Jump to content
IGNORERAD

Ny vänskapsbro mellan Thailand och Myanmar får grönt ljus


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Thailands Transportdepartement kommer allokera 3,9 miljarder baht för att bygga en andra thai-burmesisk bro över Moeifloden samt för att finansiera andra infrastrukturprojekt.
Transportminister Prajin Juntong talade under fredagen efter ett möte om infrastruktur och tullutveckling, och sade att budgeten kommer täcka den andra thai-burmesiska vänskapsbron över Moeifloden, så väl som ett anslutande vägnätverk i provinsen Tak. Budgeten på 3,9 miljarder baht kommer delas upp i två delar, där 2,9 miljarder ska komma från den nationella budgeten, samtidigt som regeringen även kommer täcka Myanmars kostnad på en miljard baht.
Man förväntar sig att byggnationen kommer starta i september. Samtidigt meddelade transportministern att regeringen håller på att renovera och expandera flygplatsprojektet Mae Sot i Tak.

 

Bilden visar den existerande vänskapsbron.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/transport/496708/prajin-gives-nod-to-new-myanmar-bridge

 

post-8073-0-69894500-1426315156.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

I Burma finns det flera flygbolag som ägs av höga militärer och en vägförbindelse hotar deras inkomster så vi skall nog förvänta oss att det kommer ta många år utöver byggtiden innan bron med tillfartsvägar blir verklighet.

 

Vägen mellan Poipet och Siamrep i Kambodja stod halvfärdig i åtskilliga år för att taxi och bussmaffian bromsade projektet

för att kräma ur så mycket som pengar möjligt.

 

Born41

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...