Jump to content
IGNORERAD

Airbnb får kritik av thailands hotellförening


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Thailands Turism- och sportdepartement ansluter sig till Inrikesdepartementet för att ta till åtgärder för att få bättre koll på boendebokningar via webbplatsen Airbnb.
Surapong Techaruvichit – chef för Thailands Hotellförening (THA) – sade att ägare som hyr ut sina ägarlägenheter, resort-hem och rum på daglig basis via Airbnb kan bryta mot Hotellagen, eftersom de hyr ut sina boenden i mindre än 30 dagar och saknar hotellicens. Det är dock i dagsläget fortfarande oklart om tjänsten faktiskt bryter mot thailändsk lag.
THA har bett den thailändska regeringen att kräva verksamhetslicens för alla som vill hyra ut sina boenden under kortare perioder. "Om detta förslag leder till en ny regel eller en ändring av Hotellagen från 2004, kommer rörelsen Airbnb förmodligen bryta mot thailändsk lag," sade Surapong. Turism- och sportminister Kobkarn Wattanavrangkul sade i sin tur att betalning av skatt är ett nyckelproblem, eftersom personer som hyr ut sina boenden borde betala samma skatt som hotelloperatörer.


Källa: http://www.bangkokpost.com/business/tourism-and-transport/885492/airbnb-draws-scrutiny-as-hotels-seek-fairness

 

c1_885492_160304070209_620x413.jpg.7685d

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...