Jump to content
IGNORERAD

Sous vide


GreenValley

Recommended Posts

andrejsdenruskige

Tycker att det är lite bökigt och otympligt.

Märker faktiskt inte så stor skillnad från att laga på vanligt sätt.

Största skillnaden är väl att det inte går att misslyckas.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Fredman

Fick höra talas om denna metod i helgen av en kompis, maten blir väldigt bra enligt honom.

Någon på forumet som testat? Jag har aldrig tidigare hört talas om Sous Vide som metod.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sous_vide

http://www.sousvideshop.se/

 

Inte så vanligt i Sverige men i Frankrike finns det restauranger med stjärna i Guide Rouge som använder sig av metoden och dessutom "byter" rätter med restauranger som är duktiga på en viss sak. Murveln i Nordstan var först i Sverige med att bara servera sous vide. Hur de gör nu eller om den finns kvar har jah ingen koll på. Kommer säkert att öka på restaurang då det blir allt svårare att få tag på kockar. Som privatperson är det inget som jag funderar på. Däremot är jag sugen på en vac för att kunna marinera. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Inte så vanligt i Sverige men i Frankrike finns det restauranger med stjärna i Guide Rouge som använder sig av metoden och dessutom "byter" rätter med restauranger som är duktiga på en viss sak. Murveln i Nordstan var först i Sverige med att bara servera sous vide. Hur de gör nu eller om den finns kvar har jah ingen koll på. Kommer säkert att öka på restaurang då det blir allt svårare att få tag på kockar. Som privatperson är det inget som jag funderar på. Däremot är jag sugen på en vac för att kunna marinera

har också lurat på det!

Link to comment
Dela på andra sajter

Nöjd? 

Ja, jag är nöjd.

Nästan allt jag fryser in vakumförpackar jag numera. Påsarna kostar en slant men det är det värt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...