Jump to content
IGNORERAD

Vad åt Ni idag? Bildtråd.


Swemag

Recommended Posts

Dessutom 

9 minutes ago, Wangthong said:

Jag översätter åt er "tummen" betyder Zummen om ni inte redan har räknat ut det.

Otroligt gott och passar perfekt med en självrunnen rauchbier. 

Dessutom så är den rätta benämningen isterband på bilden 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

9 minuter sedan, skrev 65Selander:

Dessutom 

Dessutom så är den rätta benämningen isterband på bilden 😉

Hade fått för mig att grynkorv och isterband var samma sak. Fick googla på det och ser att grynkorv inte alls är dessa goda isterband som jag trodde. Ser att jag har nog aldrig har ätit grynkorv. Medans att isterband och dillstuvad potatis var standard när man växte upp i norrland.

Link to comment
Dela på andra sajter

Idag blev det kebab sallad till lunch 

20210922_102209.jpg

 Alkohol löser inga problem, men det gör å andra sidan inte mjölk heller...

Link to comment
Dela på andra sajter

On 2021-09-18 at 21:24, skrev Enis:

Jag använder mig av dessa två recept som inspiration 

 

https://www.tina.se/rodvinssas/

 

https://www.koket.se/sverigesmasterkock/leif-mannerstrom/rodvinssas
 

Sedan freestylar jag, brukar uppskattas när jag gör den

 

enis

 

 

Just så där!

Kolla hur ett par riktigt duktiga kockar gör, youtube är bra.

Försök se proportionerna de använder, och sedan gör ditt eget!

 

Mannerström är min favorit, strax följd av Gordon Ramsay (det är inte alls så att jag jämför min halvskapliga kokkonst med dem, men de visar vägen).

 

Funkar för mej!

 

 

MVH

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev wavis:

Själv plöjer jag igenom vad Markus Aujalay gjort på tuben. Gillar hans sätt att arbeta i köket . 

å så lite salt.... så tar han en grabbnäve

 

Enis

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, skrev Enis:

å så lite salt.... så tar han en grabbnäve

 

Enis

He he grabbnäve på han 😄.. Ja ja jag gillar han iaf i köket. Ordning o reda när man lagar mat o full koll hela tiden, rent o snyggt hela tiden i köket under matlagning , jäklig skillnad på darlingen då hon bara skall göra en som tam o vänder upp o ner på hela köket.😉  

Link to comment
Dela på andra sajter

Frukost!

bite1.jpg.47a5dfd3659fbc3527a936dfbda6ad5e.jpg

De 2 första varmkorvar med bröd som någonsin sålts på Biltema i Partille, ca 07:15 i morse

De där var tyvärr inte mina, jag var nr 4 i kön efter några A-traktorraggare.

 

bite2.jpg.cd7ccba87013c57b973830f947e55645.jpg

MIN!

Om nån undrar varför det tog ända till kvart över sju innan första korven såldes, så var det för att Café-personalen glömt starta varmvattenbadet...

 

bite3.jpg.ced95db28e38d7c1b48eb4b9f14ce388.jpg

Rulltrappan upp till andra våningen.

 

bite4.jpg.f944f96eeaa7b252f7437ef9c89ff3bc.jpg

Biltema slog på stort och bjöd alla som fattade att de var gratis på en Delicatobakelse, jag tog 2, eftersom jag mötte en kompis på parkeringen när jag handlat klart, så jag följde med honom in.

Så jag har minsann varit på Templet 2 gånger idag!

 

 

MVH

 

Ändrades av Tommy

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Onsdagsmyset serverades i uterummet såklart! 

 

DSC_3984.thumb.JPG.a04eaef289a0ca54f77304d1716d0b0c.JPG

 

Tigerräkor med en dill och citronmajonnäs...fantastiskt gott! 💕 

 

DSC_3986.thumb.JPG.26669602cf6e4d701a5c8efffe8ebacd.JPG

 

Link to comment
Dela på andra sajter

 

Medans dessa fina bitar entrécote  tempereras mekades en tomatsallad, känns lyxigt att hämta basilika från växthuset och inte behöva snåla..

 

DSC_3988.thumb.JPG.eca74f88a9952d66f2e97ea96fc24b5f.JPG

 

DSC_3989.thumb.JPG.56f5038f8fa2f768b5c66d19aaaebb67.JPG

 

Torsdagsmiddagen serverades i uterummet såklart!

 

DSC_3990.thumb.JPG.4eef990318b2dd775d36a80378aa9c7d.JPG

 

Entrecoté medium rare med smashad potatis och ett täcke med olivtapenade blandat med parmesan, tomatsallad och en köpt vitlöksbea... Så gott att man nästan blir förbannad! 💕😉

 

DSC_3991.thumb.JPG.d8ad4636357886c7d3fff0375b42a553.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

 

Idag blev det rester, räkor med thaikål, chili, vitlök och ostronsås..

 

DSC_3992.thumb.JPG.07524ed29092a6d8def646fc8f6f49a6.JPG

 

Och så blev det fruktstund.. fantastiskt gott!

 

DSC_3993.thumb.JPG.23d5d5726ae22169a5569a0dc9846a83.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

andrejsdenruskige
On 2021-09-23 at 15:39, skrev Surin P3:

Äkta finsk fisksoppa. Farmors recept.

 

84EDABA2-0E86-48CB-9829-E90833B15693.jpeg

 

Mums...

Hur många dl vodka per hekto fisk?

Link to comment
Dela på andra sajter

4 timmar sedan, skrev Naam kaeng:

Dagens i Tierp.....

 

IMrG_5647.thumb.jpg.0bc19c69912b92db663f2cfa589aa3da.jpg

 

IMG_5648.thumb.jpg.3bbf2f3feea3be92d02a7382fd9f12b9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kunde ju fortsatt en 5 mil till så hade kokat lite kaffe

 

 

själv så tog jag med en Luleå från Bastard Burgers

 

831F1C22-5F56-4F3D-BAB3-BE8E1FD03BCB.thumb.jpeg.9b71ed0d78d0d42307b192d8b1354489.jpeg

 

50 kr för burgaren fre, Lör och sön då kedjan firar fem år.

 

mer är då inte denna hipsterburgare värd i Gävle ordinarie dagar

 

enis 

 

 

"Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..."

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...