Jump to content
IGNORERAD

Kvinna påkörd av brittiska ambassaden i Bangkok


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

En thailändsk kvinna kräver rättvisa efter att hon blivit påkörd av en kvinna som arbetar på den brittiska ambassaden i Bangkok, och till synes blivit lämnad att själv axla sjukhusräkningen på 130,000 baht.
Den 27-åriga kvinnan publicerade under gårdagen ett öppet brev på forumet Pantip samt på en Facebooksida. I brevet uppger hon att en Volkswagen tillhörande den brittiska ambassaden körde på henne den 1:a mars på Sukhumvit Road. Efter olyckan tappade hon medvetandet och fördes till sjukhus, där hon behandlades för en skallfraktur, ett brutet ben och krossad fotled samt knä. Offrets bror kom till olycksplatsen men kunde inte kommunicera med kvinnan som kört bilen eftersom hon bara talade engelska. När polisen senare kallade henne till förhör ska hon ha vägrat komma.
Offret säger sig leva "ur hand i mun" som försäljare, och beslutade att publicera sin berättelse eftersom hon tvingats låna 100,000 baht för att betala sjukhusräkningen och dessutom inte kommer kunna försörja sin familj innan hon återhämtat sig, vilket kan ta månader. Kvinnan som orsakade olyckan har inte kontaktat eller besökt kvinnan sedan den inträffade, och offret ser sociala medier som den enda vägen att få henne att ta ansvar. Den brittiska ambassaden medger att olyckan inträffat, men säger att det nu är ett försäkringsärende.

 

 

Källa: http://Bangkok.coconuts.co/2016/03/11/thai-woman-claims-she-was-hit-car-belonging-british-embassy-video

 

embassy_car_screenshot.jpg.4b66d25658e70

Link to comment
Dela på andra sajter

Va bra, det skulle svenska ambassaden också ha, en ambulerande ambassad som körde runt i landet så slapp man ju åka till Bangkok och fixa bland annat nytt pass16470136-emoticon-visar-tummen-upp.jpg.2emoticonblog.jpeg.5621f6835948d425cb9157

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

 Det sägs inget huruvida det var en engelsk medborgare eller från något annat land där föraren inte ville bli föstådd eller förstod thailändska .

Born41

Link to comment
Dela på andra sajter

Alltid trist när folk råkar ut för olyckor. Jag har kollat på videon. Jag tycker det är svårt att bedöma någon skuld eftersom man inte ser hur det ser ut längre till vänster i bild. Bilen befinner sig i kollisionsögonblicket vid någon sorts spärrmarkerad zon. Mopeden måste kört i, eller varit på väg in i den zonen. Vi vet inte vilka vägskyltar som fanns. Någon allvarlig vårdslöshet kan jag inte se, utan det ser ut som en typisk olycka som sker i tät och hetsig trafik. Bilföraren stannade kvar länge nog för att se att den skadade blev omhändertagen, så någon smitning kan jag inte se att det skulle vara heller. Självklart måste föraren anmäla sin inblandning till polisen och om det inte gjorts vore det såklart klandervärt. Såvida inte polisen skulle ha synpunkter på förarens körning kan det i övrigt knappast bli annat än som ambassaden säger - ett försäkringsärende. Hoppas kvinnan som råkade ut för olyckan blir återställd och att försäkringsbolaget gör det dom ska.

 

Det var väl för övrigt ingen Volkswagen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Missvisande rubrik.

Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli.........

Link to comment
Dela på andra sajter

Kanske lite off topic men räkna med att i en trafikolycka med flera parter inblandade att motparten inte är tillräckligt försäkrad och vill att du skall stå för alla kostnader.

Många försäkringar täcker upp till 50.000b som max.

Direkt vanligt är det om en utlänning är inblandad som ofta är fullt försäkrad och korrupta poliser som ”hjälper till".

 

Kör inte utan den högsta försäkringsklassen för ett fordon som utlänning i Thailand.

 

Webcam i vindrutan är guld värt och inger respekt mot poliserna.

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

On 3/13/2016 at 15:02, skrev leifen:

  Kör inte utan den högsta försäkringsklassen för ett fordon som utlänning i Thailand.

 

Webcam i vindrutan är guld värt och inger respekt mot poliserna.

 

Gäller ju att man har ett relativt nytt fordon i så fall, det går ju inte att helförsäkra äldre fordon. Håller med om kameran.  :)

 

PS. Det finns ju de som inte vill lägga större pengar på ett fordon av olika anledningar och får då hålla sig till lite äldre modeller, så 'dusombrukarloggainpåeftermiddagenochtillbringarestenavdittvaknatillståndpåforumet' behöver inte kommentera din eller andras ekonomiska status.  DS

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...