Jump to content
IGNORERAD

Ansjovis


L200

Recommended Posts

Hej.

Fick 2 burkar Ansjovis men utgangsdatumet var April 2015,ar det atbart?.

// L200

Det känner du på lukten eller har dom bara blivit sörja kasta dom  , 

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej.

Fick 2 burkar Ansjovis men utgangsdatumet var April 2015,ar det atbart?.

// L200

Öppna dom utomhus bara för säkerhets skull

Vet du om dom varit kylda hela tiden för det har kanske större påverkan om dom legat varmt

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Då ska det varit förvarat väldigt kallt max +4 hela tiden. Fisk och inläggningar ska man vara försiktig med då ett gift kan utvecklas.

Har burken börjat svälla så släng dom.

Står det bäst före april 2015 eller sista förbrukningsdag april 2015?

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

Det känner du på lukten eller har dom bara blivit sörja kasta dom  , 

... eller spara dem till surströmmingskalaset! :lol:

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Öppna dom utomhus bara för säkerhets skull

Vet du om dom varit kylda hela tiden för det har kanske större påverkan om dom legat varmt

Väldigt viktigt att dom varit kylda hela tiden 

Link to comment
Dela på andra sajter

Burkarna ser helt normala ut,finns inget bastdatum.

har varit kylda hela tiden,ena burken star det klockslag pa.

// L200

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Vet ni vad det är för nåt i ansjovis och matjesill som ger den speciella smaken?

Nu får ni googla :big_smile:

Den speciella smaken står väl snapsen för...

Det fanns ett Sverige innan ekomjölken...

Link to comment
Dela på andra sajter

Vet ni vad det är för nåt i ansjovis och matjesill som ger den speciella smaken?

Nu får ni googla :big_smile:

Jag behöver inte googla. Jag vet

Link to comment
Dela på andra sajter

Vet ni vad det är för nåt i ansjovis och matjesill som ger den speciella smaken?

Nu får ni googla :big_smile:

Fisken (Skarpsill) saltas, läggs in och kryddas på ett speciellt sätt, bland annat med kanel, svartpeppar, kryddpeppar, lagerblad, kryddnejlika, spansk humle (oregano), kardemumma och sandelträ.

Ansjovis uppfanns av salteriägaren Gustav Andersson i mitten av 1800-talet.

Den tillverkades vid Dorthes Konservfabrik i Fjällbacka

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Fisken (Skarpsill) saltas, läggs in och kryddas på ett speciellt sätt, bland annat med kanel, svartpeppar, kryddpeppar, lagerblad, kryddnejlika, spansk humle (oregano), kardemumma och sandelträ.

Ansjovis uppfanns av salteriägaren Gustav Andersson i mitten av 1800-talet.

Den tillverkades vid Dorthes Konservfabrik i Fjällbacka

 

Ha, ha. Bra där. Det är naturligtvis alla dessa kryddor som ger smaken. Men utan sandelträ hade det inte smakat som det gör.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sandelträ    :big_smile:

Link to comment
Dela på andra sajter

Fisken (Skarpsill) saltas, läggs in och kryddas på ett speciellt sätt, bland annat med kanel, svartpeppar, kryddpeppar, lagerblad, kryddnejlika, spansk humle (oregano), kardemumma och sandelträ.

Ansjovis uppfanns av salteriägaren Gustav Andersson i mitten av 1800-talet.

Den tillverkades vid Dorthes Konservfabrik i Fjällbacka

 

Lilla Fjällbacka i Bohuslän.859 invånare år 2010 enligt google.Även småa orter kan om dom vill.

PRÄSTLÄRLING OCH SEKTMEDLEM.

Link to comment
Dela på andra sajter

I obygden gor jag ansjoviskryddad makrill, det går alldeles utmärkt.

004.thumb.JPG.f7606af48be8aea90c5e444855

ansjovis.thumb.JPG.de560c8f2e663a7377339

 

Men det går åt mycket kyddor och ingredienser.

kryddor.thumb.JPG.45d1f1fd40e57c0928562a

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...