Jump to content
IGNORERAD

EU förbjuder inte thailändska flygbolag


MPR Nyheter

Recommended Posts

Den Europeiska Byrån för Luftfartssäkerhet (EASA) meddelade under torsdagen att man inte kommer införa ett förbud mot thailändska flygbolag i Europa, men poängterade att man istället noga kommer bevaka och assistera landet i att uppgradera sina flygsäkerhetsstandarder.
EASA har ännu inte publicerat sina fulla granskning av Thailands luftfart, men Europakommissionen sade i ett uttalande att inga av landets flygbolag lagts till i EU:s flygsäkerhetslista. "Kommissionen och EASA är villiga att fortsätta arbeta med de thailändska myndigheterna för att förbättra flygsäkerheten i landet. Kommissionen och EASA kommer dock noga bevaka framtida utvecklingar, och om skyddandet av flygpassagerare mot säkerhetsrisker kräver det, kommer kommissionen kanske föreslå att inkludera ett eller flera flygbolag från Thailand i flygsäkerhetslistan," sade man i uttalandet.
Förra veckan nedgradera USA:s Federala Luftfartsadministration Thailand, och trots att inga thailändska flygbolag idag flyger till Nordamerika var det ett hårt slag mot landets internationella anseende.

Källa: http://www.bangkokpost.com/business/tourism-and-transport/790921/easa-spares-thai-airlines-gives-more-time-to-upgrade-air-safety

566a529e092ad_Airbus_A380-841_Thai_Airwa

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 6 månader senare...

Thai airlines escape Europe blacklist

All Thai-registered airlines have avoided being put on the list of airlines with sub-standard safety practices in the latest audit by the European Aviation Safety Agency (EASA), Transport Minister Arkhom Termpittayapaisith said Tuesday.

 

http://www.bangkokpost.com/news/general/1016469/thai-airlines-escape-europe-blacklist

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...