Jump to content
IGNORERAD

Thailands polis nekar till att ha köpt hacking-mjukvara


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Thailands polis nekar till att ha köpt hacking-mjukvara för att på olaglig väg samla in personlig information från mobiltelefoner och datorer.
"Vi kan ha använt det som en fallstudie, men vi har definitivt inte köpt det," sade polisens talesman Prawut Thawornsiri. Polisstyrkan hamnade i strålkastarljuset efter att det under söndagen framkommit rapporter om att den har köpt mjukvaran ifråga från italienska Hacking Team – en försäljare av mjukvara för övervakning av mer eller mindre ljusskygg natur – för över tio miljoner baht.
Prawut insisterade att polisen inte sysslar med att bevaka folks personliga information och sade att man inte är i behov av någon sådan här mjukvara eftersom man kan bevaka sociala medier för brottsutredningar. Rapporterna om inköpen från Hacking Team baseras på e-postmeddelanden och dokument som släpptes av WikiLeaks den 8:e juli. Thailands polis och militär omnämns som kunder för två system vid namn Galileo och Da Vinci. Polisen ska ha spenderat €286,482 under 2013 medan armén spenderade €360,000 under 2014.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/security/628636/police-deny-buying-hacking-gear

c1_628636_150721045921_620x413.thumb.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...