Kenneth4618 Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 Funderar på att laga till en Edward Blom måltid 😛 Edward Bloms ”sista måltid” Rysk kaviar, Kalix löjrom och årgångschampagne. T.ex. en gammal Bollinger. Åltallrik: rundrökt ål med det där bakade ägg-grädd-blandningen som brukade serveras på Grands julbord när de ännu hade ål; hamlad ål och luad ål. Jever pilsener och en malörtssnaps. Danskt smörrebröd med en hög av gravlax av yppersta kvalitet och några löskokta ägg av vilda tofsvipor. Rochefort 10 och en sexa OP. Gåsleverterrin (tillagad på ytterst låg värme) med Château d'Yquem Vit tysk sparris med Hollandaisesås, några skivor schwarzwaldskinka och någon halvtorr högpredikats Riesling från Rheingau eller Franken. t.ex. Juliusspital Würzbuger Stein eller något från Kloster Eberbach. Liten skaldjursplatå med mycket majonnäs. Något riktigt bra franskt vitt vin. Champagnesorbet Någon liten soppa – kanske en gräddig soppa på rostad blomkål, eller en fransk löksoppa– lite för mättande... Med halvtorr sherry. Krämig äggröra med tryffel (som på restaurangen Aubergine). Något bra italienskt rödvin. En av mormors kroppkakor (uppstekta med fläsk och lök) med Günterstaler Spätburgunder Weissherbst. Blaue Forelle med smörsås. Torrt högpredikatsriesling från Kaiserstuhul i Baden med sin kraftiga mineralton. Miniwallenbergare med gräddsås och lingon. Carnegie Porter. En smaktallrik av stekt bröst av gås, anka och pekinganka, med varmt kinesiskt risvin. Liten portion burgundisk gryta med en riktigt bra bourgogne. Grillad entrecote av några sorters toppklassigt kött typ det man brukar få på AB, finska mjökkossor, galiciska kossor, kobebiff. Med vitlökssmör, bea, guacamole. Gammal Chateau Margeux Margeux. Schweizisk ostfoundue med en flaska oekad Chasselas. Madeirapudding med ett riktigt gammalt sött portvin. Chokladmousse, mörk och gräddig med en långlagrad madeira. Ostbricka (Rochefort, Stilton, Västerbotten, Appenzeller, whiskycheddar, ett par kittostar, brie, ett par getostar och en galicisk ädelost jag en gång åt i Santiago som 20-åring men glömt namnet på). Med ett urval Moselviner som nostalgitripp: Auselse, Beerenauselese, Trockenbeerenauslese, Eiswein – från olika år och platser. Särskilt från Friedrich Wilhelms Gymnasium och Staatliche Weindomäne. Flera riktigt gamla och bärnstensfärgade. Espresso, rikligt med högprocentiga spritiga chokladtryfflar av allra hösta kvalitet, punsch, calvados och en mörk, ganska stor men nikotinsvag cigarr. En flaska Borjomi mineralvatten. “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 16 minuter sedan, skrev Kenneth4618: Funderar på att laga till en Edward Blom måltid 😛 Edward Bloms ”sista måltid” Rysk kaviar, Kalix löjrom och årgångschampagne. T.ex. en gammal Bollinger. Åltallrik: rundrökt ål med det där bakade ägg-grädd-blandningen som brukade serveras på Grands julbord när de ännu hade ål; hamlad ål och luad ål. Jever pilsener och en malörtssnaps. Danskt smörrebröd med en hög av gravlax av yppersta kvalitet och några löskokta ägg av vilda tofsvipor. Rochefort 10 och en sexa OP. Gåsleverterrin (tillagad på ytterst låg värme) med Château d'Yquem Vit tysk sparris med Hollandaisesås, några skivor schwarzwaldskinka och någon halvtorr högpredikats Riesling från Rheingau eller Franken. t.ex. Juliusspital Würzbuger Stein eller något från Kloster Eberbach. Liten skaldjursplatå med mycket majonnäs. Något riktigt bra franskt vitt vin. Champagnesorbet Någon liten soppa – kanske en gräddig soppa på rostad blomkål, eller en fransk löksoppa– lite för mättande... Med halvtorr sherry. Krämig äggröra med tryffel (som på restaurangen Aubergine). Något bra italienskt rödvin. En av mormors kroppkakor (uppstekta med fläsk och lök) med Günterstaler Spätburgunder Weissherbst. Blaue Forelle med smörsås. Torrt högpredikatsriesling från Kaiserstuhul i Baden med sin kraftiga mineralton. Miniwallenbergare med gräddsås och lingon. Carnegie Porter. En smaktallrik av stekt bröst av gås, anka och pekinganka, med varmt kinesiskt risvin. Liten portion burgundisk gryta med en riktigt bra bourgogne. Grillad entrecote av några sorters toppklassigt kött typ det man brukar få på AB, finska mjökkossor, galiciska kossor, kobebiff. Med vitlökssmör, bea, guacamole. Gammal Chateau Margeux Margeux. Schweizisk ostfoundue med en flaska oekad Chasselas. Madeirapudding med ett riktigt gammalt sött portvin. Chokladmousse, mörk och gräddig med en långlagrad madeira. Ostbricka (Rochefort, Stilton, Västerbotten, Appenzeller, whiskycheddar, ett par kittostar, brie, ett par getostar och en galicisk ädelost jag en gång åt i Santiago som 20-åring men glömt namnet på). Med ett urval Moselviner som nostalgitripp: Auselse, Beerenauselese, Trockenbeerenauslese, Eiswein – från olika år och platser. Särskilt från Friedrich Wilhelms Gymnasium och Staatliche Weindomäne. Flera riktigt gamla och bärnstensfärgade. Espresso, rikligt med högprocentiga spritiga chokladtryfflar av allra hösta kvalitet, punsch, calvados och en mörk, ganska stor men nikotinsvag cigarr. En flaska Borjomi mineralvatten. Ja nog lär det bli sista måltiden allt, tarmsystem och Hjärta samt kranskärl lär hamna i chock direkt och tvärt lägga av. enis "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Broskan Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 (ändrad) Glömde ju visa frullen vi fick på thai BKK-OSL. Genom frusen juice och så även frukten resten är svårt att beskriva eftersom det inte smakade nåt. //Broskan Ändrades April 13, 2019 av Broskan "Om jag fått frågan om var de lyckligaste människorna finns skulle jag ha svarat: I Filippinerna, där varje människa har en ståuppkomikers talang." Staffan Heimerson - http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/staffanheimerson/article14502442.ab Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 2 timmar sedan, skrev Enis: Ja nog lär det bli sista måltiden allt, tarmsystem och Hjärta samt kranskärl lär hamna i chock direkt och tvärt lägga av. enis Det var precis min tanke också......... Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 Blev fisk i ugn “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 On 2019-04-12 at 02:22, skrev samet: Blev middag också... å denna veckan bestämde jag! Hoppas det smakade. Har ingen kommentar om maten men taklampan skulle väga 290 kg men något ljushuvud fotade av orginalet i USA och fick den tillverkad i Kina till halva priset. Dock väger den nu drygt 500 kg. Blev mycket extrajobb för oss. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ellim63 Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 Rester till lunch.. Starkt och gott! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 Biff med vitlökssmör enis "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 Efter några magiska dagar på bohuskusten fick jag med mig några recept hem. Här en Sandfjärdssås, googla den både enkel, god och variationsrik. Lite motljus på bilden vilket inte är fel få jag sippar det sista vinet på altanen. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stjp8729 Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 Hej Inte idag men nu i veckan.. Hel grillad gris. Smaskens Efter en stund kom frugans bror, då blev jag på fullt allvar orolig.... Ha en kanonbra dag! Hua Hin - Stränder - Bangsaen - Bildberättelse - Songkran - Isaan - Semesterbilder Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Peolito Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 Halstrad röding på Erssons nya restaurang i Fruängen. Kanongott och inga ben.Skickat från min iPhone med Tapatalk Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 Kalvschnitzel med klyftisar och en kapris- och dragongräddsås med cornichones............ Satt som en smäck........ Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
wavis Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 I bland får man till det ...Moset,,, blandling av potatis kålrot selleri palsternacka , såsen en egenkokt fond på fisk skaldjur . Fisken torsk kom direkt från Norge nyfångad Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 (ändrad) Blev en macka till kvällen Hade slut på majonäs men hittade ett snabbrecept på tuben Ändrades April 13, 2019 av Kenneth4618 “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
samet Inlagd April 13, 2019 Dela Inlagd April 13, 2019 Blev en Johnny Cash Ring of Fire burgare... på Monroes... har @rolba varit här och byggt också kanske? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 9 timmar sedan, skrev samet: Blev en Johnny Cash Ring of Fire burgare... på Monroes... har @rolba varit här och byggt också kanske? Jag vet att vi ritat på bygget men minns inte om vi hade entreprenaden. Jag var dock inte inblandad. Man måste ju vara i Thailand ibland åxå. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 Damen var lite seg idag trots att hon hade stängt massagen igår. 😎 Hennes limit på öl ligger på 2-3 Igår blev det minst 4-5 plus ett par shots. Så idag fick jag fixa frukost. Blev ett besök på Nicky's Bara några hundra meter hemmifrån men första försöket för oss. Utföll till belåtenhet. American 160 Baht Toasten mm fastnade inte på bild. Damen tog English 180 Baht och då ingick även bönor och grillade tomater plus svamp. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Hua Hin Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 Dagens frukost 😉 Alkohol löser inga problem, men det gör å andra sidan inte mjölk heller... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nicholas Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 Det gamla vanliga.Luuuuuk chin soppa. Skickat från min SM-N950F via Tapatalk Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Peolito Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 Thailunch.Skickat från min iPhone med Tapatalk Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 Pasta med en bacon och champinjonsås enis "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stjp8729 Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 Hej En massa vin och riktigt bra biff på TG564. Först ett glas vin och lite nötter. Glaset fylldes på två gånger utan att be om det. Sen fick jag maten och två glas vin, dom tyckte nog jag var värd det. Och så önskade maten en bra Songkran. Ha en kanonbra dag! Hua Hin - Stränder - Bangsaen - Bildberättelse - Songkran - Isaan - Semesterbilder Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 Rester med creme fraiche som hottats upp med curry vindaloo och citronpeppar. Inte så vackert men underbart gott 😋 “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ellim63 Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 Idag blev det stekta nudlar med fläskkött, thaikål och ägg... fantastiskt gott! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd April 14, 2019 Dela Inlagd April 14, 2019 Blev lite smak på "Pac-man"............ Eller om det blev Härryda-Karlssons goa falukorv........ Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu