Guest Isan Lover Inlagd December 23, 2015 Dela Inlagd December 23, 2015 (ändrad) Det var väl lite respektlöst mot dej, kan tyckas.HejJa det skulle man ju kunna tycka, men det har nog någon för Thailändare vettig förklaring, själv gissar jag på att fler släktingar till frugan hinner anlända till byn ifrån sina jobb i Bangkok och Korat.Vi brukar faktiskt inte fira jul så ofta här i byn, vi hade ett stort julfirande med ett gäng Pattaya Svensksr här för rätt många år sedan, men annars har det blivit annandagsfesten i Udon Thani eller som nu dom senaste två åren, falangernas julfest i Phonphisai.Men själv känner jag mig lite malplacerad där,det är lite för mycket "uppger class" för min smak, det är ju inte direkt några vanliga knegare och bönder på det kalaset, men pojken tycker förstås att det är roligt att vara med och öppna julklappar med dom andra utlänningarnas barn,så man får stå ut.Klä upp sig och jämföra vem som har finast hus, högst lön och mest pengar är inte direkt min grej, dom får väl slaget när jag dyker upp med revoroch sår på både armar, ben och i ansiktet av alla taggbuskar vid ogräsrensningen, men dom brukar gilla min solbränna, alla dom andra har väl inomhus jobb här nere.Förra året var jag den ende i kortbyxor och jag hoppade i poolen efter maten tillsammans med barnen, så dom börjar väl förstå lite hur jag är funtad.Nu var jag kanske lite väl negativ, flera av gästerna är faktiskt vare sig dryga eller märkvärdiga, men vi har några riktiga skrytmånsar som tävlar med varandra.Mvh isan lover Ändrades December 23, 2015 av Isan Lover Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Galten Inlagd December 23, 2015 Dela Inlagd December 23, 2015 JHejJa det skulle man ju kunna tycka, men det har nog någon för Thailändare vettig förklaring, själv gissar jag på att fler släktingar till frugan hinner anlända till byn ifrån sina jobb i Bangkok och Korat.Vi brukar faktiskt inte fira jul så ofta här i byn, vi hade ett stort julfirande med ett gäng Pattaya Svensksr här för rätt många år sedan, men annars har det blivit annandagsfesten i Udon Thani eller som nu dom senaste två åren, falangernas julfest i Phonphisai.Men själv känner jag mig lite malplacerad där,det är lite för mycket "uppger class" för min smak, det är ju inte direkt några vanliga knegare och bönder på det kalaset, men pojken tycker förstås att det är roligt att vara med och öppna julklappar med dom andra utlänningarnas barn,så man får stå ut.Klä upp sig och jämföra vem som har finast hus, högst lön och mest pengar är inte direkt min grej, dom får väl slaget när jag dyker upp med revoroch sår på både armar, ben och i ansiktet av alla taggbuskar vid ogräsrensningen, men dom brukar gilla min solbränna, alla dom andra har väl inomhus jobb här nere.Förra året var jag den ende i kortbyxor och jag hoppade i poolen efter maten tillsammans med barnen, så dom börjar väl förstå lite hur jag är funtad.Nu var jag kanske lite väl negativ, flera av gästerna är faktiskt vare sig dryga eller märkvärdiga, men vi har några riktiga skrytmånsar som tävlar med varandra.Mvh isan loverJa de bryr sig inte alltid om att alla skall hinna.På en onsdag i oktober nyss så fick vi reda på gummans pappa dog och skall begravas på lördag. Gumman var desperat och ringde storebrodern som har hand om det att vänta tills vi hinner fram.Icke, han hade bestämt sig tydligen men vi hann fram som tur var. Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
LOSForever Inlagd December 23, 2015 Dela Inlagd December 23, 2015 Bhetis Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd December 24, 2015 Dela Inlagd December 24, 2015 Då var julskinkan kokt och grilljerad, bara att slafsa i sig. Tusan vad nöjd jag blev med den första skinka jag gjort, en gammal hederlig grå, lite smulig precis som min mormor gjorde dem och inte en röd seg skinka sprutad med salter som man köper färdigkokta. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Isan Lover Inlagd December 24, 2015 Dela Inlagd December 24, 2015 Tusan vad nöjd jag blev med den första skinka jag gjort, en gammal hederlig grå, lite smulig precis som min mormor gjorde dem och inte en röd seg skinka sprutad med salter som man köper färdigkokta. Hej Ser förbannat god ut, även min mormor gjorde precis den här sortens skinka ifrån en egenhändigt uppfödd gris. Mvh isan lover Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Galten Inlagd December 24, 2015 Dela Inlagd December 24, 2015 (ändrad) Tusan vad nöjd jag blev med den första skinka jag gjort, en gammal hederlig grå, lite smulig precis som min mormor gjorde dem och inte en röd seg skinka sprutad med salter som man köper färdigkokta. När min mor gjorde skinka så fanns der en benpipa i mitten och god var den. Ser dock att du snyltat på den? Det är inte julafton än. Ändrades December 24, 2015 av Galten Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd December 24, 2015 Dela Inlagd December 24, 2015 När min mor gjorde skinka så fanns der en benpipa i mitten och god var den. Precis det är så det ska vara Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd December 24, 2015 Dela Inlagd December 24, 2015 När min mor gjorde skinka så fanns der en benpipa i mitten och god var den. Ser dock att du snyltat på den? Det är inte julafton än. Det går väl inte går väl inte att äta en benpipa och hur skar de upp skinkan om det var ett ben i mitten, , nä benpipor är hundmat. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd December 24, 2015 Dela Inlagd December 24, 2015 Det går väl inte går väl inte att äta en benpipa och hur skar de upp skinkan om det var ett ben i mitten, , nä benpipor är hundmat. På finlandsbåtarna sitter alltid benet kvar på skinkan eller gjortde i alla fall ,smakade mkt bra faktiskt ,smaken sitter ju i benete bla och skära inga problem alls Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Galten Inlagd December 24, 2015 Dela Inlagd December 24, 2015 (ändrad) Det går väl inte går väl inte att äta en benpipa och hur skar de upp skinkan om det var ett ben i mitten, , nä benpipor är hundmat. En riktig skinka väger ett antal kilo så det blir riktiga skivor av skinka. en falsk skinka är en del bredvid benet. Och varför skall skinkan kokas. Bäst är ungstekt. I år köpte jag dock en vanlig kommersiell kokt skinka av lathet och en stor går inte för det är bara jag som gillar skinka i familjen. Ändrades December 24, 2015 av Galten t Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest JJC Inlagd December 24, 2015 Dela Inlagd December 24, 2015 (ändrad) Vet ej om den är thailändsk eller Jul men skinkor är det iaf Jag kan bara inte hålla mig i om allt snack om svensk mat i Thailand Ändrades December 24, 2015 av JJC Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Galten Inlagd December 24, 2015 Dela Inlagd December 24, 2015 skinkan skall vara lagom stor. Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kitung Inlagd December 27, 2015 Trådstartare Dela Inlagd December 27, 2015 Så trist Jag fick släng min skinka :-( I receptet stod att den skulle rimmas 2-3 veckor, och när jag smakade efter grilljeringen så var den så salt att det bara var att slänga de. Torde inte en ge den till hundarna Kitung Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd December 27, 2015 Dela Inlagd December 27, 2015 Så trist Jag fick släng min skinka :-( I receptet stod att den skulle rimmas 2-3 veckor, och när jag smakade efter grilljeringen så var den så salt att det bara var att slänga de. Torde inte en ge den till hundarna Kitung Så trist, har inte rimmat skinka men saltat kött för att torkas och det tar ju bara några dagar - för en skinka så tar det nog lite längre då mina köttbitar inte är lika tjocka. Kanske skulle gått att rädda köttet i alla fall med urlakning, men jag använder bitar av torrkött som smaksättare i köttsoppa tex när jag råkat glömma dom lite för länge. Urlakad hade den passat som hundmat i alla fall, men dom skall inte ha salt så det var klokt att inte prova mata dom med den i översaltat skick. Nåja, du fick i alla fall doften av griljerad skinka i kåken, man får se det från den positiva sidan. ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Isan Lover Inlagd December 29, 2015 Dela Inlagd December 29, 2015 Hej Så här ser vårt vildsvin ut just nu, men det är åtslikilliga timmar på grillen kvar. Mvh isan lover Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd December 31, 2015 Dela Inlagd December 31, 2015 Tusan vad nöjd jag blev med den första skinka jag gjort, en gammal hederlig grå, lite smulig precis som min mormor gjorde dem och inte en röd seg skinka sprutad med salter som man köper färdigkokta. Tyckte att skinkan blev så lyckad och god så jag hämtade 5 kilo till nu på morgonen. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu