Guest Fredman Inlagd Augusti 8, 2015 Dela Inlagd Augusti 8, 2015 Det ganska svårt att variera sig på grillen/röken men lite kul har hamnat där i sommar. Idag skar jag faktisk ner en flankstek som fick bli gryta. Det ser ut som det doftar gott. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd Augusti 8, 2015 Dela Inlagd Augusti 8, 2015 Det ganska svårt att variera sig på grillen/röken men lite kul har hamnat där i sommar. Idag skar jag faktisk ner en flankstek som fick bli gryta. Det ser ut som det doftar gott. Vilken underbar bild på jycken “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd Augusti 19, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Augusti 19, 2015 Har letat efter bra kol utan större framgång, idag provade jag en påse från Lidl, besviken även denna gång... Någon som hittat kol med "riktiga" bitar i, och inte bara småflisor? Lyckades dock få ihop en tallrik med fläsk och potatissallad. Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Boa52 Inlagd Augusti 19, 2015 Dela Inlagd Augusti 19, 2015 Idag blev det lite rökt abborre, fick ett tips om att ha i ett par matskedar socker i rökspånen, för färgens skull. Efter att jag hade rökt på i dryga timmen, i runt 100 grader, var de färdiga. Behöver jag tillägga att det blev gott..? Mvh. borje222 Hej Blir fisken inte för mycke "varm" rökt i en sån, jag har en rökgång på1 1/2 m och använder färskt al ved i eldstaden och enris i rökhuset Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd Augusti 19, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Augusti 19, 2015 Hej Blir fisken inte för mycke "varm" rökt i en sån, jag har en rökgång på1 1/2 m och använder färskt al ved i eldstaden och enris i rökhuset Detta är ju ett alternativ till en "riktig" rök, kallrökt går ju ej att få, brukar ligga strax under 100 grader. Och resultatet ser du på bilderna, jag är nöjd... Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Boa52 Inlagd Augusti 19, 2015 Dela Inlagd Augusti 19, 2015 Detta är ju ett alternativ till en "riktig" rök, kallrökt går ju ej att få, brukar ligga strax under 100 grader. Och resultatet ser du på bilderna, jag är nöjd... Mvh. borje222 Ja det ser gott ut jag kommer + en liten pilsner Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd Augusti 19, 2015 Dela Inlagd Augusti 19, 2015 Köpte hyfsat Har letat efter bra kol utan större framgång, idag provade jag en påse från Lidl, besviken även denna gång... Någon som hittat kol med "riktiga" bitar i, och inte bara småflisor? Lyckades dock få ihop en tallrik med fläsk och potatissallad. Mvh. borje222 Köpte hyfsat kol på RUSTA, annars finns ju specialbutiker. Minst en här i Partille MVH "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd Augusti 19, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Augusti 19, 2015 Köpte hyfsat Köpte hyfsat kol på RUSTA, annars finns ju specialbutiker. Minst en här i Partille MVH Hade tidigare gamla "kolargubbar" som gjorde bra kol, tyvärr har de blivit gamla och slutat. Nu för tiden verkar allt kol komma från rivningsvirke och andra sopor... Ska se om jag inte kan komma förbi vår lokala Granngården butik, inte de billigaste, men brukar ha bra saker... Lovar att hålla er uppdaterade, eller kanske någon som redan provat ? Grillkol av akaciaträ som ger en jämn glödbädd med lång grilltid. Detta är en FSC-märkt kol med ursprung i Namibia. 149 :- (119,20 exkl. moms) http://www.granngarden.se/Granngården/Grillkol-Granng%26aring%3Brden%2C-10-kg/p/1220118_BASE Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Wangthong Inlagd Augusti 19, 2015 Dela Inlagd Augusti 19, 2015 Har letat efter bra kol utan större framgång, idag provade jag en påse från Lidl, besviken även denna gång... Någon som hittat kol med "riktiga" bitar i, och inte bara småflisor? Lyckades dock få ihop en tallrik med fläsk och potatissallad. Mvh. borje222 Riktig kol? Finns det någon som använder bara kol? Småflisorna till kol tänder bra, men den långvariga glöden får jag från briketter. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd Augusti 19, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Augusti 19, 2015 Briketter är inte något annat än pressad sot... För visso håller de värmen, men de luktar och sprider lukten av, just det sot...Har man ett bra kol, smakar det gott, luktar det gott och man slipper ha konstgjorda pressade "briketter"...Jag letar vidare...Mvh.borje222,, Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd Augusti 19, 2015 Dela Inlagd Augusti 19, 2015 (ändrad) Briketter är inte något annat än pressad sot... För visso håller de värmen, men de luktar och sprider lukten av, just det sot...Har man ett bra kol, smakar det gott, luktar det gott och man slipper ha konstgjorda pressade "briketter"...Jag letar vidare...Mvh.borje222,, Läs lite tester tex kanske http://www.icakuriren.se/PageFiles/36653/grillkol.pdf Kanske för att den var lite gammal, men det borde inte hänt så mycket på grillkolsfronten. Eller lite mer om gifterna via analyser http://www.icakuriren.se/Test-Rad/Tester/Test-av-grillkol/ Ändrades Augusti 19, 2015 av kitungmakmak ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thaiola Inlagd Augusti 20, 2015 Dela Inlagd Augusti 20, 2015 en thaigrill Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd Augusti 20, 2015 Dela Inlagd Augusti 20, 2015 en thaigrill Intressant, lock på eller inte? Ser ut som en finurlig indirekt grill. Lock på så kanske glöden dör. Inte sett nåt sånt tidigare, isaan grillar men dom har jag för att värma mig på morgonkvisten till. Tja, grill och grill. Det är nog en kokhäll/sopförbrännare eller nåt sånt alltiallo. ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
striden Inlagd Augusti 20, 2015 Dela Inlagd Augusti 20, 2015 Köpte en till grill för några veckor sedan, blev en kol grill för jag har redan en gasol Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ellim63 Inlagd Augusti 20, 2015 Dela Inlagd Augusti 20, 2015 Köpte en till grill för några veckor sedan, blev en kol grill för jag har redan en gasol Sent from my iPhone using Tapatalk är du nöjd? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
piloten66 Inlagd Augusti 20, 2015 Dela Inlagd Augusti 20, 2015 Vad använder ni för drag när ni fiskar abborre själ får jag f..n inte nån här i Thailand För mycket är lagom Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd Augusti 20, 2015 Dela Inlagd Augusti 20, 2015 Vad använder ni för drag när ni fiskar abborre själ får jag f..n inte nån här i Thailand Rutiga drag i maskstorlek 40mm. Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Soengsang Inlagd Augusti 20, 2015 Dela Inlagd Augusti 20, 2015 Rutiga drag i maskstorlek 40mm. Köpte sånna drag i Thailand, fan så mycket billigare än i Sverige Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd Augusti 20, 2015 Dela Inlagd Augusti 20, 2015 Köpte sånna drag i Thailand, fan så mycket billigare än i Sverige Jag har fraktat åt andra hållet, då jag har för många i Sverige. Made in Thailand som nu jag ger bort i byn. Omonterade ännu, men nål och tråd finns med så lite kommer jag att producera här. Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd Augusti 21, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Augusti 21, 2015 Var till Granngården och köpte en säck 10 kilo grillkol 149:-, två säckar 249:- (tror det var extrapris). Blev positivt överraskad... Fjuttade på och även efter 35 -40 minuter, var det en fin glödbädd... Hade jag fått önska mer, hade det varit större bitar, men allt som allt är det detta kol som imponerat mest på mig i år. ( Tom. luktar gott.. ) Rätt så skrämmande att vi ska behöva importera grillkol från Afrika för att få kvalitet, när vi har skogarna fulla av träd... Blev mat också... Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd Augusti 22, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Augusti 22, 2015 Har alltid velat ha en pizzaugn... Kom precis på att grillen på full fart kanske duger... Eldade på rejält och temperaturen steg till mäktiga 350 grader, ett kylskåpsgaller och en spisplåt passade perfekt, så det var bara att köra på... La på en pizza, med bakplåtspapper, som jag brukar göra i "hemmaugnen", (vilken idi*t tänker ni nu...) Tog naturligtvis mindre än minuten, så var papperet sot... Så på nästa gick papperet bort... Men får nog ändå sänka värmen / använda pizzasten, vi får se, Rom byggdes ju inte på en dag. Ska nog klura ut detta också... Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Trident Inlagd Augusti 22, 2015 Dela Inlagd Augusti 22, 2015 Har alltid velat ha en pizzaugn... Kom precis på att grillen på full fart kanske duger... Eldade på rejält och temperaturen steg till mäktiga 350 grader, ett kylskåpsgaller och en spisplåt passade perfekt, så det var bara att köra på... La på en pizza, med bakplåtspapper, som jag brukar göra i "hemmaugnen", (vilken idi*t tänker ni nu...) Tog naturligtvis mindre än minuten, så var papperet sot... Så på nästa gick papperet bort... Men får nog ändå sänka värmen / använda pizzasten, vi får se, Rom byggdes ju inte på en dag. Ska nog klura ut detta också... Mvh. borje222 En Pizzasten och du har träffat bulls eye skulle jag tro Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Chrille Columbus Inlagd September 10, 2015 Dela Inlagd September 10, 2015 Hej någon som provat grillkryddan som är komponerad av en minihäst? Fick en påse grillkrydda från ATG när jag lämnade in travet nu i eftermiddags och undrar om den är bra? Även om gratis är gott så kan man undra Den innehåller : Salt, paprika, lök, svartpeppar, ingefära, koriander, kryddpeppar, spiskummin, vitlök, rapsolja, chilipeppar och cayennepeppar. Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd September 10, 2015 Trådstartare Dela Inlagd September 10, 2015 Hej någon som provat grillkryddan som är komponerad av en minihäst? Fick en påse grillkrydda från ATG när jag lämnade in travet nu i eftermiddags och undrar om den är bra? Även om gratis är gott så kan man undra Den innehåller : Salt, paprika, lök, svartpeppar, ingefära, koriander, kryddpeppar, spiskummin, vitlök, rapsolja, chilipeppar och cayennepeppar.Ett sätt att veta om den är bra, kan ju vara att smaka på den... Bara ett förslag... Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Chrille Columbus Inlagd September 10, 2015 Dela Inlagd September 10, 2015 Ett sätt att veta om den är bra, kan ju vara att smaka på den... Bara ett förslag...Gjorde faktiskt det innan efter som jag var så nyfiken och den påminner lite om färdigkryddad karré och flintastek men en aning starkare. Väldigt ren i smaken på nåt sätt, får nog prova i skarpt läge sen nån gång. För ikväll ska jag laga pytt i panna och jag vet inte om grillkrydda passat till det för det brukar jag inte använda till pytt. Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu