Jump to content
IGNORERAD

Registrering av nya tuk-tuks i Bangkok stoppas


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Thailändska transportmyndigheter kommer bromsa antalet tuk-tuks på vägarna eftersom deras snabba tillökning påverkar kvalitetskontrollen av de ikoniska fordonen.
Tuk-tuks behöver "preventivmedel", sade Landtransportmyndighetens generaldirektör Sanit Phormsathit efter att ha fått reda på att det finns fler än 9,000 av dem bara i Bangkok. Sanit sade att myndigheten anser att detta är för mycket och att det blir svårt att överse deras verksamhet. Allmänheten gör färre anmälningar om tuk-tuks än vanliga taxibilar, men vissa passagerare har klagat på säkerhetsproblem, vilket är anledningen till att man nu stoppar registreringen för att kunna etablera effektivare inspektionsprocedurer.
De flesta tuk-tukpassagerare oroar sig för vårdslöst körande i höga hastigheter som gör att de riskerar att kastas ut ur fordonet, och förra året implementerade man en ny regel som säger att alla tuk-tuks måste ha en stålkonstruktion på höger sida som förhindrar att passagerare faller ut, sade Sanit. Man har även etablerat standarder för fordonens längd och bredd, och förbjudit förare att modifiera dem. Nya tuk-tukregistreringar kommer endast vara tillåtna under projektet tuk-tuk uea athon, där fordonen måste vara gasdrivna.


Källa: http://www.bangkokpost.com/news/general/933709/government-to-cull-tuk-tuks

 

c1_933709_160415044701_620x413.jpg.ab666

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...