorna eller att du bakar av fläsksidan i ugn........ (Skiippar man nitritsaltet så blir köttet gråare och det tappar den konserverande effekten för längre förvaring. Utan nitritsaltet så bör man skiva och steka hela sidan och frysa in skivorna som inte går åt eller att man portionerar och fryser in den bakade fläsksidan) Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd Juni 10, 2016 Dela Inlagd Juni 10, 2016 8 timmar sedan, skrev hasseryd: Tänkte man skulle kunna starta en tråd om att laga Svensk mat (Husmanskost främst) med tips om alternativa råvaror om originalet är svårt/omöjligt att få tag på i Thailand. Ok jag har 2 funderingar 1. Hur laga Ärtsoppa utan "Svenska" Gula ärrtor? Funderat på Kikärtor men.... 2. Spenatsoppa? Fins Spenat att köpa här i Thailand eller har nån tips om alternativ Grönsak Här har du en go tråd om Svensk mat i Thailand: http://www.maipenrai.se/forum/topic/26979-svensk-husmanskost-i-sverige-o-Thailand/?page=1 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd Juni 12, 2016 Dela Inlagd Juni 12, 2016 On 2016-06-10 at 08:43, skrev Gusse: Falukorv finns på Lotus och heter fleichwurst och smakar som falukorv. Den ska jag testa. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
lauri Inlagd Juni 12, 2016 Dela Inlagd Juni 12, 2016 On 9 juni 2016 at 01:53, skrev hasseryd: 1. Hur laga Ärtsoppa utan "Svenska" Gula ärrtor? Funderat på Kikärtor men.... 1. Du kan pröva med split yellow peas, fanns åtminstone förr på t.ex. Foodland samt hos väl sorterade försäljare av indiska matvaror. Samma ärta som hos oss men ärtorna är i halvor och saknar "skinn" så konsistensen blir lite annorlunda men smaken är den samma. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd Juni 13, 2016 Dela Inlagd Juni 13, 2016 10 timmar sedan, skrev rolba: Den ska jag testa. Dyr är den Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd Juni 13, 2016 Dela Inlagd Juni 13, 2016 16 minuter sedan, skrev Sam sip sam: Dyr är den Värd sin vikt i guld när man är sugen på ungsgratinerad Falukorv med hemmastampat mos! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oscar Inlagd Juni 13, 2016 Dela Inlagd Juni 13, 2016 http://www.olearyssbd.com/sv-SE Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd Juni 14, 2016 Dela Inlagd Juni 14, 2016 On 2016-06-13 at 09:45, skrev Sam sip sam: Dyr är den Drabbar ingen fattig Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Trident Inlagd Juni 14, 2016 Dela Inlagd Juni 14, 2016 Integration är ju ett ledord i älgtråden. Tydligen gäller det bara åt ett håll. Ta seden dit ni kommer och ät eran som tam Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd Juni 14, 2016 Dela Inlagd Juni 14, 2016 38 minuter sedan, skrev Trident: Integration är ju ett ledord i älgtråden. Tydligen gäller det bara åt ett håll. Ta seden dit ni kommer och ät eran som tam Självklart, den svenska maten är bara för att flickvännerna ska vänja sig inför sverigebesök. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd Juni 14, 2016 Dela Inlagd Juni 14, 2016 (ändrad) I helskotta att jag integreras, hon får käka sin khao så käkar jag min man farang. Efter nån månad där så hatar jag ris. Käkar hellre pissråtta, ehh risråtta än bara ris och somtam dagarna i ända. Men det mesta går att laga och finna i pattis, det enda jag saknar är en ugn. Men jag tänker inte köpa en heller för tjejen vet nog inte ens hur den fungerar så den blir stående när jag inte är där. Ändrades Juni 14, 2016 av kitungmakmak ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
NiceBeaver Inlagd Juni 15, 2016 Dela Inlagd Juni 15, 2016 Gula ärtor finns på BigC. Sedan köpte jag ett smalt plaströr på järnaffären. Mycket effektivt ärtrör för att skrämma bort duvor på vårt hustak. Miljövänligt också och så kunde jag lära barnen i familjen lite bus. Nu har fåglarna flyttat till nästa kvarter. "Att försöka är första steget till att misslyckas" - Homer Simpson -NICE BEAVER!!! -Thank you, I just had it stuffed. (Leslie Nielsen & Pricilla Presley i Nakna Pistolen) Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gusse Inlagd Juni 15, 2016 Dela Inlagd Juni 15, 2016 On 2016-06-13 at 14:45, skrev Sam sip sam: Dyr är den Allt som man gillar i Thailand är dyrt. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Cavemannen Inlagd Juni 15, 2016 Dela Inlagd Juni 15, 2016 8 timmar sedan, skrev kitungmakmak: I helskotta att jag integreras, hon får käka sin khao så käkar jag min man farang. Efter nån månad där så hatar jag ris. Käkar hellre pissråtta, ehh risråtta än bara ris och somtam dagarna i ända. Men det mesta går att laga och finna i pattis, det enda jag saknar är en ugn. Men jag tänker inte köpa en heller för tjejen vet nog inte ens hur den fungerar så den blir stående när jag inte är där. Ja herregud, en ugn kostar ju 1500B/300sek så det är inte att tänka på......... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd Juni 15, 2016 Dela Inlagd Juni 15, 2016 Kokta ägg har ju varit uppe i några trådar som slutat med nästan katastrof. Här kommer ett enkelt tips på genvägen till det ultimata kokta ägget. Inga mer spruckna skal vid kokning........ genialt enkelt som jag missat helt. Koka i en plastpåse. Dock så ger det inte garanti på missfärgning vid för lång koktid Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd Juni 15, 2016 Dela Inlagd Juni 15, 2016 2 timmar sedan, skrev Cavemannen: Ja herregud, en ugn kostar ju 1500B/300sek så det är inte att tänka på......... Ja herregud, jag frågade henne vad hon ville ha. Jag kan väl fan inte fylla hennes lägenhet med saker som jag vill ha men hon inte vill ha där. Men du är väl en sån som inte ens lyssnar på andra, vill du ha en jacuzzi i dasset för att bada en gång i så köper du en och installerar den oavsett om lägenhetsinnehavaren vill ha den där eller inte. Hon ville inte ha en ugn. Skall det vara så svårt att fatta. ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nemo Inlagd Juni 15, 2016 Dela Inlagd Juni 15, 2016 3 timmar sedan, skrev Cavemannen: Ja herregud, en ugn kostar ju 1500B/300sek så det är inte att tänka på......... Stekare där. Min Kashiwa ugn kostade inte mer än 800B, rena fyndet om du frågar mig. Används ofta som förvaringsplats till klibbris som kärringen köper, vilket får till följd att ugnen efter ett tag är full med såna där miniatyrmyror. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu