Jump to content
IGNORERAD

35,000 fångar i Thailand släpps fria på prinsessans födelsedag


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Totalt så kommer runt 35,000 fångar i Thailand släppas fria på prinsessan Maha Chakri Siridhorns 60-årsdag den 2:a april.
Intagna som har avtjänat minst tre år eller halva sin fängelsedom och som har mindre än ett år kvar kommer att släppas fria. Handikappade intagna eller de som lider av cancer, spetälska, AIDS och kronisk leversjukdom kommer också att släppas fria om de har avtjänat minst tre år eller halva sitt straff.
Kvinnliga förstagångsförbrytare som har avtjänat halva sina straff, intagna som är över 60 år och har mindre än tre år kvar att avtjäna, de som är över 70 år samt kvinnliga intagna som är mindre än 20 år och har avtjänat halva sina straff, och intagna med gott uppförande som endast har två år kvar att avtjäna kommer även de att släppas.
Dödsdömda fångar kommer att besparas dödsstraffet och istället få livstids fängelse, medan livstidsdömda fångar får sina domar omvandlade till 50 års fängelse.

Källa: http://englishnews.thaipbs.or.th/amnesty-for-35000-prisoners-on-the-occasion-of-princess-sirindhorns-birthday-anniversary

 

post-8073-0-75301100-1427772936.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

livstidsdömda fångar får sina domar omvandlade till 50 års fängelse

 

Undrar om det blir någon praktisk skillnad egentligen.    

Link to comment
Dela på andra sajter

Undrar om det blir någon praktisk skillnad egentligen.

De har kanske får chansen nästa gång någon kunglig fyller år, gifter sig eller något annat som de får tycker behöver firas. Det är ju svårare att avtjänat halva sin livstid än 50 år.

/Martin

Link to comment
Dela på andra sajter

Hmm... förfarandet påminner om vad som händer vid stora buddhistfiranden. Någon har fångat fåglar, sedan låter man personer släppa dem fria för att de ( människorna )skall få bättre karma. Poliser och makthavare låter fängsla människor lite efter eget tycke för att sedan någon skall kunna släppa ut dem och få bättre karma än vad de kanske har gjort sig förtjänt av.

Träbordsprofet

Link to comment
Dela på andra sajter

Tyvärr så kommer Chefen för "Central Investigation Bureau" Pongpat Chayapan att släppas. Hans 31 år avtjänades snabbt.  :girl_dev:

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...