Jump to content
IGNORERAD

Grilltider är underbara tider.


borje222

Recommended Posts

Tänkte starta en tråd om grillning, vad som är bra, vad som är dåligt, bara fantasin som sätter gränser, (som vanligt... :) ).

Grillar, marinader, rökning, fisk, kött, grönsaker, val av kol, gas m.m.

 

Jag börjar väl...

Förra året köpte jag en till kolgrill, som grill är den medioker, som rök riktigt bra.

 

post-7126-0-91984000-1435431061_thumb.jp

 

 

Det största problemet jag har i nuläget, är kvaliteten på grillkolen...  Förut  hade jag ett par "kolargubbar", men de har lagt av på ålderns höst...

När Citygross öppnade hos oss, var kolen bra, men nu är det mest flis/sot...  Tips mottages gärna om bra/prisvärd kol. :good:

 

post-7126-0-39780700-1435431081_thumb.jp

 

post-7126-0-07474100-1435431089_thumb.jp

 

I Thailand, med våra egna milor, blir kolen oftast mycket bra...

 

post-7126-0-99877800-1435431096_thumb.jp

 

 

Nästa katastrof är väl våra möjligheter att att hitta bra rökspån, till ett bra pris.  I Finland  köper man rökspån i närmaste "ICA" butik, och det kostar en bråkdel av våra spån...

 

Det mest prisvärda jag hittat i Sverige är Biltema , 45 Sek...

 

post-7126-0-74424700-1435431116_thumb.jp

 

I Finland,  ca 15-20 Sek.

 

post-7126-0-73222100-1435431129_thumb.jp

 

post-7126-0-75644900-1435431138_thumb.jp

 

De har även andra roliga prylar där över...

 

post-7126-0-77399700-1435431148_thumb.jp

 

Måste slå ett slag för denna motor, ALI Express, 250 Sek.

 

post-7126-0-88966000-1435431159_thumb.jp

 

Kasta nu in era förslag på ett bra grillande... :good: :good: :good:

 

Mvh. borje222

 

 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 49
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • borje222

    11

  • navion hispania

    4

  • kitungmakmak

    3

  • Tommy

    2

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Några kalla öl, gärna ljus lager typ Sofiero, är en ytterst viktig ingrediens för ett lyckat grillande...

Det fanns ett Sverige innan ekomjölken...

Link to comment
Dela på andra sajter

Har bara en gasolgrill modell större med sid brännare o en kycklingslinga för gas o en motor.

Jag bara grillar med köpemarinad, och vi blir mätta..

       post-5021-0-25246200-1435436246_thumb.jp

 

         post-5021-0-12657200-1435436249_thumb.jp

 

            post-5021-0-58729500-1435436252_thumb.jp

 

  FF

www.easi.nu

Link to comment
Dela på andra sajter

navion hispania

Tja pork belly vart lyckad, ribs alltid en vinnare . Nästa helg blir det nog lamm racks.

post-6016-1435438031,91_thumb.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Det ska va kolgrill...

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Jag har en vän sedan skoltiden, han var en grym kolgrillare och han grillar året runt. Han höll på med kol i många år och ingen kunde ändra hans grillande, kol var bäst.

Så en dag skänkte någon en gasolgrill med tillhörande gasolflaska.

 

Ett tag efter detta så skulle han grilla men kolen var slut, normalt hade han kört och köpt ny kol, men han tänkte, va fan, jag testar gasolgrillen.

 

Nu säger han att hur fan kunde jag hålla på med kol, gasol blir lika gott men köttet blir mycket saftigare, och så enkelt och smidigt det dessutom är.

bestämmde sig för att testa gasolgrillen

Its nice to be important, but it's more important to be nice.

Link to comment
Dela på andra sajter

En bekant med Thailändsk fru och en liten 50/50grabb har just öppnat sin grill butik i Partille på kyrktorget (Allum).

Han säljer endast grejer av hög kvalité, värt en koll om ni letar efter en schysst grill, eller nåt enklare som bra grillkol!

Hälsa gärna från Tommy på Thaihouse, då blir han glad!

 

http://www.gtbbqshop.se/

 

 

MVH Tommy

Ändrades av Tommy

"There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud."

Link to comment
Dela på andra sajter

Tja tar nog ner en Weber 57 nästa gång till Thailand.

är dom dyrare i Thailand?

Link to comment
Dela på andra sajter

Sam sip sam

Det ska va kolgrill...

Skickat från min iPhone med Tapatalk

precis det är det absolut bästa ,steka kött duger väl gasolgrillen till

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har tittat på sådan grill mest för och röka fisk men har inte plats eller för att gumman säger nej.

Däremot har jag idi*tförklarats för Alstocken jag skall ta med till Thailand.

Röka fisk blir det och börjar med det jag kan och sedan blir det väl kokosnötter typ

Galten af Bubbelspruuth

Link to comment
Dela på andra sajter

– Nu för tiden orkar allt färre vänta i 30 minuter på att kolen ska börja glöda. Och man har också visat i flera olika tester att det inte går att känna någon skillnad mellan kolgrillat och gasolgrillat, säger Mikael Grönlund.

Det är nämligen inte kolen i sig som ger grillsmaken, utan röken från fettet som droppar ned och bränns, och det fungerar på samma sätt med en gasolgrill.

 

http://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/kol-eller-gasol-smaken-ar-lika/

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

navion hispania

är dom dyrare i Thailand?

Hitta ingen Weber återförsäljare i Phuket.
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...

Idag blev det lite rökt abborre, fick ett tips om att ha i ett par matskedar socker i rökspånen, för färgens skull.

 

1.thumb.JPG.4079b2ae56d21a8d40c9f7bf81992.thumb.JPG.336c31b6a515abf81008018ef854

 

Efter att jag hade rökt på i dryga timmen, i runt 100 grader, var de färdiga.

 

3.thumb.JPG.037e94722a6d063dae973aefec1c 4.thumb.JPG.0d3e5bf265778769ff9883bc98de

 

5.thumb.JPG.24bbe90bdf3ff26d3cccd587958f

 

Behöver jag tillägga att det blev gott..?

 

6.thumb.JPG.19bc011fe34fdb9632c47cd5f313

 

Mvh. borje222

Link to comment
Dela på andra sajter

kitungmakmak

Idag blev det lite rökt abborre, fick ett tips om att ha i ett par matskedar socker i rökspånen, för färgens skull.

 

1.thumb.JPG.4079b2ae56d21a8d40c9f7bf81992.thumb.JPG.336c31b6a515abf81008018ef854

 

Efter att jag hade rökt på i dryga timmen, i runt 100 grader, var de färdiga.

 

3.thumb.JPG.037e94722a6d063dae973aefec1c 4.thumb.JPG.0d3e5bf265778769ff9883bc98de

 

5.thumb.JPG.24bbe90bdf3ff26d3cccd587958f

 

Behöver jag tillägga att det blev gott..?

 

6.thumb.JPG.19bc011fe34fdb9632c47cd5f313

 

Mvh. borje222

Röker ju i "tunna" och då lyfter jag på locket och låter enriset i botten ta eld för färgens skull. Annars ser dom lite bleka ut. Socker har jag inte provat.

Men nyrökta abbisar serverade på knäckebröd (mums) fil och en rulle hushållspapper är nog en av höjdpunkterna på sommaren.

ทีรัก

Link to comment
Dela på andra sajter

andrejsdenruskige

Rökt abbis och rökt sik är gött som satan. Knäckebröd och lite lätt med salt på det hela.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...

Då familjen till stor del består av risätare och frugan som vägrar potatis, så har jag hittat en bra produkt på Lidl.

Det blir ett par portioner, ett par drag på pepparkvarnen och lite extra mjölk, (grädde). Ett bra alternativ om man inte orkar att göra en "riktig" gratäng för en person.

Verkar dock bara finnas i sortimentet när de har "franska veckor". Blev lite grillat till potatisen, kött och fisk.

 

1.thumb.JPG.8cf7fe6a4a1832de6e761453b99d

 

2.thumb.JPG.92eca923d5ae2d35a783dc066804

3.thumb.JPG.ee850a18f96243c4bd9a4c0b868c

 

 

 

4.thumb.JPG.7f952ebd46f26af9bf3b27471bb3

 

Mvh. borje222

Link to comment
Dela på andra sajter

Då familjen till stor del består av risätare och frugan som vägrar potatis, så har jag hittat en bra produkt på Lidl.

Det blir ett par portioner, ett par drag på pepparkvarnen och lite extra mjölk, (grädde). Ett bra alternativ om man inte orkar att göra en "riktig" gratäng för en person.

Verkar dock bara finnas i sortimentet när de har "franska veckor". Blev lite grillat till potatisen, kött och fisk.

 

1.thumb.JPG.8cf7fe6a4a1832de6e761453b99d

 

2.thumb.JPG.92eca923d5ae2d35a783dc066804

3.thumb.JPG.ee850a18f96243c4bd9a4c0b868c

 

 

 

4.thumb.JPG.7f952ebd46f26af9bf3b27471bb3

 

Mvh. borje222

Du har ju även Pekas gratänger i påse som finns på Willys bl.a. Finns som enbart potatis och en variant rotfrukt. Finns i två storlekar. Jag brukar toppa med lite ost. Blir fantastiskt gott.

Link to comment
Dela på andra sajter

Du har ju även Pekas gratänger i påse som finns på Willys bl.a. Finns som enbart potatis och en variant rotfrukt. Finns i två storlekar. Jag brukar toppa med lite ost. Blir fantastiskt gott.

och extra vitlökk mycké vitlökk ska dé vá

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

Du har ju även Pekas gratänger i påse som finns på Willys bl.a. Finns som enbart potatis och en variant rotfrukt. Finns i två storlekar. Jag brukar toppa med lite ost. Blir fantastiskt gott.

Fördelen är att detta är en helkonserv, så man behöver ej tänka så mycket på hållbarhetstider och kylförvaring, finns liksom alltid till hands...

 

Mvh. borje222

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...