Jump to content
IGNORERAD

Förlustalstrande busslinje i Bangkok får fortsätta


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Busstjänsten Bus Rapid Transit (BRT) går med förlust, men trots detta insisterar Bangkoks Storstadsadministration (BMA) på att låta den fortsätta, i hopp om att stadens ökända trafikproblem ska lättas.
BRT är en tjänst som går mellan Narathiwat Ratchanakharin Road och Rama III Road för att länka samman områdena Sathon och Ratchapreuk. Bussarna använder sig av en 3,5 kilometer lång reserverad bussfil på Narathiwat Ratchanakharin Road och en 12,4 kilometer lång samåkningsfil på Rama III Road för att försäkra snabbare resor för resenärerna.
Antalet passagerare är dock enligt en källa inte på långa vägar tillräckligt för att tjänsten ska gå med vinst. BMA betalar runt 200 miljoner baht årligen till Bangkok Mass Transit System – som även driver Skytrain – för att driva tjänsten, men inkomsterna ligger endast på 20-30 miljoner baht. Inledningsvis kostade biljetten tio baht, men halverades senare i ett försök att locka fler passagerare. Nu överväger man att höja priset igen för att öka intäkterna. Det sju år långa kontraktet för busstjänstens drift går ut nästa år, men detta till trots vill BMA hålla igång den även efter det.

 

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/general/888504/brt-here-to-stay-despite-complaints

 

c1_888504_620x413.jpg.c7a25ec7884f905975

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...