Jump to content
IGNORERAD

Stor polisinsats mot markockupanter i Krabi


MPR Nyheter

Recommended Posts

Cirka 500 poliser i Krabi genomförde under torsdagen ett stort tillslag mot runt 100 personer som olagligt tagit en gummiplantage i besittning.
"Vi omringade området för att kolla ockupanterna som försökte göra anspråk på marken efter att den tidigare ägarens licens gått ut," sade Chamnan Chamnankij – chef för Plai Phrayas polis. "Dessa personer levde fortfarande på plantagen efter att upprepade gånger ha blivit tillsagda att lämna den. Vi hade inget annat val än att beslagta deras fordon och arrestera dem," sade Chamnan.
Han bekräftade även att polisen är på jakt efter ytterligare 200 personer som man har utfärdat arresteringsordrar för. Han uppskattade att det skulle ta runt tre dagar att få bort alla ockupanter, och efter det är det den Kungliga Skogsmyndighetens jobb att se efter området. Ockupanterna insisterar dock på att de kommer fortsätta kämpa för sin rätt att leva på marken. "Vi fick berättat för oss att de skulle komma och kolla efter droger och kriminell aktivitet – vi visste inte att de skulle komma för att tvinga bort oss," sade en ockupant som ville vara anonym.

 

Källa: http://www.phuketgazette.net/phuket-news/500strong-police-force-arrests-Krabi-squatters/63275#ad-image-0

 

1_2016229115744812_hoWBGhgksqikLjVdBxZoq

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...