leifen Inlagd November 3, 2015 Dela Inlagd November 3, 2015 Tops i Udon hade bara inlagd gurka i olika varianter men finns ju fler ställen som Villa Market. Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
fiskarn Inlagd November 3, 2015 Dela Inlagd November 3, 2015 Kan ta med mig om fyra veckor om du fortfarande inte har fått tag på det!! Skicka ett PM före V48... //P Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
MickeN Inlagd November 3, 2015 Dela Inlagd November 3, 2015 Kommer du till KhonKaen flygplats den 21/11 kl. 11.30 så går det att fixa. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd November 3, 2015 Dela Inlagd November 3, 2015 Kan ta med mig om fyra veckor om du fortfarande inte har fått tag på det!! Skicka ett PM före V48...Stort ack för erbjudandet!! Du skall belönas rikligt!!jag hör av mig via PM strax!! uncen Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd November 3, 2015 Dela Inlagd November 3, 2015 Kommer du till KhonKaen flygplats den 21/11 kl. 11.30 så går det att fixa.Tack för erbjudandet du också MickeN, Jag tror det fixar sig nu med gurkan.... härligt med dessa forum ute på internet.Uncen.. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
fiskarn Inlagd November 3, 2015 Dela Inlagd November 3, 2015 Gissar att jag kommer till KhonKaen flygplats 3/12. Lite beroende på Leifs rekning och bokning av fiske. Skickat från min iPhone med Tapatalk //P Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd November 3, 2015 Dela Inlagd November 3, 2015 Går ju att fixa till själv, prova. Helt enig med stefan5300, har ett liknande recept, (som jag lagt ut här tidigare). Måste vara lättare att koka eget om man bor i obygden. Inte särskilt svårt och blir godare än Felix... Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd November 4, 2015 Dela Inlagd November 4, 2015 Helt enig med stefan5300, har ett liknande recept, (som jag lagt ut här tidigare). Måste vara lättare att koka eget om man bor i obygden. Inte särskilt svårt och blir godare än Felix... Mvh. borje222 Får väl tacka Börje222 och Uncen för inspiration, Var ju inte så krångligt att mixa ihop en burk Obygdsgurka. Smakprov, smakade inte så illa men kanske lite mindre senapsfrön och en mindre lök nästa gång, lite svårt med lök ibland när det står 1 lök i receptet. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd November 4, 2015 Dela Inlagd November 4, 2015 (ändrad) Går ju att fixa till själv, prova. Killar ni är för jäkla duktiga måste jag säga, stort grattis till det!! Jag här uppe dock, kanske får problem om jag går till MAKRO Eller Big C eller Tesco Lotus här i Chaiyaphum, och letar efter natriumbensoat och-eller senapsfrön eller 1,25 dl ättiksprit (12%)Jag har ju inte Santa Maria som leverantör häruppe Bland Som Tam och Palaa tyvärr.... Nån som vet vad det heter på ett gångbart språk här eller i värsta fall engelska... Tackuncen..Ingredienser:500 gram Västeråsgurkor1 gul lök1 röd paprika0,5 krm natriumbensoatÄttikslag: 1 dl socker1,25 dl ättiksprit (12%)1 tsk salt1 msk senapsfrönTillagning:Skala och hacka löken fint.Skölj och hacka paprikan fint.Lägg lök och paprika i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och häll av i ett durkslag.Skölj, rensa och hacka gurkan fint eller kör i matberedare till en röra.Blanda ingredienserna till ättikslagen - socker, ättika, salt och senapsfrön i en stor kastrull.Tillsätt löken, paprikan och gurkan. Tillsätt annan smaksättning enligt ovan om du önskar. Ändrades November 4, 2015 av uncen Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd November 5, 2015 Dela Inlagd November 5, 2015 Killar ni är för jäkla duktiga måste jag säga, stort grattis till det!! Jag här uppe dock, kanske får problem om jag går till MAKRO Eller Big C eller Tesco Lotus här i Chaiyaphum, och letar efter natriumbensoat och-eller senapsfrön eller 1,25 dl ättiksprit (12%)Jag har ju inte Santa Maria som leverantör häruppe Bland Som Tam och Palaa tyvärr.... Nån som vet vad det heter på ett gångbart språk här eller i värsta fall engelska... Tackuncen..Ingredienser:500 gram Västeråsgurkor1 gul lök1 röd paprika0,5 krm natriumbensoatÄttikslag: 1 dl socker1,25 dl ättiksprit (12%)1 tsk salt1 msk senapsfrönTillagning:Skala och hacka löken fint.Skölj och hacka paprikan fint.Lägg lök och paprika i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och häll av i ett durkslag.Skölj, rensa och hacka gurkan fint eller kör i matberedare till en röra.Blanda ingredienserna till ättikslagen - socker, ättika, salt och senapsfrön i en stor kastrull.Tillsätt löken, paprikan och gurkan. Tillsätt annan smaksättning enligt ovan om du önskar. Natriumbensoat är inte livsviktigt, det är ett konserveringsmedel men även sockret och saltet hjälper till att konservera men får jag din adress ska jag skicka dig en påse.Senapsfron finns på Makro.Prova att använda 6% thailändsk vinäger men ta 2 dl i stället, prova dig fram. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd November 5, 2015 Dela Inlagd November 5, 2015 Natriumbensoat är inte livsviktigt, det är ett konserveringsmedel men även sockret och saltet hjälper till att konservera men får jag din adress ska jag skicka dig en påse.Senapsfron finns på Makro.Prova att använda 6% thailändsk vinäger men ta 2 dl i stället, prova dig fram.Tack Stefan det värmer..... PMK kommer uncen.. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd November 5, 2015 Dela Inlagd November 5, 2015 Natriumbensoat är inte livsviktigt, det är ett konserveringsmedel men även sockret och saltet hjälper till att konservera men får jag din adress ska jag skicka dig en påse.Senapsfron finns på Makro.Prova att använda 6% thailändsk vinäger men ta 2 dl i stället, prova dig fram.Och låt gärna burkarna stå minst en vecka och "lagra till sig", blir en rundare och fylligare smak då... Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd November 5, 2015 Dela Inlagd November 5, 2015 Med Er fina hjälp så kommer jag definitivt att göra ett fölrsök att fixa Bostongurka a la Chaiyaphum själv. knske det blir bra.... Tack för energin killar..Uncen... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd November 8, 2015 Dela Inlagd November 8, 2015 Natriumbensoat är inte livsviktigt, det är ett konserveringsmedel men även sockret och saltet hjälper till att konservera men får jag din adress ska jag skicka dig en påse.Senapsfron finns på Makro.Prova att använda 6% thailändsk vinäger men ta 2 dl i stället, prova dig fram.Stefan, din paket kom igår lördag, och jag har samlat all information runt receptet, så nu skall det kokas "hemkört" i Chaiyaphum.Stort tack Stefan för paketet du skickade till mig...Uncen.. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd November 8, 2015 Dela Inlagd November 8, 2015 Stefan, din paket kom igår lördag, och jag har samlat all information runt receptet, så nu skall det kokas "hemkört" i Chaiyaphum.Stort tack Stefan för paketet du skickade till mig...Uncen..Det var en snabb leverans, jag skickade påsen i Fredags. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Scandinaviancorner Inlagd November 8, 2015 Dela Inlagd November 8, 2015 Boston gurka finns att köpa på Big c i Patong Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gusse Inlagd November 8, 2015 Dela Inlagd November 8, 2015 Och på Big C vid Central Festival utanför Phuket Town. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nisse i Bangkok Inlagd November 8, 2015 Dela Inlagd November 8, 2015 Svensk bostongurka såg jag idag på BigC i Bangkok men innehållet hade en mkt konstig färg så dom burkarna lär nog ingen köpa, Såg för jävla äckligt ut trots att sista förbrukningsdatum inte gått ut Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu